دوشنبه | 10 | اردیبهشت | 1403

عضو شورای‌عالی حوزه علمیه خراسان در چهارمین اجلاسیه همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای: کسی می‌تواند تفسیر قران بگوید که بر فرهنگ قرآن آگاهی داشته باشد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرزانه عضو شورای‌عالی حوزه علمیه خراسان ضمن تبریک ولادت باسعادت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، تاریخچه درس تفسیر رهبر معظم انقلاب را موردتوجه قرارداد و اظهار داشت: امام خامنه ای مفسر بزرگ اسلامی است که از جامعیت بالایی در اندیشه دینی برخوردار است.

عضو شورای‌عالی حوزه علمیه خراسان به رویکردهای تفسیری رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره نمود و ابراز داشت: کسی می‌تواند تفسیر قران بگوید که بر فرهنگ قرآن آگاهی داشته باشد؛ فرهنگ قران همان نگاه قرآن به خالق هستی، انسان و جهان است.

وی در ادامه به ویژگی‌های دوران آغاز درس تفسیر رهبر معظم انقلاب اشاره نمود و با بیان این در زمان آغاز درس تفسیر مقام معظم رهبری در مشهد مقدس خفقان ستم‌شاهی در اوج قرار داشت، اذعان داشت: رژِم ستم‌شاهی در این دوران کسی را که با اطلاعیه و اعلامیه امام خمینی (ره) می‌گرفتند او را به چند سال زندان محکوم می‌کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرزانه با بیان این که جامعه دینی آن زمان در یک اقلیت و اکثریت؛ دو تفسیر، تعبیر و مفهوم از دین داشت، اظهار داشت: هدف و رسالت دین، قلمرو دین، و دین‌دار کیست؟ مهم‌ترین ابعاد اختلافی این دو تفسیر متضاد در میان جامعه دینی بود؛ چرا که پاسخ به این سؤالات رویکرد و رسالت دین‌مداران را در حوزه‌های مختلف زیستی نمایان می‌ساخت.

وی ایجاد یک محیط متناسب با جسم و روح انسان برای رشد و تعالی را از نخستین اهداف رسالت انبیای الهی دانست و ابراز داشت: تعریف درست از دین برای قبضه نظام زیست انسان از برجسته‌ترین اهداف اهل‌بیت علیهم‌السلام است تا انسان بتواند از بستر این نظامات اسلامی و قرآنی، گام‌های بزرگ و استواری در مسیر کمال بردارد.

عضو شورای‌عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که قلمرو دین به گستره زیست آدمی و تمام محیط‌های پیرامونی زندگی انسان است، اظهار داشت: سراسر زندگی صحنه دین و دین‌مداری است.

وی به تفاوت‌های تعریف از دین‌دار در دو نگرش متضاد میان جامعه دینی اشاره نمود و اذعان داشت: دین‌دار کسی است که اعمال فردی و اجتماعی و رسالت‌های زیستی خود را مبتنی بر ظرفیت وجودی و در حد توان دنبال نماید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرزانه در ادامه به ابعاد توحیدی و واژگانی تفسیر رهبر معظم انقلاب اشاره نمود و ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب در عین وضعیت‌شناسی درست جامعه و بازشناسی ظرفیت‌ها، به وظیفه و رسالت خود ناظر به شرایط واقف بوده، تفسیر قرآنی را مبتنی بر فهم و نیازهای جامعه تبیین و ارائه می‌نمود.