Al-Mustafa International University
جمعه | 19 | اردیبهشت | 1404

سیره مادران اهل‌بیت(ع)، الگویی برای حکمرانی زن مسلمان در جهان معاصر است

حیدری کاشانی

حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی با اشاره به سیره تربیتی مادران اهل‌بیت(ع) گفت: نقش‌آفرینی نرجس خاتون و دیگر زنان خاندان عصمت، الگوی حکمرانی زن مسلمان در تمدن نوین اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر حیدری کاشانی مدیرموسسه طلیعه ظهور، در مراسم جشن میلاد امام رضا (ع) که در جامعه المصطفی العالمیه خراسان رضوی برگزار شد به موضوع «نقش مادران اهل‌بیت(ع) در پیوند ادیان و تمدن‌ها» و ابعاد ناشناخته‌ای از حیات نورانی زنان خاندان عصمت و طهارت پرداخت.

وی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در تحلیل تاریخ اسلام مغفول مانده، نقش مادران اهل‌بیت در تمدن‌سازی اسلامی است؛ زنانی که نه‌تنها همسران امامان معصوم بودند، بلکه نقش فعال و مؤثری در تربیت نسل معصوم و پیوند ادیان و ملل گوناگون ایفا کردند.

وی افزود: در سیره اهل‌بیت(ع) نگاه فرمایشی و فرمایشی‌سازی نسبت به جایگاه مادران وجود ندارد، بلکه آنان خود الگو و اسوه در حکمرانی تربیتی و فرهنگی‌ هستند.

وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) می‌فرماید: «عقل و دین کامل نمی‌شود مگر با شناخت اهل‌بیت(ع)» و این شناخت بدون شناخت مادران آنان ناقص خواهد بود.

زنانی الهی که با جهاد تبیین در مسیر امامت نقش‌آفرینی کردند

حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی با اشاره به نقش ممتاز مادران ائمه در دوره‌های اختناق سیاسی بنی‌امیه و بنی‌عباس، ابراز کرد: در دوره‌ای که مردان مصلح در خط مقدم حضور نداشتند، این زنان الهی و پرورش‌یافته ادیان مختلف بودند که در میدان تبیین، دفاع از امامت و هدایت جوامع نقش‌آفرینی کردند؛ لذا هر جا ما شاهد جهاد تبیین هستیم، رد پای این مادران مشهود است.

وی ادامه داد: آنچه این بانوان را متمایز می‌کند، نه‌تنها ایمان و تقوا، بلکه معرفت تاریخی و اجتماعی آنان است؛ این بانوان از خاندان‌های بزرگ یهودی، نصرانی، یا از ملل دیگر بودند که با ایمان آوردن به دین اسلام و پیوند با امامان شیعه، تمدن‌سازی کردند.

مدیرموسسه طلیعه ظهور، خاطرنشان کرد: این نکته در مورد مادر امام زمان(عج) به‌صورت ویژه مطرح است که ایشان از نسل قیصر روم و از نوادگان شمعون وصی حضرت عیسی(ع) است.

وی با بیان اینکه گفتمان اهل‌بیت(ع) یک گفتمان تمدنی است، اظهار کرد: هر یک از امامان معصوم در مقطعی از تاریخ، ضمن هدایت امت، با پیوند دادن فرهنگ‌ها، ملل و ادیان، مسیر تمدن‌سازی را پایه‌ریزی کردند.

وی تصریح کرد: این کار از طریق ازدواج‌های هدفمند نیز صورت گرفت. امام سجاد(ع) فرزند شهربانواست؛ زنی از تبار پادشاهان ایران، امام کاظم(ع) فرزند بانویی از خاندان نوبی و اهل آفریقاست؛ این‌ها نشانه‌های پیوند تمدنی و نژادی در امت اسلامی به‌دست اهل‌بیت(ع) است.

ضرورت احیای نقش مادران اهل‌بیت در گفتمان زن مسلمان تمدن‌ساز

وی تأکید کرد: امروز که زنان مسلمان در عرصه جهانی به‌دنبال الگوسازی برای نقش‌آفرینی در جامعه هستند، باید این چهره‌های الهی را به‌عنوان الگوی جامع زن مسلمان در عرصه حکمرانی فرهنگی و تربیتی معرفی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی ابراز کرد: مادر امام زمان(عج) الگویی از یک زن بصیر، زمان‌شناس و فعال در عرصه هدایت جهانی است که با پیوند دو تمدن بزرگ روم و اسلام، زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی شد.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم تمدن نوین اسلامی را بنا کنیم، باید مادرانی در تراز مادران اهل‌بیت تربیت کنیم؛ این مادران در دل جامعه، فرهنگ مقاومت، انتظار، عدالت و هدایت را نهادینه کردند. آنان نه‌تنها مادر ائمه، بلکه مادران یک تمدن جهانی هستند.

خبر های قبلی و بعدی