به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی نمایندگی خراسان، کارگاهی با موضوع تعامل با فرق و مذاهب اسلامی به همت پژوهشکده بینالمللی امام رضا(ع) و با همکاری اداره مبلغان و دانشآموختگان این نمایندگی برگزار شد. این نشست با حضور 60 نفر از پژوهشگران و طلاب جامعه المصطفی و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین توحیدی همراه بود.
آغاز برنامه با تلاوت قرآن کریم
این کارگاه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین توحیدی با یادآوری مباحث جلسات گذشته، محور سخنان خود را بر اهمیت تعامل مؤثر با دیگر مذاهب اسلامی قرار دادند.
ضرورت ارتباط حسنه با اهل سنت
حجتالاسلام والمسلمین توحیدی با تأکید بر اهمیت روشهای مواجهه با فرق و مذاهب اسلامی، خاطرنشان کردند: “دشمنان اتحاد همواره در تلاش هستند ارتباط ما با دیگر مذاهب را مختل کنند.” وی تصریح کرد که برقراری ارتباط نیکو و حسنه با اهل سنت میتواند زمینهساز همدلی و نزدیکی بیشتر میان مذاهب باشد.
افراطزدایی؛ محور اصلی تبلیغات دینی
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین توحیدی به مسئله افراطزدایی در تبلیغات دینی اشاره کردند و گفتند: “تلاش برای دورکردن افراطگرایی از مخاطبان، گامی مهم در تقویت اتحاد میان مسلمانان است.” وی افزود که آگاهیبخشی درباره چهره واقعی وهابیت میتواند از تمایل اهل سنت به این جریان جلوگیری کند.
استناد به منابع اهل سنت در نقد وهابیت
ایشان همچنین به منابع معتبر اهل سنت اشاره کردند که گمراهی وهابیت را بهوضوح بیان کردهاند. وی با ذکر نمونهای از این منابع، گفت: “برادر محمد ابن عبدالوهاب، دو کتاب در ردّ وهابیت نوشته است که نشاندهنده تفاوت اساسی میان اهل سنت و این جریان است.”
پیام پایانی: تقویت مشترکات میان مذاهب اسلامی
در بخش پایانی این کارگاه، حجتالاسلام والمسلمین توحیدی بر تقویت مشترکات میان مذاهب اسلامی تأکید کرده و گفتند: “شناخت مشترکات، میتواند به ایجاد همدلی میان مذاهب کمک کند و در مراحل بعد، امکان بررسی مسائل جزئی و اختلافی نیز فراهم خواهد شد.”