Al-Mustafa International University
شنبه | 6 | اردیبهشت | 1404

اعتکاف فرصتی برای تمرکز بر عبادت و تقویت ارتباط با اهل بیت (علیهم السلام) است

طیبه رثایی

سرکار خانم رثایی گفت: اعتکاف راهی برای تقویت ارتباط با خداوند است،فرصتی گرانبها برای ارتباط نزدیک‌تر با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی جامعه‌المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، طیبه رثایی، استاد حوزه علمیه مشهد، امروز چهارشنبه 15 اسفندماه در جمع بانوان معتکف در جامعه المصطفی العالمیه در مراسم اعتکاف حرم رضوی، ضمن بیان نکاتی در خصوص فلسفه اعتکاف و ارتباط معنوی آن با سیر و سلوک انسان در مسیر تقرب به خدا، گفت: این فضای معنوی، فرصت مناسبی است تا از علم و حکمت اهل بیت بهره ببریم.

وی سپس به ذکر دعاهایی که در ایام اعتکاف می‌خوانیم پرداخت و گفت: دعاهایی که اهل بیت به ما تعلیم داده‌اند، تنها برای قرائت نیست، بلکه این دعاها و زیارت‌ها باید در ما تأثیرگذار باشد و مفاهیم عمیق آن‌ها را در زندگی خود پیاده کنیم.

رثایی همچنین به اهمیت تفکر و درک عمیق دعاها اشاره کرد و تأکید کرد: زبان دعا باید با قلب انسان هم‌راستا باشد تا اثرگذار و قابل فهم باشد، اعتکاف در اسلام یک عبادت با هدف خاص است. اعتکاف صرفاً به معنای گوشه‌نشینی در یک مکان نیست؛ بلکه باید با نیت قربت و عبادت و با هدف نیل به رضایت خداوند باشد.

وی افزود: اعتکاف فرصتی است برای دوری از دغدغه‌های دنیوی و پردازش به امور معنوی و ارتباط بیشتر با خداوند است ؛ اعتکاف یعنی ماندن در مکانی خاص با نیت عبادت و تقرب به خدا است اعتکاف نه تنها برای مسلمانان بلکه در برخی از ادیان دیگر نیز رواج داشته است و محدود به زمان خاصی نیست.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه این ایام فرصتی است که انسان‌ها می‌توانند از آن برای بررسی وضعیت خود، تصمیم‌گیری‌های جدید در زندگی و ترمیم ارتباطات معنوی خود استفاده کنند،به سختی‌ها و پیچیدگی‌های زندگی انسان‌هااشاره کرد و اظهار داشت : خداوند انسان‌ها را در سختی‌ها و مشکلات آفریده است و در چنین شرایطی اعتکاف فرصتی برای تفکر، تعمق و استفاده از انرژی معنوی برای عبور از سختی‌ها است .

وی در ادامه به جایگاه ویژه اعتکاف در ماه رمضان اشاره کرد و تأکید کرد: در این ایام، انسان باید در تلاش باشد تا از فرصت‌های معنوی بهره برده و با افزایش خودآگاهی، ارتباط خود را با خداوند تقویت کند.

رثایی تصریح کرد: معتکف باید از این فرصت برای درک بهتر خود و هدف زندگی خود استفاده کند. این ایام برای تفکر عمیق در مورد موقعیت انسان در جهان و رابطه‌اش با خداوند و اهل بیت است.

وی در ادامه به دعاهای مختلفی که در این ایام خوانده می‌شود، یاد کرد و گفت: دعای روز سوم رمضان یکی از این دعاهاست که از خداوند خواسته می‌شود که به انسان «ذهن» یعنی هوش و آگاهی عطا کند. این دعا اهمیت تفکر و آگاهی را در زندگی انسان‌ها نشان می‌دهد، زیرا آگاهی و هوش به انسان قدرت تحلیل و تصمیم‌گیری درست را می‌دهد.

وی در ادامه به اهمیت تکیه بر عقل و خرد اشاره کرد و افزود: در قرآن و روایات اهل بیت به این مسئله تأکید زیادی شده که انسان‌ها باید از عقل خود بهره ببرند و در زندگی روزمره تصمیمات صحیح بگیرند. اعتکاف فرصتی است که در آن انسان‌ها می‌توانند از عقل و اندیشه خود بهره‌برداری بیشتری داشته باشند.

وی از حاضرین خواست تا از این فرصت معنوی برای رسیدن به درک عمیق‌تری از معنای زندگی، اهداف عالیه و جایگاه خود در این دنیا بهره‌برداری کنند و دعای های ماه مبارک رمضان را با توجه و تفکر بیشتری بخوانند.

 

بازتاب در رسانه‌ها:

خبرگزاری حوزه

خبر های قبلی و بعدی

آخرین خبرها