حجتالاسلام معلمی گفت: حوزههای علمیه با تولید فکر، تبلیغ آموزههای جبهه مقاومت و اقامه تمدن اسلامی میتوانند نقش مهمی در تقویت جبهه مقاومت و مقابله با تمدن غرب ایفا کنند.
به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، تقابل جبهه مقاومت با تمدن غرب، یک تقابل تمدنی عمیق و بنیادین است که فراتر از تضادهای سیاسی و اقتصادی قرار دارد. این تقابل به تفاوتهای اساسی در بنیانهای فکری دو تمدن بزرگ بازمیگردد.
در حالی که تمدن غرب بر مبنای خواستهها و امیال نفسانی انسان شکل گرفته است، تمدن اسلامی بر اصول توحید و رضایت خداوند متعال استوار است. در این راستا، حوزههای علمیه با ظرفیتهای علمی و تبلیغی خود میتوانند نقش مهمی در تقویت جبهه مقاومت ایفا کنند. با توجه به اهمیت این موضوع در گفتگوی با حجت الاسلام سید محمد معلمی معاون پژوهش نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه خراسان به نقش حوزه های علمیه در گسترش فرهنگ مقاومت و اقامه تمدن اسلامی پرداخته است که در ادامه می خوانید .
تقابل جبهه مقاومت با دنیای استکبار، تقابل تمدنی است
حجت الاسلام دکتر معلمی در آغاز درباره ظرفیت های حوزه علمیه در تقویت جبهه مقاومت و مقابله با تمدن غرب اشاره کرد و گفت: تقابل جبهه مقاومت با دنیای استکبار، تقابل تمدنی است و صرفاً تقابل بر سر منافع یا سیاستها نیست ؛ این دو تمدن از ریشهها و بنیانهای فکری متفاوتی برخاستهاند.
وی در این باره اضافه کرد: تمدن غرب مبتنی بر خواستهها و امیال نفسانی انسان است، در حالی که تمدن اسلامی بر پایه توحید و رضایت خداوند متعال بنا شده است؛ در این تقابل، حوزههای علمیه میتوانند نقشی اساسی ایفا کنند.
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان با بیان اینکه به طور خاص، حوزههای علمیه از همان آغاز با تهاجم به بنیانهای فکری تمدن غرب مقابله کردند دراین باره به معرفی نمونه هایی اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی با کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم آغاز کرد، که میتواند در تغییر و تحول این تمدن نقش داشته باشند؛ این مسیر توسط علمای بزرگی مانند شهید مطهری، شهید بهشتی و امام خامنه ای ادامه یافت .
وی خاطر نشان کرد: لذا حوزه های علمیه میتواند در ابعاد مختلف، از جمله فلسفه، فقه، اخلاق و حتی رفتارهای اجتماعی، با تمدن غرب مقابله کند.
نقش اساتید حوزه در نظریهپردازی اهداف جبهه مقاومت
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که حوزههای علمیه در تقویت مکتب حاج قاسم سلیمانی و اهداف جبهه مقاومت چه نقشی میتوانند ایفا کنند؟ گفت: حوزههای علمیه در این زمینه میتوانند در سه بخش عمل کنند؛ نخست تولید فکر، که در آن نخبگان و اساتید حوزه میتوانند با نظریهپردازی و تبیین صحیح اهداف جبهه مقاومت به این عرصه ورود کنند.
وی اضافه کرد : دیگری ترویج و تبلیغ این اندیشهها، که به عهده مبلغین حوزه است و میتواند در قالب جهاد تبیین انجام شود.
حجت الاسلام معلمی سومین وظیفه حوزههای علمیه، اقامه تمدن اسلامی و تحقق عینی آن بیان کردو تاکید کرد: پس از ترویج و اقناع افکار عمومی، باید به دنبال سازوکارهایی باشیم تا این تمدن به طور عملی در جهان گسترش یابد.
وی در ادامه به چگونگی ارتباط میان آموزههای دینی و استراتژیهای جبهه مقاومت اشاره کرد و افزود: روشهای برقراری ارتباط میان آموزههای دینی و استراتژیهای جبهه مقاومت باید متناسب با لایههای مختلف این تقابل باشد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین نکات این است که از زبان بینالمللی و روشهایی که مورد پذیرش جامعه جهانی هستند استفاده کنیم. همچنین باید از روشهایی بهره بگیریم که پیام جبهه مقاومت را به بهترین نحو به جهانیان منتقل کنند.
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان در ادامه به ارتباط حوزه های علمیه و جبهه مقاومت اشاره کرد و اذعان داشت: حوزههای علمیه از لحاظ علمی و درسی ظرفیتهای بسیاری دارند. اما نکته این است که برخی از دروس هنوز با جبهه مقاومت ارتباط برقرار نکردهاند. اگر اساتید، مطالب درسی را با توجه به مسائل جبهه مقاومت مطرح کنند، میتوانیم از دل این دروس مثالها و تطبیقهایی بیابیم که مسائل امروز را حل کنند.
سیره حاج قاسم به عنوان الگوی تربیتی در دروس حوزه
وی در این باره توضیح داد: در این راستا، سیره حاج قاسم سلیمانی به عنوان نماد جبهه مقاومت میتواند به عنوان یک الگو در دروس اخلاق و برنامههای تربیتی حوزههای علمیه مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام معلمی در پاسخ به این پرسش طلاب چگونه میتوانند از آموزههای حاج قاسم سلیمانی برای آموختن مفاهیم جهاد و مقاومت استفاده کنند؟ اظهار داشت: نسل امروز ممکن است از ظواهر دینی فاصله داشته باشد، اما علاقهای که نسبت به شهید حاج قاسم سلیمانی در جوانان وجود دارد، ظرفیت مناسبی برای انتقال مفاهیم جهاد و مقاومت است.
وی خاطر نشان کرد: سیره حاج قاسم میتواند در دروس اخلاق و برنامههای تربیتی حوزههای علمیه گنجانده شود و به طلاب کمک کند تا مفاهیم جهاد و مقاومت را به درستی درک و در عمل به کار بگیرند؛همچنین این آموزهها میتواند به عنوان یک الگو برای آموزش جوانان و نوجوانان به کار رود.
بازتاب در رسانهها: