شنبه | 15 | اردیبهشت | 1403

برگزاری مراسم جشن نیمه شعبان در جامعةالمصطفی)ص) خراسان

در آستانه میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف مراسم مراسم جشن بزرگ نیمه شعبان با حضور آیت الله طباطبایی اشکذری استاد درس اخلاق و خارج فقه و اصول حوزه در جامعةالمصطفی خراسان برگزار شد.

تکلیف ما تلاش برای تحقق شرایط ظهور است

به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان در این مراسم آیت الله طباطبایی اشکذری در بخشی از سخنان خود با اشاره به شرایط ظهور با بیان روایت «في قولِهِ تعالى : «و نُريدُ أنْ نَمُنَّ على الّذينَ اسْتُضْعِفُوا···»  : هُم آلُ محمّدٍ، يَبعَثُ اللّه ُ مَهدِيَّهُم بَعد جَهدِهِم، فَيُعِزُّهُم و يُذِلُّ عَدُوَّهُم از امیر مؤمنان امام علی علیه السلام اظهار داشت: امام على عليه السلام درباره آيه 5 سوره قصص «خواستيم بر كسانى كه ناتوان نگه داشته شده بودند …» فرمود : آنان مستضعفان خاندان محمّدند(ص) . خداوند ، پس از سختى و مشقّتِ آنان ، مهديشان را مى فرستد و آنان را عزيز مى گرداند و دشمنشان را ذليل مى سازد.

وی افزود: غیبت و ظهور دو عقیده مهم درباره امام زمان(عج) هستند که با هم متفاوتند. غیبت یک حادثه و ظهور یک جریان است. آب‌ها بعداز تبدیل شدن به رودها به دریا می رسند. لذا جریان ظهور دارای مقدمات و مراحل و همچون تربیت که مستلزم همراهی و استمرار است نیازمند زمان‌ است. لذا جریان ظهور نیاز به همراهی، مساعدت و فعالیت است. از این رو فرهنگ انتظار یک انفعال نیست بلکه یک جریان وحرکت است.

آیت الله طباطبایی اشکذری ادامه داد: موضع انتظار قلب مؤمن است واین نیرو انسان را فعال می کند و این همان ایجاد شرایط ظهور است.

وی با اشاره به شیوه غلط تطبیق علائم ظهور تصریح کرد: از غیبت کبری تا حال یک حرکت پر رونقی به نام علائم ظهور در میان در جوامع وجود داشته است که هرعلامتی را همچون خروج صفیانی و… تطبیق بر ظهور می‌دهند و هرچقدر هم بخواهید مطلب و منبع در موردش وجود دارد. اما واقعیت این است که این شیوه غلطی است و آنچه اهمیت دارد و باید به آن توجه داشت شرایط ظهور است نه علائم ظهور.

این استاد درس اخلاق و خارج فقه و اصول حوزه با بیان تفاوت‌های علائم وشرایط ظهور تأکید کرد:.در شرایط، شرط ومشروط باهم هستند و تا شرط نباشد مشروط نمی آید. اما همه علامت ها علامت های حتمی نیستند و رابطه علت ومعلولی ندارندو متأسفانه یکی از اسرار تأخیر در امر فرج همین عدم ایجاد شرایط ظهور است.

وی افزود: همچنین علامت‌ها تا آمدن ظهور هستند و بعد ازآن دیگر اعتباری ندارند ولی شرط همواره مثل وضو در نماز همراه ظهور است. از طرفی همه علامت‌ها برای ما تکلیف ایجاد نمی کنند بلکه اراده خداوند هستند و در حقیقت تکلیف ما بررسی، شناخت،معرفی و تلاش برای تحقق شرایط ظهور است چرا که علامت‌ها انسان را از حرکت باز می دارند ولی شروط انسان را به حرکت وا می دارند و برای حرکت باید شرایط را ایجاد کرد.

وی با بیان شرایط ظهور اظهار داشت: پیش روی ما تمدن نوین اسلامی است که شرایط لازم خود را می‌طلبد. امام خمینی(ره) مصداق عملی این جریان و انقلاب اسلامی انقلاب زمینه ساز ظهور است.

آیت الله طباطبایی اشکذری ادامه داد:جمهوری اسلامی بنیان گذار این تفکر است و قلب تمدن نوین اسلامی انقلاب اسلامی است و مقاوت‌های اسلامی بازوهای آن هستند.

گفتنی اجرای گروه تواشیح بین المللی بضعةالمصطفی طلاب المصطفی خراسان، مداحی و مولودی خوانی، پخش کلیپ رهبری و … سایر برنامه‌های اجرایی در این مراسم بودند.