یکشنبه | 9 | اردیبهشت | 1403

مسئول تشکیل خانواده در جامعةالمصطفی(ص) در جشن تازه مزدوجین المصطفی خراسان: تثبیت محبت، مهمترین رکن زندگی زناشویی است

حجت‌الاسلام والمسلمین شهامت در مراسم جشن "همسفر تا بهشت" ویژه تازه مزدوجین طلاب جامعةالمصطفی(ص) خراسان گفت: تمام الفاظ و کارهایی که زن و مرد در زندگی انجام می‌دهند نیز باید پیرامون تثبیت محبت باشد لذا تثبیت محبت، مهمترین رکن زندگی زناشویی است.

به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین شهامت مسئول تشکیل خانواده در جامعةالمصطفی(ص) در این مراسم اظهار داشت: خداوند در قرآن می‌فرماید که خداوند نور آسمان‌ها و زمین است و برای نور یک سری ویژگی‌هایی آورده و خداوند می‌خواهد نامش در این خانه‌ها بلند باشد و این‌ها خانه‌هایی هستند که درخشش خدا در آن خانه‌ها وجود دارد، خانه‌هایی که صبح و شام در حال تسبیح هستند و هیچ چیزی افراد این خانه‌ها را از یاد خدا باز نمی‌دارد.

خانه و زندگی زن و مرد باید از هرگونه آلودگی پاک باشد

وی عنوان کرد: در همین جا باید این نکته را هم بیان کنم که خانه زن و مرد مسلمان همانند مسجد است، از این‌رو شما باید خانه خود را همانند مسجد پاک نگاه دارید و اجازه ندهید نجس شود.

مسئول تشکیل خانواده در جامعةالمصطفی(ص) اظهار داشت: همانگونه که وقتی مسجد به آلودگی آغشته می‌شود آن مکان را فورا پاک می‌کنیم، زندگی و خانه را نیز همانند مسجد بدانید و اگر این خانه به واسطه شیطان  آلوده شد بلافاصله آن را از طریق خواندن قرآن، رفتن به محضر یک استاد و راهنما و تشرف به حرم مطهر امام رضا(ع) پاک کنید و همواره بکوشید که محیط دل و زندگی زن و شوهری خود را پاک نگاه دارید.

ضرورت توجه به آیه شریفه«فيهِ رِجالٌ يُحِبُّونَ أَنْ يَتَطَهَّرُوا»

حجت‌الاسلام والمسلمین شهامت عنوان کرد: اصلا بیایید این آیه قرآن کریم را که خداوند می‌فرماید«فيهِ رِجالٌ يُحِبُّونَ أَنْ يَتَطَهَّرُوا» از همان ابتدا سرلوحه زندگی خود قرار دهید و همیشه به آن عمل کنید و با توجه و عمل به این آیه شریفه نیز این زندگی زن و شوهری که تشکیل داده‌اید را پاک زندگی کنید و زندگی، اولادآوری، اخلاق و تحصیل پاکی داشته باشید.

وی اضافه کرد: اما برای این پاکی باید به این نکات نیز توجه داشته باشید. همانگونه که می‌خواهید زندگی شما پاک و بهشتی باشد، باید بدانید که زندگی بهشتی فاقد هرگونه کدورت، بدی و هرگونه صفات ناخوشایند است.

مسئول تشکیل خانواده در جامعةالمصطفی(ص) گفت: بدانید که اگر در هر جایی ازدواج‌های ناموفقی وجود دارد، به دلیل عمل نکردن به همین آیه شریفه است. شما باید مراقب غضب و کینه خود باشید، چرا که این عوامل بنیان زندگی را با مشکل مواجه می‌کند و آن را خراب می‌کند و این است خاصیت خانواده‌های بهشتی.

حجت‌الاسلام والمسلین شهامت اظهار داشت: در واقع شما باید در انجام رفتارهای خوب از یکدیگر پیشی بگیرید و در هنگام شرایط سخت مانند عصبانیت، کینه، و … یکدیگر را به صبر دعوت کنید.

وی خاطرنشان کرد: طلاب عزیز شما باید حساسیت‌های یکدیگر را در نظر بگیرید، شما از خانواده‌های متفاوتی هستید و طبیعتاً هم هر خانواده‌ای حساسیت‌های و تعصبات خاص خود را دارد، بر همین اساس شما باید سعی کنید که این تعصبات و حساسیت‌ها را نقطه ضعف یکدیگر قرار ندهید. گاهی یکی از عواملی که موجب بن‌بست خانواده‌ها می‌شود این است که یکدیگر را درک نکرده‌اند و به تعبیر علامه شهید مطهری کلید شخصیت یکدیگر را پیدا نکرده‌اند.

لزوم توجه زن و مرد به علایق و حساسیت‌های یکدیگر

مسئول تشکیل خانواده در جامعةالمصطفی(ص) بیان کرد: به واقع شما باید از همان ابتدای ازدواج همسران خود را بشناسید و به علاقه‌ها، عصبانیت‌ها و اخلاقیات یکدیگر آگاه باشید و نسبت به الفاظ، برخوردها و تعاملات حساس باشید، زیرا خداوند در زندگی زن و شوهر محبت خود را قرار داده و برای همین این زندگی باید شادی‌آور باشد و تمام الفاظ و کارهایتان نیز باید بر تثبیت محبت باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شهامت گفت: از طرفی نیز شما باید رفتارها و اشاراتی که محبت را از بین می‌برد، تعصبات را بر می‌انگیزاند و حرف‌های بیهوده و فرعی را در زندگی برجسته می‌کند را حذف کنید و از انجام‌ها پرهیز کنید. در واقع زن و مرد باید یکدیگر را درک کنند و بدانند که حرکت‌ها اجباری موجب شکست خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم در زندگی زن و شووهری این است که به خانواده‌های یکدیگر احترام بگذارید که این کار هم شرط عقل و هم شرط دین است. زندگی زن و شوهری به تعبیر پیامبر اکرم(ص) بناست، از این‌رو شما طلاب باید توجه داشته باشید پایه این بنایی که می‌خواهید بسازید استوار باشد و از هرگونه گزند و آلودگی به دور باشد.

مسئول تشکیل خانواده در جامعةالمصطفی(ص) عنوان کرد: همواره بدانید که یکی از راه‌های رخنه در زندگی زن و شوهری این است که با رفتارهای خود به خانواده‌های طرف مقابل اجازه می‌دهند که در زندگی‌شان دخالت داشته باشند و یا اینکه مشوق و پشتیبان زندگی آن‌ها باشند. عقل هم حکم می‌کند که ما در زندگی خود باید به گونه‌ای رفتار کنیم که اجازه دخالت خانواده‌های طرفین را ندهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین شهامت اظهار داشت: بر همین اساس این ما هستیم که با رفتارهای خود باعث می‌شویم که خانواده‌ها پشتیبان و یا دخالت کننده در زندگی ما باشند. یعنی اینکه ما باید یک حصار امنی با حفظ احترام و شأن آن‌ها به دور خودمان بکشیم، چرا که این رفتارها هم موجب امن شدن زندگی می‌شود و هم به نوعی یک تبلیغ است.

وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر نیز این است که طلاب عزیز هیچگاه اسرار زندگی خود را برای هرکسی مطرح نکنید، چرا که خارج از خانواده محیط امنی وجود ندارد و هرکسی لایق نیست اسرار زندگی شما را بداند و اما نکته بسیار مهم دیگری که در این میان وجود دارد این است که به زمینه‌های نشاط یکدیگر توجه داشته باشید.