شنبه | 15 | اردیبهشت | 1403

برگزاری مراسم سوگواری ظهر شهادت امام کاظم علیه‌السلام در جامعةالمصطفی (ص) خراسان

در سالروز شهادت امام کاظم علیه‌السلام مراسم سوگواری این امام همام در جامعةالمصطفی (ص) خراسان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی جامعةالمصطفی (ص) خراسان حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین عصارزاده استاد حوزه علمیه خراسان ضمن عرض تسلیت ایام شهادت امام موسی کاظم علیه‌السلام با بیان حدیثی از بحارالانوار از این امام همام اظهار داشت: ایشان می‌فرمایند؛ اجتهدوا في أن يکون زمانکم أربع ساعات: ساعة لمناجات الله، و ساعة لأمر المعاش، و ساعة لمعاشرة الإخوان و الثقات الذين يعرّفونکم عيوبکم و يخلصون لکم في الباطن، و ساعة تخلـّون فيها للذاتکم في غير محرّم، و بهذه الساعة تقدرون علی الثلاث الساعات. ترجمه؛ کوشش کنید که اوقات (شبانه روز) شما چهار قسمت باشد: قسمتی برای مناجات (و خلوت) با خدا، و قسمتی برای (کار و) تأمین معاش، و قسمتی برای معاشرت با برادران و افراد مورد اعتمادی که شما را به عیب‎هایتان آگاه می‌سازند و در باطن نسبت به شما خلوص و صفا دارند، و بخشی را هم به (تفریح) و لذّت‎های حلال اختصاص دهید؛ و با این بخش (از لذّت و نشاط و تقویت نیرو) قدرت بر انجام وظایف اوقات دیگر را فراهم می‎نمایید.

وی افزود: در بیانات امام کاظم علیه‌السلام هم به فرد و هم بر جامعه توجه شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عصارزاده ادامه داد: ما برای هر امر دنیایی و معنوی نیاز به پروردگار داریم چرا که هر فقیر مطلق نیازمند به غنی مطلق است.

وی اضافه کرد: در قرآن کریم در سوره مبارکه مزمل آمده است؛ انا سنلقى عليك قولا ثقيلا (5)  ان ناشئه اليل هى اشد وطا و اقوم قيلا (6) ان لك فى النهار سبحا طويلا (7) و اذكر اسم ربك و تبتل اليه تبتيلا (8).  در اینجا مراد از قول ثقیل قرآن کریم است و پیامبر برای استقامت در برابر هضم و درک این قول ثقیل یعنی قرآن نیاز به نماز و مناجات شبانه دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عصارزاده تصریح کرد: در سوره مبارکه اسراء نیز خطاب به نبی مکرم اسلام آمده است: وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى‌ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً(79) و بعضی از شب را به خواندن قرآن (در نماز) بیدار و متهجّد باش که نماز شب خاص توست، باشد که خدایت تو را به مقام محمود (شفاعت کبری) مبعوث گرداند؛ لذا رسیدن به مقام محمود در گرو مناجات شبانه است.

وی اظهار داشت: اگر بنا بر فطرت حقیقی بشر باشد ارتباط با پروردگار جزء جدایی‌ناپذیر زندگی‌ بشر است و تنها یک بحث اخلاقی صرف نیست و مکتب غنی اهل‌بیت (ع) تمام نیاز ما را در این مقوله تأمین کرده است. به‌عنوان نمونه در صحیفه سجادیه معارفی وجود دارد که در سایر کتب معارفی نیست و سر آن هم عمق ارتباط امام سجاد علیه‌السلام با خداست؛ لذا طبق فراز مَنْ أَرَادَ اللَّهَ بَدَأَ بِكُمْ وَ مَنْ وَحَّدَهُ قَبِلَ عَنْكُمْ‏ وَ مَنْ قَصَدَهُ تَوَجَّهَ بِكُم در زیارت جامعه کبیره شناخت خدا متوقف بر شناخت امام است و کسانی که می‌خواهند رشد کنند تنها باید از مسیر خداوند متعال آن را جستجو کنند و سایر عرفان‌ها باطل است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عصارزاده پیرامون مبعث رسول گرامی اسلام عنوان کرد: در دعای شب مبعث می‌خوانیم اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِالتَّجَلِی الاْعْظَمِ و این یعنی برترین تجلی خدای متعال در عالم و بزرگ‌ترین واقعه تاریخ از ابتدای تا انتهای عالم واقعه مبعث است.