به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان؛ به همت واحد آموزش های کاربردی مجتمع آموزش عالی خواهران و با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی، کارگاه آموزشی «پردهخوانی» با تدریس حجتالاسلام والمسلمین رمضانی، کارشناس و مبلغ کودک و نوجوان و با هدف اجرای مؤثر این هنر مذهبی و نمایشی برگزار شد. در این کارگاه، به بیان نکات کلیدی در زمینه اجرا و محتوای پردهخوانی بهویژه در فضاهای چندرسانهای پرداخته شد که در ارتقاء سطح محتوایی اجراهای مذهبی و هنری بهویژه در هیئات و برنامههای فرهنگی گامی مؤثر به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین رمضانی در این کارگاه، ضمن اشاره به آمادگی قبل از اجرا به عنوان اولین نکته در بحث پرده خوانی اظهار داشت: اهمیت چککردن تمامی لوازم و تجهیزات چندرسانهای مانند ویدیو پروژکتور، صدا، تصویر و نرمافزارهای پخش؛ همچنین مرور و تمرین کامل اجرای پردهخوانی پیش از اجرا برای رفع اشکالات احتمالی ضروری است.
وی افزود: دومین نکته مهم، شناخت مخاطب است. توجه به درک و ذهنیت مخاطب. در زمان تمرین باید به این فکر کرد که چه سؤالاتی ممکن است برای مخاطب ایجاد شود، چگونه بین پردهها یا اسلایدها ارتباط منطقی برقرار شود، و چطور پیام اصلی به وضوح منتقل گردد. یادداشت کردن نکات کلیدی برای جلوگیری از فراموشی در حین اجرا نیز ضروی است. سومین نکته اساسی اعتبار محتوا در روایات است. در بخش روایتهای مربوط به اهلبیت علیهمالسلام، بر لزوم مستند بودن مطالب و ذکر منبع معتبر تأکید و از بیان مطالب ضعیف یا بیسند بهشدت پرهیز شود.
استاد رمضانی، قصهگویی حرفهای را چهارمین نکته مهم عنوان کرده و افزود: اجرای موفق پردهخوانی نیازمند بکارگیری فنون قصهگویی است. پردازش درست داستان، ایجاد فضا و تصویرسازی ذهنی متناسب با گروه سنی مخاطب، مورد تأکید است. همچنین لازم است از غلو و بزرگنمایی غیرواقعی پرهیز شود تا اثرگذاری کار افزایش یابد.
حجت الاسلام و المسلمین رمضانی در ادامه مباحث، به عناصر کلیدی یک اجرای خوب اشاره و تصریح کرد: چهار عنصر اساسی برای یک اجرای موفق لازم است. اول انتخاب موضوع و محتوای مناسب. دوم انتخاب داستانی که دارای پیام و ارزش اخلاقی یا دینی باشد. سوم ساختار منظم و هدفمند در روایت و چهارم شخصیتپردازی مؤثر و باورپذیر.