Al-Mustafa International University
چهارشنبه | 26 | دی | 1403

برگزاری جشن مبعث و گرامیداشت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در مجتمع آموزش عالی خواهران المصطفی (ص) خراسان

به گزارش روابط‌عمومی جامعةالمصطفی (ص) خراسان به همت اداره فرهنگی تربیتی و با همکاری تشکل فرهنگی تربیتی ذاکرین، ویژه‌برنامه جشن مبعث و گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جمع طلاب، اساتید و پرسنل مجتمع عالی خواهران جامعةالمصطفی (ص) خراسان برگزار شد.

در این مراسم سرکار خانم دکتر رضایی مدیرگروه علوم تربیتی ضمن تبریک تقارن بعثت و دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: انبیا و اولیا در طول تاریخ آرزو می‌کشیدند که حاکمیت در مسیر خداوند، انبیا و دین باشد و  انقلاب اسلامی حرکتی بود که این مسیر را محقق کرد.

وی با اشاره به مشابهت‌های انقلاب اسلامی و بعثت به بیان یکی از ویژگی‌های مشترک آن پرداخته و اظهار داشت: نبی مکرم اسلام ص كه عبد صالح و الگوى مسلمانى بود، باایمان و عمل توانست، قلب‌های مردم را در مسیر هدایت الهی رهنمون سازد.

وی افزود: و اين، همان چيزى بود كه در ايران اتفاق افتاد، رهبرى كه باتقوا و صدق عمل، توانست دل‌های بی‌ایمان توده‌هاى عظيم مردم را به حركت درآورد و حكومت طاغوتى و فاسد حاکم بر ایران را ساقط کند.

وی در ادامه به بیان یکی از ویژگی‌های مهم نبی مکرم اسلام ص اشاره کرد و با استناد به آیه ۴ سوره قلم ”  وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ ” بیان داشت:  خداوند جز پیامبر (ص) هیچ‌کدام از پیامبرانش را با این ویژگی توصیف نکرده‌ است نه‌تنها پیامبر بلکه هیچ‌کس از آفریدگانش را چنین ستایشی نکرده است

وی افزود:  کسی که خداوند او را به خلق عظیم ستایش کند، بالاتر از آن نمی‌توان مدح و ستایشی برایش یافت.

وی با استناد به نظر استاد مطهری ادامه داد:  این آیه بیشتر ناظر به اخلاق اجتماعی پیغمبر  است. اخلاقی را که ناشی از عظمت روح باشد می‌گویند اخلاق عظیم؛ مانند استقامت‌، تحمل شداید، صبر، حلم و گذشت‌ و خدا به سبب عکس‌العمل‌هایی که پیغمبر (ص) در مقابل کفار و مشرکین از خود بروز می‌داد پیغمبر را به خلق عظیم یادکرد.

دکتر رضایی در ادامه به آیه 167 سوره نساء  « رُّسُلٗا مُّبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى ٱللَّهِ حُجَّةُ » اشاره کردو اظهار داشت: پیامبران: طی ماموریت الهی خود، از ابزارهای گوناگونی برای برانگیختن مردم به سوی بعضی از کارها و اجتناب دادن آنان از برخی دیگر، بهره برده اند و تبشیر و انذار دو عامل عمده برای ارشاد مردم از سوی پیامبران بکار برده می شد.

وی نکته مهم این آیه را در تقدیم تبشیر به انذار خواند و آن را الگویی برای طلاب در مسیر  تبلیغ خواند و افزود: از لحاظ انگیزشی، بین انذار و تبشیر تفاوت وجود دارد. تبشیر مانند یک عامل جذب و جلب‌کننده است که مردم را به کسب پاداش فرامی‌خواند؛ اما انذار یک عامل سوق‌دهنده است که در عین آن که مردم را بیم می‌دهد تا از کیفر اجتناب کنند و آن‌ها را به صراط مستقیم رهنمون می‌سازد.

مدیرگروه علوم تربیتی رمز موفقیت پیامبر را در خلق نیکوی ایشان دانست و با تأکید بر عمل به روایت  امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در معرفی صفات مؤمن «الْمُؤْمِنُ بِشْرُهُ فِي وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِي قَلْبِهِ» به کلام خود خاتمه داد.

در ادامه نیز چهار نفر از  ذاکرین اهل‌بیت علیهم‌السلام از تشکل فرهنگی ذاکرین به زبان‌های مختلف به مدح و ثنای فخر کائنات حضرت خاتم‌المرسلین ص پرداختند. این مراسم با جمع‌خوانی صلوات‌های قرانی توسط عموم طلاب و پذیرایی به پایان رسید.

خبر های قبلی و بعدی