به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، کمیته اربعین مجتمع آموزش عالی خواهران، نشست توجیهی با موضوع “امنیت در سفر اربعین” را با حضور جناب آقای اسفیدانی، مسئول محترم صیانتی نمایندگی خراسان، در سالن همایش ساختمان گلستان امام رضا (علیه السلام) برگزار کرد.
تأکید بر اهمیت امنیت و تندرستی در سفر اربعین
آقای اسفیدانی در ابتدای این نشست با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) که فرمودند: “نعمتان مجهولتان: الأمن و العافیة” (دو نعمت ناشناخته، امنیت و تندرستی هستند)، بر لزوم رعایت نکات ایمنی در سفر اربعین تأکید کرد. وی پیادهروی اربعین را یکی از بزرگترین رویدادهای بینالمللی دانست که هر ساله میلیونها زائر را به سوی کربلای معلی روانه میکند و گفت: اطلاع از نکات امنیتی، بهویژه برای زائرانی که برای اولین بار به این سفر مشرف میشوند، بسیار ضروری است.
مهمترین توصیههای امنیتی برای زائران
مسئول صیانتی جامعه المصطفی خراسان در ادامه به ارائه راهکارهای عملی برای حفظ امنیت زائران پرداخت و موارد زیر را متذکر شد:
ثبت مشخصات و ارتباط با کاروان:
شماره تماس رئیس کاروان، مشخصات اتوبوس و محل استقرار را یادداشت کنید. مشخصات شخصی (نام، شماره مدیر کاروان) را روی کاغذ نوشته و در جیب کولهپشتی قرار دهید. از قرار دادن اطلاعات شخصی در معرض دید افراد ناشناس خودداری شود.
پاکسازی وسایل الکترونیکی:
قبل از سفر، حافظه تلفن همراه، فلشمموری و دوربین را از اطلاعات ضروری پاک کنید. از همراه بردن عکسها و فیلمهای شخصی در موبایل خودداری شود.
همراه داشتن مدارک ضروری:
از صفحه اول گذرنامه، صفحه اقامت و مهر خروجی عکس بگیرید تا در صورت مفقودی، مدارک لازم را داشته باشید. از حمل وسایل ممنوعه (چاقو، دوربین، اشیاء غیرضروری) در اماکن مقدس پرهیز کنید.
رعایت احتیاط در تعامل با دیگران:
از دادن گوشی همراه و وسایل شخصی به افراد ناشناس خودداری شود. از دریافت بستههای ناشناس (اعم از ایرانی یا عراقی) خودداری کرده و در صورت مشاهده، موضوع را به مدیر کاروان گزارش دهید.
هماهنگی با کاروان و پرهیز از ترددهای انفرادی:
از جابهجایی بدون هماهنگی در اتوبوسهای دیگر خودداری کنید. از سوار شدن به خودروهای متفرقه و تردد انفرادی در بازار، حرم و اماکن عمومی پرهیز شود.
استراحت در موکبهای معتبر:
تنها از موکبهای شناختهشده مانند موکب امام رضا (علیه السلام)، موکب حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) و جمکران و موکب های مطمئن استفاده شود. از حضور در موکبهای مشکوک یا بینراهی به صورت انفرادی خودداری گردد.
همکاری با نیروهای امنیتی:
در صورت درخواست مأموران برای انگشتنگاری یا بازرسی، با آرامش و خونسردی همکاری کنید.
ساعت خود را پس از ورود به عراق، به وقت محلی تنظیم کنید تا در برنامههای کاروان اختلالی ایجاد نشود.
توصیههای بهداشتی و سلامت
از نوشیدن آب عرضهشده توسط افراد ناشناس خودداری کرده و تنها از آبهای معدنی و بهداشتی استفاده شود.
در صورت مشاهده علائم مسمومیت غذایی در چند نفر، سریعاً به تیم پزشکی کاروان یا هلال احمر اطلاع دهید.
از انجام برنامههای غیررسمی مانند اهدای خون در مسیر خودداری شود و تنها در صورت نیاز به تیمهای پزشکی مراجعه گردد.
پرهیز از اقدامات تفرقهانگیز
آقای اسفیدانی با هشدار درباره توطئههای دشمنان برای ایجاد اختلافات قومیتی یا مذهبی، از زائران خواست تا از هرگونه رفتار تحریکآمیز، یا درگیری با افراد مشکوک خودداری کنند.
در پایان این نشست، جناب آقای اسفیدانی با پخش کلیپی آموزنده پیرامون امنیت در سفر اربعین، نکات مهم و هشدارهای ضروری را به صورت تصویری به حاضران یادآوری کرد که به عنوان مکمل مفیدی برای مطالب ارائه شده در نشست مورد توجه قرار گرفت.
در پایان، به پرسشهای حاضران در موضوع امنیت در سفر اربعین توسط جناب آقای اسفیدانی پاسخ داده شد .