حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، رئیس جامعةالمصطفی در اجلاسیه اساتید نمایندگی المصطفی در خراسان گفت: امروزه ما در یک مواحه تمدنی تمامعیاری قرار گرفتهایم که مواجه با چنین موضوعی تکلیف سنگینی بر روی دوش شما اساتید عزیز قرار داده شده است و همواره خداوند فرصتی را در اختیار شما قرار داده تا بتوانید در این عرصه نقشآفرین و تاثیر گذار باشید.
به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی در اجلاسیه اساتید نمایندگی المصطفی در خراسان اظهار داشت: محور خدمت یک نهاد آموزشی و پژوهشی، اساتید آن مجموعه هستند که همه اعضای آن نهاد تلاش میکنند برای اینکه فرصت تعلیم و تربیت فراهم شود که این مهم وظیفه شما اساتید عزیز است و من به عنوان یکی از افرادی که در این مجموعه در حال خدمتگذاری هستم، باید از شما عزیزان تشکر کنم و قدردان زحمات و تلاشهای ارزنده شما عزیزان باشم.
استاد مطهری، عمر خود را در راه تعهد به خدمت علمی از دست داد
وی بیان کرد: یاد و نام استاد شهید مطهری را که حقیقتا یک الگو و اسوهای در عرصه استادی هستند، گرامی میداریم. کسی که عمر و جان خود را در راه تعهد به خدمت علمی تا پای جان ایستاد و آن را از دست داد. شخصیتی که حاضر شد غربت را از مرکز حوزه بپذیرد، سختیهای حضور در مراکز علمی و دانشگاهی آن زمان را با فضایی که وجود داشت تحمل کند و در عین حال به عنوان یک شخصیت ثابت قدم در جهت آرمانهای والا در ارائه اندیشه ناب اسلامی تا پای جان خدمت کند.
رئیس جامعةالمصطفی اظهار داشت: آنچه که در وجود شخصیت ایشان بارز و چشمگیر است و ما امروز از این ویژگی یاد میکنیم؛ زمانشناسی و تکلیفشناسی است. البته هستند انسانهای دانشمندی که اگر احساس کنند یک تکلیفی برای آنها مانع و زحمتی ایجاد میکند، ممکن است حاضر نباشد این رنج را به جان بخرد بلکه ممکن است این کار را به دیگران بسپارد که حقیقتا هم نباید چنین افرادی به عرصههای پر زحمت وارد شوند.
دکتر عباسی عنوان کرد: آنها بر این باور هستند که امروز عرصه نیاز انسانی، تمدنی و جهانی چیز دیگری است و خود را به موضوعات پیش پا افتاده خود را مشغل میکنند و وقت علمی خود را هم مصروف میکنند که این باور چنین افرادی عدم تشخیص نیاز است، البته این افراد نیاز را هم میشناسند اما حاضر نیستند هزینهای را در این باره صرف و رنجهایی را نیز تحمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: انسانهایی مانند شهید مطهری هم زمانشناس بودند و هم متعهد به اینکه در برابر این نیاز اقدام و تلاش کنند. از اینرو جا دارد که از ایشان به عنوان یک اسوه و الگو یاد کنیم. امیدواریم که خدای متعال به ما نیز این توفیق را عنایت کند تا در زمانه امروز که زمانهای بسیار خطیرتر است، بتوانیم به تکیلف خود عمل کنیم.
رئیس جامعةالمصطفی با بیان اینکه امروزه در یک مواجه تمدنی تمام عیار قرار گرفتهایم، اضافه کرد: شهید مطهری در زمانی به کار علمی و پژوهشی و آموزشی مشغول بودند که گوشههایی از انواع جریانات تمدنی جدید در جامعه، فضای روشنفکری و فضاهای علمی ما به ویژه در عرصه فرهنگی آن زمان که جریانات چپ، چپگرایی و مارکسیسم رواج یافته بود.
دکتر عباسی خاطرنشان کرد: امروزه تقریبا آن مشکل و معضلی که در گذشته وجود داشت و آن هم مواجه با انواع جریانات عرصه فرهنگی بود دیگر وجود ندارد و همه آنها حل شدهاند، اما تمدن مادی جدید غربی تحت عنوان جریان لیبرال دموکراسی در جلوههای دیگری بیش از 300 سال است برای خود پشتوانهای قائل است و امروزه این جریان انحصار طلبانه به دنبال تسلط بر افکار انسانها، نظامات اجتماعی و معادلات جهانی است.
وی اظهار داشت: حقیقتا مواجه با چنین موضوعی تکلیف سنگینی بر روی دوش ما قرار داده است و شما اساتید عزیز به لوازم این مواجه توجه دارید و با آگاهی، احساس مسئولیت و تعهد نسبت به این مهم، رسالت کار را بر عهده گرفتهاید و آن را پیش میبرید و همواره خداوند فرصتی را در اختیار شما قرار داده تا بتوانید در این عرصه نقشآفرین و تاثیر گذار باشید.
استاد مطهری تنها انتقالدهنده مفاهیم نیست
رئیس جامعةالمصطفی بیان کرد: استاد مطهری در نگاه اندیشه اسلامی تنها یک انتقال دهنده مفاهیم نیست بلکه یک پدر و مادری است برای فرامینی که در قبال او مسئولیت دارد. در واقع حسی که یک استاد نسبت به شاگردان خود باید داشته باشد نباید اینگونه باشد که تنها یک مطلبی را آموزش دهد و دیگر کاری به شاگردش نداشته باشد بلکه استاد و مربی نسبت به شاگردان خود دلسوزی و محبت دارد و خود را از آنها و آنها را از خود بداند.
وی اظهار داشت: یک استاد، هم شاگردان خود را تربیت میکند و هم دانش، خردمندی و هم بصیرت را به آنها میآموزد. امروزه ما فقط منتقل کنننده اصطلاح و مفهوم به فراگیران علم نیستیم بلکه باید خرد، عقل و نگاه آنها را به انسان، جهان و رسالتشان گسترش دهیم. همانگونه که در قرآن نیز آمده است که انبیاء آمدند تا به ما آنچه را که نمیدانستیم و نمیتوانستیم که بدانیم، آموزش دهند.
رئیس جامعةالمصطفی بیان کرد: اگر این افراد نبودند نمیتوانستیم به راحتی بیاموزیم در حالیکه نیاز به این آموزهها داریم، نیاز فرد انسانی و جامعه انسانی به این حقایق است که زندگی را معنا دار میکند و اگر اینها نباشند ما در گمگشتگی به سر میبریم. همانگونه که خداوند در قرآن فرموده است که وقتی کسی این حقایق را نمیداند گمگشته است و مسیر زندگی را نمیشناسد. از اینرو انبیای خداوند که معلمین حقیقی بشر هستند آمدند تا انسان را از این گمگشتگی نجات دهند و مسیر حیات را به آدمی بیاموزند.
دکتر عباسی تاکید کرد: افتخار ما و شما این است که جای پای انبیاء قدم بگذاریم. اینکه گفته شده معلمی شغل انبیاء است به همین معناست وگرنه صرفا اگر مفاهیم و گزارههایی میبود که صرفا آموزش داده میشد و با این جایگاه ارزشمند همخوانی نداشت.
نقش تاثیرگذار جامعةالمصطفی در مواجه تمدنی تمامعیار
وی اظهار داشت: امروزه بشریت در یک مواجه تمدنی مهمی در یک مقطع مهم تاریخ بشری قرار دارد و این نهادی که ما افتخار خدمترسانی در آن را داریم یک نقشآفرین تمدنی در این مقطع حساس عالم و زندگی بشر است. اگر ما به رسالت و جایگاه خودمان با این نگاه، بیندیشیم در این صورت شاید نوع تعامل ما با افرادی که از جای جای این جهان با عشق و شوری آمدهاند، متفاوت میبود و ما با تمدن 300 سالهای که مدعی سلطه بر بشریت را دارد؛ مواجه هستیم، تمدنی که در نظر و عمل در نظامات رفتاری کاملا انحصار گراست و در صدد مفهومسازی، هنجارسازی و در نهایت نهادسازی است.
رئیس جامعةالمصطفی خاطرنشان کرد: در واقع به واسطه نظاماتی که او تعیین میکند از همه میخواهد که تسلیم این سلطه فرهنگی و تمدنی او باشند و هرکسی به هر نظامی که در مقابل این سلطه ایستادگی کند او را نظام سرکش میخواند و بر این باور هستند که نظامی جهانی که آنها ساختهاند، مفاهیمی که درست کردهاند، آزادی که مطرح کردهاند، حقوق زنانی که آنها گفتهاند و همه آنچه را که آنها طرح و برنامهریزی کردهاند را بپذیریم.
دکتر عباسی اظهار داشت: ما با چنین نظام سلطه جویی در عالم مواجه هستیم، البته ما به عنوان یک نهاد علمی رسالتمان نقد علمی وتقابل علمی با این پدیدهای است که قطعا برای بشریت مضر بوده و آثار و ضررهای آنها را هم انسانها و هم جوامع با تمام وجود حس کردهاند و همین نظام سلطه جو که بیش از 200 استعمار از آن متولد شده است.
وی خاطرنشان کرد: از این 200 کشوری که امروزه درعرصه جهان در قالب رسمی به عنوان مرزهای بینالمللی شناخته میشوند، 130 کشور تحت سلطه استعمار بودند و این تمدنی است که به دیگران به چشم انسانهای درجه دوم نگاه میکند، تمدنی است که انتظار دارد انسانها تسلط او را بپذیرند و گوش به فرمان او باشند که اگر نباشند نظامهای سرکش خوانده میشوند.
رئیس جامعةالمصطفی اظهار داشت: نقد عالمانه، ارائه یک جهانبینی الهی و انسانی که نگاهش به انسان و جهان نگاه تعالی و مادی سودمحور، لذتمحور، منفعتمحور و فردگرا باشد، عیوبی هستند که از این نگاه ایجاد شده و نتیجه آن هم نظامات اجتماعی سلطه طلب و جنگ طلب شده است. به عنوان مثال گروههای داعشی که روی کار آمدهاند نیز از همین گروههای جنگطلب بودند و نیازی نیست که بگوییم و ثابت کنیم که اینها چه کسانی هستند.
دکتر عباسی بیان کرد: امروز ما از نقاط مختلف این جهان دلهای پاکی را در اختیار داریم و آنها را با معارف الهی، انسانی و معنوی که نوید یک زندگی اجتماعی و یک تمدن دیگری را میدهد؛ تربیت کنیم و ما در چنین مقطع مهم و با چنین رسالت مهمی در حال نقشآفرینی هستیم و مسئولیت این کار بزرگ بر عهده شما اساتید بزرگوار است.
وی اظهار داشت: طبیعتا امکانات و تواناییهای ظاهری ما نسبت به رقبای ما در مقابل این قدرت رسانهای که یک ابر قدرت است، قابل مقایسه نیست اما نباید از آنها بترسیم. در طی چندماه اخیر شاهد بودیم که این جریان سلطهجو چه فضا و هیاهویی را برپا کردند.
سخن حق خداوند در مواجه با تمدن تمامعیار پیروز خواهد شد
رئیس جامعةالمصطفی بیان کرد: اما به واقع که باید گفت ما سخن حق داریم و وعده خدا غلبه حق است و بر همه آنها پیروز خواهد شد ولو اراده آنها در برابر اراده حقیقت عالم، پشیزی نمیارزد. مگر کسی میتواند در برابر قدرت عالم هستی مقاومت کند؟ در واقع ما این حق را بر فرق جریان باطل میزنیم و او را متلاشی میکنیم. ما سرباز این راه باید باشیم و از این موضوع هم نباید نگرانی داشته باشیم و امکانات ظاهری تعیین کننده این مواجه نیست بلکه حقانیت و البته صبر و مقاومت است که امکانات تعیین کننده این راه هستند.
دکتر عباسی گفت: آینده عالم، آینده روشنی است و افق آینده عالم را حقیقت میسازد و شما اساتید و معلمانی هستید که انسانها را برای چنین آینده روشن و امیدبخشی تربیت میکنید و این کار بزرگی است که انجام میدهید و همان کاری است که انبیاء انجام میدادند.
وی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) فرمودند:«آنکسی که آموخت و عمل کرد و به دیگران هم آموزش داد، این بزرگ عالم است و عظمت حقیقی برای چنین انسانهایی است».این سخن ایشان منزلت حقیقی است که در اختیار شما قرار گرفته است و خدای متعال نیز به ما و شما این توفیق را داده است که در این نهاد که قطعا تعیین کننده صحنه حقیقی تمدنی آینده عالم است، به اندازه خودمان نقشآفرین باشیم و این تکلیفی است که بر روی دوش ما قرار داده شده است و از خداوند میخواهیم که ما و شما را در این مسیر بیش از گذشته یاری کند.