به گزارش روابط عمومی جامعة المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، کمیته تربیتی اقامتگاه مجتمع آموزش عالی خواهران به مناسبت هفته خوابگاه های دانشجویی و با هدف بررسی چالش های تربیتی در محیط خوابگاه، اولین پیش نشست با موضوع ” نقش خوابگاه ها در رشد و تعالی تربیتی طلاب” را در سالن همایش این مجتمع برگزار کرد.
در این نشست که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعیدی فاضل رئیس جامعه المصطفی نمایندگی خراسان و همچنین مدیران، اساتید و طلاب مجتمع آموزش عالی خواهران برگزار شد، سرکار خانم خیاطی مسئول اقامتگاه خواهران ضمن بیان توضیحاتی از فعالیت های کمیته های خوابگاه، پیشنهادات و راهکارهایی در جهت رشد و تعالی تربیتی طلاب ارائه کرد. در ادامه مسئول کمیته تربیتی اقامتگاه ریحانه المصطفی(ص) خواهران در خصوص دستاوردهای تربیتی اقامتگاه، به بیان مطالبی پرداخت.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعیدی فاضل رئیس جامعه المصطفی نمایندگی خراسان، بر اهمیت نقش طلاب در تربیت و تقویت هویت جمعی و تاثیرگذاری بر آینده جهان تاکید کرد. وی خوابگاه را مهمترین ظرفیت برای رشد و تربیت متوازن برشمرد و نقش آن را در شکلگیری سبک زندگی و هویت جمعی طلاب حائز اهمیت دانست.
ایشان در ادامه، به پژوهشی از موسسه رند آلمان اشاره کرد که در آن، تغییرات بنیادین در حوزه تربیت تا سال 2050 پیشبینی شده است. بر اساس این پژوهش، تربیت از حالت دستوری و مدیریتی خارج شده و به صورت عمومی در میآید.
وی با بیان اینکه این تغییرات در حال حاضر نیز مشهود است، افزود: امروزه دانشآموزان، طلاب و دانشجویان بیشتر از آنکه از محیط آموزشی کسب تربیت کنند، از فضای مجازی و رسانهای کسب تربیت میکنند. در سال 2050 مدارس موضوعیت خود را از دست خواهند داد و مدرک جای خود را به مهارت خواهد داد. ایشان بر اهمیت مهارتمحوری در دنیای آینده تاکید کرد و توسعه دانشگاههای مهارتمحور را گواهی بر این تحول دانست.
دکتر سعیدی فاضل اظهار داشت: جامعه المصطفی العالمیه به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزش علوم دینی، تلاش دارد تا با تقویت هویت جمعی و تشویق طلاب به مشارکت در فعالیتهای گروهی، زمینه را برای تربیت متعالی و رشد همهجانبه آنان فراهم آورد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان با اشاره به اینکه ارزش تربیت در گروی همراه کردن دیگران است، خودسازی فردی را ناکافی دانست و همراه کردن دیگران را ارزشمندترین کار برای یک طلبه برشمرد. ایشان هویت جمعی را کلید بازگشت تربیت به ساحت اصلیاش معرفی کرد و آن را بستر مسئولیتپذیری، تعاون، همکاری، وحدت و یکدلی در بین طلاب دانست.
وی با تاکید بر لزوم پوشش ضعفهای همدیگر در محیط خوابگاه، افزود: اگر در این اجتماع کوچک، هویت جمعی شما همدیگر را پوشش ندهد و نقاط مثبت را تقویت نکند، قطعا در بازگشت به کشور به یک عامل منفعل تبدیل خواهید شد. حجت الاسلام و المسلمین سعیدی فاضل، همچنین طلاب را رهبران اجتماعی آینده دنیا خطاب کرد و از آنها خواست تا از فرصت حضور در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) به عنوان بزرگترین منبع تربیتی استفاده کنند.
دکتر سعیدی فاضل با اشاره به اینکه تمرین هدایت باید در همین جمع و در همین خوابگاه آغاز شود، از طلاب خواست تا کمک به همدیگر را تکلیف خود ندانسته، بلکه ایثار بدانند و با نگاه ایثار، مجاهدت، هماهنگی و همکاری، به مسائل و مقولات خوابگاه بنگرند. وی تاکید کرد که در این صورت است که راه حل درمان مشکلات در سطح بینالملل و جهانی را خواهیم یافت.
ایشان در پایان، با بیان اینکه راه حل رفع مشکلات خوابگاه و استفاده از فرصتها و ظرفیتها در درون خود شماست، از تلاشهای مدیران و دستاندرکاران قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که طلاب بتوانند در آینده حق سربازی ولی عصر(عج) و خدمت به جامعه اسلامی را ادا کنند.