به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان،به مناسبت فرارسیدن دهه کرامت و سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها، مراسمی با حضور طلاب جامعهالمصطفی در مجتمع عالی خواهران برگزار شد.
دکتر سعیدی فاضل سخنان خود را با سلام و درود به ساحت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله، اهلبیت طاهرین و بهویژه حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف آغاز کرد. وی با اشاره به مقام حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام و تبریک این روز بهعنوان روز دختر، طلاب را سربازان امام عصر خواند و برای آنان آرزوی توفیق در مسیر تحصیل و رشد در جامعهالمصطفی نمود.
حجت الاسلام و المسلمین سعیدی فاضل در ادامه به جایگاه خوانش تاریخی از منظر دخترانه پرداخت و بیان داشت که تاریخ تا کنون عمدتاً با رویکرد مردانه بازخوانی شده و زمان آن فرا رسیده که نگاهی متفاوت و مسئولانه از منظر دختران و زنان به تاریخ داشته باشیم.
وی پیش از پرداختن به این خوانش، اشارهای وظیفه سنگینی که قرآن کریم بر دوش مومنین گذاشته است داشت و اینطوز گفت: در قرآن کریم آیات متعددی درباره دنیا آمده است. ما در قنوت نماز این دعا را میخوانیم: “رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ”. حسنهی دنیا به چه معناست؟
آیا تاکنون فکر کردهایم که این حسنه چیست؟ خوراک، پوشاک، همسر، فرزند، مسکن، مدرسه، مدرک؟ آیا دعای ما برای گرفتن مدرک تحصیلی؟ اینها همه خواستههایی دنیایی هستند، اما آیا اینها همان حسنهی دنیا هستند که در قنوت باید خواست؟
وی با استناد به آیه ۴۱ سوره نحل، که در آن خداوند میفرماید: “وَالَّذِينَ هَاجَرُوا فِي اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا لَنُبَوِّئَنَّهُمْ فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً”. طبق تفسیر المیزان، علامه طباطبایی رضواناللهتعالیعلیه، این حسنه، ایجاد جامعه اسلامی است. خداوند به کسانی که در راه او هجرت کردند، بعد از آنکه مورد ظلم واقع شدند، وعده حسنهای در دنیا داده است: حکومت اسلامی در مدینه. پس بالاترین حسنهی دنیا ایجاد جامعهای است که انسان در آن بتواند رشد کند. جامعهای سالم، امن، بدون گناه، و بر مبنای عدالت و بندگی.
حجتالاسلام دکتر سعیدی فاضل سپس نقش زن در ساخت و هدایت جامعه اسلامی را تبیین کرده و با نقل بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، بر مسئولیتهای اجتماعی زن در اسلام تأکید کرد. وی گفت که در سلوک معنوی، زن و مرد تفاوتی ندارند و گاه زن بر مرد نیز ترجیح دارد. امام خمینی رحمهاللهعلیه فرمودند: “دخالت در مقدرات کشور، وظیفه، حق و تکلیف زنان است.” مقام معظم رهبری نیز تصریح میکنند: “در ارزشهای الهی و سلوک معنوی، هیچ تفاوتی میان زن و مرد نیست؛ مگر در مواردی که زن بر مرد ترجیح دارد.”
وی با نگاهی به قرآن، نمونه حضرت مریم علیهاالسلام را برجسته دانست و آیه ۳۵ سوره آل عمران را بهعنوان “دخترانهترین آیه قرآن” معرفی کرد. او گفت که خداوند به مادر مریم فهماند که این دختر، مأموریتی عظیم دارد و مادر حضرت عیسی علیهالسلام خواهد بود، نه صرفاً خدمتگزار معبد. درجایی که مادر مریم فرزند خود را نذر معبد میکند، ولی وقتی میبیند دختر است، میگوید: “وَلَيْسَ الذَّكَرُ كَالْأُنْثَى”. خداوند به او گفت: تو کسی را میخواستی که معبد را جارو بزند، من کسی را به تو دادم که یهود را جارو خواهد کرد. این دختر، حضرت عیسی علیهالسلام را به دنیا خواهد آورد که تحریفگران دین را نابود خواهد کرد.
وی ادامه داد: «در طول تاریخ، هیچ پیامبری بدون همراهی و نقشآفرینی یک زن موفق به تشکیل جامعه دینی نشده است. حضرت هاجر، حضرت مریم، حضرت فاطمه زهرا، حضرت زینب، و حضرت فاطمه معصومه، همگی الگوهایی از مسئولیتپذیری زن در تاریخ هدایت هستند.»
در بخش پایانی سخنرانی، دکتر سعیدی فاضل با اشاره به هجرت حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به قم، این هجرت را حرکتی در راستای گسترش شبکه امامت و نشر معارف اهلبیت دانست. وی طلاب جامعهالمصطفی را نیز در آغاز راه این هجرت علمی و دینی خواند و از آنها خواست تا همانند حضرت معصومه علیهاالسلام، مسئولیت اجتماعی خود را شناخته و در مسیر ساخت جامعه اسلامی گام بردارند