به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، حجتالاسلام والمسلمین روح الله سعیدی فاضل، رئیس پژوهشکده بینالمللی امام رضا(ع) نمایندگی المصطفی در خراسان در کارگاهی با موضوع کارگاه شبهه شناسی و مسئله یابی نیازهای ملیتی اظهار داشت: نکته اول در این خصوص این است که ما چرا از اندیشه رهبر معظم انقلاب برای اینکه بتوانیم نگاهی به مکتب عاشورا و سیدالشهدا(ع) داشته باشیم، استفاده کردهایم؟
وی بیان کرد: شاخص اولی که باعث شد ما از اندیشه رهبر معظم انقلاب استفاده کنیم این است که ایشان از دانش به سمت بینش حرکت کردند. به عبارتی در اندیشه و تفکر رهبر معظم انقلاب دانش، محور قرار ندارد بلکه بینش است در محوریت قرار دارد.
رئیس پژوهشکده بینالمللی امام رضا(ع)عنوان کرد: در واقع در قیام عاشورا همه افراد فدایی اسلام هستند، حتی طفل 6 ماهه امام حسین(ع) و همین مهم به ما میگوید که ما باید برای اقامه دین، خود را فدا کنیم. اما در اینجا این سوال مطرح است که آیا در زمان و موقعیتی که باید، در راه اسلام جانفدایی خواهیم کرد یا خیر؟ که این مهم همان بینش است.
نگاه تمدنی رهبر معظم انقلاب نسبت به قیام سیدالشهدا(ع)
حجتالاسلام سعیدیفاضل بیان کرد: نگاه رهبر معظم انقلاب به قیام سیدالشهدا(ع) یک نگاه کلان و تمدنی است. در این نگاه است که مردم اصالت دارند و مسئله مهم در این نگاه نیز مسائل عمومی مسلمانان است.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب درواقع سعی دارند قسمتی از مکتب سیدالشهدا(ع) را برجسته کنند که نگاه تمدنی داشته باشد و ما به دنبال این مهم هستیم که دین را در جامعه اقامه کنیم و اگر بناست که این مهم در جامعه اقامه شود باید بدانیم که این اتفاق با نگاه شخصی به مکتب سیدالشهدا(ع) رخ نمیدهد.
رئیس پژوهشکده بینالمللی امام رضا(ع) اظهار داشت: در واقع هر نگاهی به مکتب سیدالشهدا(ع) که بتواند انسان را زنده کند و در وجودش در راستای اقامه دین بینشی ایجاد و برای اقامه دین حرکت کند نگاه کلان عاشورا را دریافت کرده و بناست که در مسیر سیدالشهدا(ع) حرکت کند.
حجتالاسلام سعیدی فاضل عنوان کرد: در واقع رهبر معظم انقلاب نیازهای زمان را میشناسند و از مکتب سیدالشهدا(ع) برای رفع این نیازها استفاده میکنند. همچنین بناست که ما با الگوگیری از این مکتب بتوانیم مسائل زندگی خود را حل کنیم که همان نگاه تمدنی است که پیش از این به آن اشاره شد. همچنین ما باید نیازهای منطقه را بشناسیم و با استفاده از مکتب سیدالشهدا(ع) به این نیازها پاسخ دهیم و در این صورت است که میتوانیم شعائر حسینی را در منطقه پیاده کنیم و این مهم بر با تکیه بر کتاب چهار گفتار رهبر معظم نقلاب تحقق مییابد.
هدف قیام سیدالشهدا(ع) بازگرداندن جامعه از انحراف به سمت اسلام بود
وی ابراز کرد: تمام حرف رهبر معظم انقلاب در کتاب چهار گفتار؛ سیر انسان از جاهلیت به سمت عقلانیت، معنویت، عشق و عاطفه و در نهایت از جاهلیت به سمت اسلام است که در قیام سیدالشهدا(ع) نیز چنین بازگشتی وجود دارد، به گونهای که با نبوت پیامبر اکرم(ص) جامعه وقت تبدیل به جامعه اسلامی شد، که پس از ارتحال نبی مکرم اسلام به جز برهه کوتاهی، این جامعه اسلامی به جامعه جاهلی بازگشت داده شد، اما با قیام سیدالشهدا(ع) اسلام زنده شد و جامعه جاهلیت مجددا به جامعه اسلامی بازگشت.
رئیس پژوهشکده بینالمللی امام رضا(ع) تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این کتاب میفرمایند که جامعه اسلامی بر اساس چهار رکن اعم از ارائه معرفت شفاف به مردم، عدالت، عبودیت کامل و عاطفه جوشان و خروشان تشکیل شده است و پیامبر اکرم(ص) نیز شخصی بودند که به تمام این نکات توجه داشتند و عوام را تبدیل به خواص کردند.
حجتالاسلام سعیدیفاضل گفت: سوالی که رهبر معظم انقلاب در این کتاب مطرح میکنند این است که هدف امام حسین(ع) از این قیام چه بود؟ که در پاسخ به این سوال میفرمایند هدف این قیام نه شهادت و نه حکومت بود بلکه هدف از قیام سیدالشهدا(ع) بازگرداندن جامعه از انحراف به سمت اسلام بود که امام حسین(ع) این قیام را با سه سازوکار منطق و عقلانیت، عزتمندی و عشق و محبت نسبت به مردم انجام دادند.
وی خاطرنشان کرد: از اینرو رهبر معظم انقلاب میفرمایند که باید در مسیر اقامه شعائر حسینی معارف سیداشهدا(ع) را با این سه سازوکار پیش رویم