همواره از بستر تاریخ زنانی برخاستهاند که بشریت به وجود آنان افتخار میکند و امت اسلامی از داشتن آنان به خود میبالد.
۲۰ جمادی الثانی روزی است که در آسمان مکه و در منزل نزول وحی، شوری برپا بود و رحمت خدا بر جهان و جهانیان فرود آمد. مورخان سال روز میلاد با سعادت فاطمه را بیستم ماه جمادی الثانی سال پنجم بعثت نگاشتهاند. ریحانه نبی (ص) بانوی دوعالم و سرور زنان جهان متولد شد و دلهای آسمانیان و زمینیان، سرسبزتر از همیشه گشت. دردانه بوستان عصمت و طهارت در بیست جمادی الثانی، زمین و آسمان مکه را نورافشانی کرد.
سرور بانوان جهان، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) که آراسته به امتیازات معنوی و سجاياي اخلاقی است، دختری غمخوار برای پدر، همسری وفادار و فداکار برای حضرت علی و مادری نمونه و موفق برای فرزندانش بود. حضرت زهرا (سلام الله علیها) فرزندانی را تربیت نمودند که هر کدام از آنها نقشهای بینظیری در اسلام داشتند و با ایفای نقش بینظیر خود، درس عزّت و سربلندی، عشق و وفاداری، تقوا و عبودیت، صبر و شکیبائی، شجاعت و کرامت، جهاد و مبارزه، مهر و عاطفه، ایثار و گذشت، جانفشانی در راه خدا و اسلام، صلح و مدارا و… را از خود به یادگار گذاشتند و برای مسلمانان اسوه و الگو شدند. او که خود در دامان وحی تربیت شده و مربیای چون رسول خدا داشت، به همان شیوه و روش فرزندانش را تربیت کرد و از نسل او، یازده ستاره تابناک در آسمان عصمت و طهارت درخشیدند که هر کدام از آنان، پرچمدار اسلام و قرآن بودند. این بانوی دو عالم با قرآن کریم مأنوس بوده و فرزندانشان را نیز بر اساس مبانی قرآن تربیت میکرد؛ بیشک قرآن کریم در زندگی این بانوی بزرگوار تأثیر بسیار و مستقیم داشته است. (مسند فاطمه زهرا، ص 175)
با توجه به آیه تطهیر، آیه مباهله، سوره کوثر و آیه مودت، متوجه میشویم که آن حضرت در نزد پروردگار، جایگاه رفیعی دارد. حضرت زهرا شخصیتی است که بر طبق آیه تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه هست و بر طبق سوره کوثر، منبع و مصداق خیر کثیر (ارزش فراوان) ادامه نسل پیامبر اکرم (ص) از طریق دخت گرامیشان نیز بر این مقام و جایگاه دلالت دارد. و بر طبق داستان مباهله، حضور در کنار پدر بزرگوارش پیامبر مکرّم حضرت محمّد مصطفی (ص)، شوهرش، حضرت علیّ مرتضی (علیه السلام) و فرزندان ارجمندش، حسن و حسین (علیهما السلام) اتمام حجت الهی به رهبر مسیحیان و مخالفان شد. (فاطمة الزهرا من المهد الی اللحد، ص 251)
حیا و عفت، حضور در صحنه اجتماع، سادهزیستی و قناعت، ایثار و بخشندگی، اهمیت دادن به خانواده و خانهداری از ویژگیهای اصلی زندگانی حضرت زهرا (سلام الله علیها) بود. فاطمه (سلام الله علیها) در تمام عمر، زندگی ساده، با صفا و پر از معنویت را برگزید. روح لطیف و بیآلایش او، از دلبستگی به دنیا و تجملات آن ایشان را دور میساخت. (مناقب فاطمه الزهراء، ص 347)
ایشان برترین بانوی دو عالم و یا برترین بانوی بهشتی میباشند و لقب «سیده النساء العالمین» را برای آن حضرت ذکر کردند.
مقام معظم رهبری در شأن والای حضرت زهرا (سلام الله علیها) فرمودهاند: «فاطمه زهرا (سلام الله علیها) سرور همه زنان عالم است. بانویی که در سنین کم و در عمر کوتاه، به مقامات معنوی و علمی و معرفتی و به مرتبهای رسید که برابر مرتبه انبیا و اولیاست. شخصیت ایشان در ابعاد سیاسی، اجتماعی و جهادی، شخصیت ممتاز و برجستهای است، به طوری که همه زنان مبارز و انقلابی و برجسته سیاسی عالم، میتوانند از زندگی کوتاه ایشان درس بگیرند.»