یکشنبه | 30 | اردیبهشت | 1403

در نشست صمیمی رئیس و کارکنان جامعةالمصطفی(ص) خراسان مطرح شد؛ شعار امسال نمایندگی خراسان؛ تقویت تهذیب، ارتقای علمی و تحصیل است

حجت الاسلام والمسلمین صالح در دیدار با کارکنان جامعةالمصطفی خراسان گفت: شعار نمایندگی المصطفی در خراسان در سال جدید، شامل مهمترین رسالت جامعه المصطفی یعنی "تقویت تهذیب، ارتقای علمی و تحصیل" است. لذا باید روش‌های عملیاتی شدن این شعار و اقدامات این شعار نیز باید شناسایی شوند.

به گزارش روابط عمومی جامعةالمصطفی خراسان، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا صالح رئیس نمایندگی خراسان دراولین نشست سازمانی سال جاری با مجموعه کارکنان جامعةالمصطفی خراسان در بخش اول سخنان خود اظهار داشت: مجموعه المصطفی(ص) یک مجموعه حوزوی با رسالت پرورش عالمان ربانی توسعه معارف دینی و صیانت از دین در عرصه بین الملل است،لذا نقش دست اندرکاران المصطفی در تحقق این رسالت، بسیار ویژه است.

خود تربیتی از مهمترین روشهای تربیت دینی

رئیس المصطفی(ص) خراسان با اشاره به نقش روش خودتربیتی در تزکیه نفس به تحلیل حکمت 359 نهج البلاغه در باب ترغیب به تربیت نفس، پرداخت واظهار داشت کرد: امام علی (علیه‌السّلام) می فرمایند؛ أَيُّهَا النَّاسُ تَوَلَّوْا مِنْ أَنْفُسِكُمْ تَأْدِيبَهَا، وَ اعْدِلُوا بِهَا عَنْ ضَرَاوَةِ عَادَاتِهَا. یعنی”اى مردم، خود خويشتن را ادب كنيد و نفس خود را از عادتهاى زشتى كه به آن خو گرفته ايد باز گردانيد” و این یعنی تا زمانی که خود فرد اراده بر اصلاح نداشته باشد اتفاقی نخواهد افتاد. همچنین عادت های دینی نیز باید توأم با شعور و آگاهی‌های لازم باشد.

ضرورت هماهنگی ظاهر وباطن در تزکیه

حجت الاسلام المسلمین صالح، یکی از آفت های تهذیب نفس را عدم هماهنگی ظاهر و باطن انسان دانست و درراین زمینه با بیان حکمت 150 نهج البلاغه در مورد رفتار دوگانه افزود: امام علی علیه السلام در ۹واب مردی که از او درخواست موعظه کرده بود با تأکید برضرورت هماهنگی بین ظاهر و باطن، از بروز رفتارهای دوگانه می فرماید: لاَ تَکُنْ مِمَّنْ یرْجُو الاْخِرَةَ بِغَیرِ الْعَمَلِ، از کسانى نباش که بدون هیچ عملی امید بسعادت اخروى دارد .
یَقُولُ فِى الدُّنْیا بِقَوْلِ الزَّاهِدِینَ، وَیعْمَلُ فِیهَا بِعَمَلِ الرَّاغِبِینَ، درباره دنيا، مانند زاهدان و کسانی که مادیات را ترک کرده‌اند، سخن مى‌گويد اما در رفتار، همانند دنياپرستان است. ینْهَى وَلاَ یَنْتَهِی،وَیَأْمُرُ بِمَا لاَ یَأْتِی؛ ديگران را از بدی‌ها پرهيز مى‌دهد، اما خودش پروا ندارد و مردم را به اطاعت خدا فرمان می‌دهد، اما خودش اطاعت نمی‌کند

استقامت در برابر عوامل نافرمانی الهی

وی همچنین با اشاره به اصل مهم تاب آوری و استقامت به عنوان یکی دیگر از مصادیق تزکیه نفس ادامه داد: دربیان امیرمؤمنان امام علی علیه السلام آمده است: اَلصَّبْرُ صَبْرانِ: صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَهِ حَسَنٌ جَمیلٌ وَ اَحْسَنُ مِنْ ذلِکَ الصَّبْرُ عِنْدَ ما حَرَّمَ اللّهُ عَلَیْکَ. یعنی: “صبر بر دو قسم است: صبر بر مصیبت که نیکو و زیباست و بهتر از آن صبر بر چیزی است که خداوند آن را حرام گردانیده است.” لذا از روش های مهم در تزکیه نفس استمرار و تاب آوری شدید به ویژه مقاومت در برابر محرمات است. از حرام‌های سازمانی بحث عدم رعایت ضوابط در روابط با یکدیگر، قضاوت کردن‌ها، سوء ظن‌ها، نشر شایعات، نقد غیرعالمانه و غیر منصفانه و تخریب است.

سبکباری عامل پرواز معنوی

رئیس نمایندگی خراسان گفت: امام علی علیه السلام در خطبه 21 نهج البلاغه مهجارین عامل رشد و پرواز معنوی انسان را سبکباری و عدم تعلقات دنیایی می داند و می فرمایند: ” تَخَفَّفُوا تَلْحَقُوا” یعنی: ” سبکبار باشید تا به سرمنزل مقصود برسید ” و این یعنی در زندگی لازمه رسیدن به هدف، سبکباری است.

جایگاه جهانی جامعةالمصطفی در حوزه تمدنی

وی عنوان کرد: ما به عنوان المصطفی(ص) در حال رقم زدن اتفاق بزرگی در جهان هستیم و امروز المصطفی(ص) با پیشگامی در بُعد توسعه گفتمان انقلاب اسلامی، توسعه مکتب اهل بیت(علیهم السلام)، انتقال میراث تمدنی اهل بیت(ع) به جهان، حضور فعالانه در جبهه جنگ نرم و فرهنگی، توسعه عقلانیت و… لذا استراتژیک جی توان گفت جامعةالمصطفی از برجسته ترین ‌نهادهای علمی و تاثیر گذار در دانش افزایی ورشد فرهنگی وتوسعه اخلاق و معنویت در عرصه بین الملل می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین صالح ادامه داد: ما با تلاش برای شکل دهی تمدن نوین اسلامی، در حال آماده سازی جهان برای ظهور(ع) و توسعه فهم جهانی دین، ترویج ودفاع از دین، تقابل باالحاد و ظلم در جهان هستیم لذا فقط باید به هدف عالی توجه کنیم.

نیاز به روحیه خدمت جهادی و تلاش مجدانه

حجت الاسلام والمسلمین صالح در بخش دوم سخنان خود در اهمیت وجایگاه خدمت در جامعةالمصطفی اظهار داشت: واقعیت این است که همکاران خدوم ما در نمایندگی خراسان در همه بخش ‌ها پرتلاش و فعال هستند واین همه دستاوردها در بخش های مختلف آموزشی ، پژکهشی، فرهنگی تربیتی، عمرانی و امور طلاب وخانواده و انور لین الملل ومبلغان وسایر بخش ها حاصل همین روحیه خدمت جهادی و تلاش خستگی ناپذیر همکاران عزیز است و دقیقا این همان چیزی است که همه کمبودها و موانع را در هم می شکند و تهدید ها را به فرصت تبدیل می کند.

وی افزود: بحمدالله در این چندسال اخیر در نمایندگی خراسان اتفاقات خوبی در همه بخش‌ها صفی و ستادی رقم خورده است که برخی از این دستاوردها برای اولین بار در کارنامه مجموعه ثبت و ضبط شده است و مجموعه روی ریل مناسبی قرار دارد و همه این دستاوردها مرهون تلاش‌های مخلصانه همکاران است.

برخی دستاوردهای شاخص در نمایندگی خراسان

رئیس جامعةالمصطفی(ص) خراسان ادامه داد: برگزاری اجلاسیه شرق کشور کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله امام خامنه‌ای، برگزاری اردوهای تبیینی چله صعود با هدف معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در عرصه های مختلف، سرکشی‌های وتفقد فراگیر از منازل طلاب عزیز ، ایجاد نظم مالی، تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد توسط نمایندگی المصطفی در خراسان، برگزاری کلاس‌های درس اخلاق عمومی در بخش های خواهران وبرادران ، توسعه فعالیت های علمی پژوهشکده بین المللی امام رضا علیه السلام، رشد میزان تفاهم نامه ها به همراه حضور فعال و عضویت‌ در مجامع مختلف استان، شناسایی و سامان دهی نخبگان، ایجاد انسجام فیزیکی در شبکه نمایندگی، رشد برگزاری دوره های کوتاه مدت هدفمند و … تنها بخشی از دستاوردهای این نمایندگی در چند سال گذشته است.

وی در پایان افزود: شعار امسال نمایندگی المصطفی در خراسان براساس‌ مبانی دینی و علمی در تربیت جامع انسان، تقویت تهذیب، ارتقای علمی و تحصیل است.