شنبه | 29 | اردیبهشت | 1403

فرزند مرحوم علامه سید جعفر مرتضی‌عاملی: مرحوم علامه عاملی از روشنگران بزرگ در میان دیدگاه‌های عالمان اسلامی بشمار می‌روند

فرزند علامه سید جعفر مرتضی‌عاملی در مراسم بزرگداشت پدر گرامی خود گفت: مرحوم علامه مرتضی عاملی به‌واسطه تحقیقات و تألیفاتی که در زمینه‎های مختلف علوم دینی داشتند، روشنگری بزرگ در میان دیدگاه‌های عالمان اسلامی بشمار می‌روند.

به گزارش روابط‌عمومی نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان، سید عبدالله جعفر مرتضی‌عاملی، فرزند علامه مرتضی‌عاملی، در مراسم بزرگداشت علامه سید جعفر مرتضی‌عاملی، در خصوص «سیره عملی در مطالعه و پژوهش مرحوم علامه عاملی» اظهار داشت: علامه سید جعفر مرتضی‌عاملی از علمای بزرگ جهان و علامه‌ای ذوالفنون و صاحب تحقیقات زیادی در زمینه‌های مختلف علوم دینی بودند و روشنگری بزرگ در میان دیدگاه‌های عالمان اسلامی بشمار می‌روند.

وی بیان کرد: اگر که میدانگاه تاریخ جولانگاه اصلی قلمرو وی بود، اما ایشان تا آنجایی که می‌توانستند در آن عرصه می‌تازیدند. ایشان اندیشه‌های موردنیاز عصر خود را در اختیار دیگران نهادند. علامه یکی از صاحب مداران ورزیده مجله ولایت‌فقیه بودند که در این زمینه کتاب‌هایی چون «موقع ولاية الفقيه من نظرية الحكم فى الاسلام» و «ولاية الفقيه فى صحيحة عمر بن حنظل» و  مقالات متعددی را به رشته تحریر درآورده‌اند.

فرزند علامه مرتضی‌عاملی اظهار داشت: جالب است بدانید که در سال 2006 میلادی هم‌زمان با حملات تروریستی صهیونیست‌های اشغالگر به لبنان کتابخانه و منزل ایشان در بیروت مورد حمله قرار گرفت و تعداد زیادی از کتاب‌ها اعم از کتب خطی و کلیه تألیفات به چاپ نرسیده ایشان نیز طعمه آتش کینه جاهلان گردید و همچنین در آن جنگ خانمان‌سوز بیش از 160 مرکز فرهنگی، حوزه علمیه و مدرسه در سراسر لبنان مورد تهاجم صهیونیست‌ها قرار گرفت.

مرتضی‌عاملی عنوان کرد: علامه عاملی یک مقاوم تمام‌عیار بودند و رابطه پدرانه‌ای با محور مقاومت لبنان داشتند و پیروزی مقاومت در جنگ اخیر صهیونیست‌ها را نیز یک پیروزی الهی توصیف و همواره به این پیروزی افتخار می‌کردند.

وی خاطرنشان کرد: ایشان همواره از نوشتن و تحقیق که به حق مصداق جهاد فی‌سبیل‌الله بود، دست برنمی‌داشتند، به‌گونه‌ای که حتی در ایام سخت بیماری خود و با وجود شرایط دشوار جسمانی که داشتند نیز به نگارش و تحقیق ادامه می‌دادند. این در حالی است که تعدادی از تألیفات خود را از جمله «سیرةالامام حسین (ع)» در 24 جلد، «سیرةالامام حسن (ع)» در 12 جلد و تعدادی کتب دیگر را که به 48 جلد می‌رسند را در همین شرایط سخت بیماری نوشتند.

فرزند علامه مرتضی‌عاملی بیان کرد: باتوجه‌به اینکه این عالم بزرگوار تألیفات عظیم و حجیمی را از خود به یادگار گذاشتند، ازاین‌رو مقام معظم رهبری به هنگام تسلیت فوت ایشان فرمودند که این عالم بزرگوار با تألیفات وزین، حجیم و محققانه‌ای که در خصوص تاریخ صدر اسلام داشتند و از نگارشی شیوا و از قلمی قدرتمند برخوردار است، خدمت بزرگی به دنیای اسلام تقدیم کرده و نیاز فرهنگی بزرگی را برآورده کرده است.

مرتضی‌عاملی اظهار داشت: گفتنی است که علاوه بر تمامی این موارد، ایشان مؤسس حوزه‌های علمیه عربی قم بودند، در لبنان نیز اقدام به تأسیس حوزه کردند و مؤسس مراکز اسلامی متعددی نیز بودند. همچنین مرحوم مرتضی‌عاملی منزل شخصی خود را وقف کتابخانه کردند تا همه اقشار جامعه از آن استفاده علمی کنند. در نهایت ایشان در سن 72 سالگی دار فانی را وداع گفتند و محل دفنشان هم کنار کتابخانه و مسجدی قرار دارد که در آینده‌ای نزدیک ساختمان آن تکمیل و به یک مجتمع علمی فاخر که شامل کتابخانه خواهد بود، تبدیل می‌شود.