Al-Mustafa International University
شنبه | 1 | دی | 1403

وحدت تمدنی حوزه و دانشگاه در جامعه المصطفی العالمیه

دکتر مفتح

سالروز شهادت آیت‌الله دکتر مفتح در تقویم کشور به نام روز «وحدت حوزه و دانشگاه» نام‌گذاری شده است، روزی که نمادی است از هم‌افزایی و همکاری بین دو نهاد علمی و فرهنگی مهم کشور، که هر کدام به نوبه خود نقش اساسی در پیشرفت جامعه ایفا می‌کنند.

به این مناسبت روابط عمومی جامعه المصطفی العامیه نمایندگی خراسان، یادداشتی را به قلم حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر معلمی، معاون پژوهش نمایندگی منتشر کرده است.

سالروز شهادت شهید مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است. نه به این خاطر که یک روحانی در دانشگاه درس می‌داد که از این روحانیون فراوان بودند بلکه به این خاطر که در جهت ایجاد وحدتی میان اهداف حوزه و دانشگاه خستگی نمی‌شناخت و آن اهداف، اقامه حق و تشکیل حکومت اسلام بود.
وحدت میان اهداف حوزه و دانشگاه با انتقال رشته های علمی از حوزه به دانشگاه یا برعکس آن یا با اضافه شدن قید “اسلامی” به نام دانشگاه‌ها یا قید “مرکز آموزش عالی” به نام حوزه ها علمیه به دست نمی آید بلکه با وحدت حوزه و دانشگاه در مبانی هستی شناسی، انسان شناسی و معرفت شناسی محقق می شود.
وحدت تمدنی دارای ارکانی است و یکی از مهمترین ارکان آن، وحدتی است که موجب تشکیل امت واحده اسلامی شود. ‌
جامعه المصطفی العالمیه از مراکز علمی است که در حوزه های دانشی حوزوی و دانشگاهی (علوم انسانی) ورود پیدا کرده است اما این حوزه های دانشی بیگانه و گاه معارض یکدیگر نیستند بلکه از مبانی واحد که ریشه در فرهنگ اسلامی دارد، سیراب می شوند.
دانش پژوهان جامعه المصطفی العالمیه از سراسر جهان و برای فهم معارف اسلامی به این مرکز علمی وارد می شوند اما تمدن ساز بودن این مرکز حوزوی و دانشگاهی به خاطر رسالتی است که به دوش می کشد و آن ایجاد امت واحده اسلامی با تولید و ترویج علم اسلامی است.
از این رو وحدت حوزه و دانشگاه در جامعه المصطفی العالمیه، وحدتی تمدن ساز است، برای رسیدن به هدفی والا و تنوع رنگ و نژاد در آن هیچ خللی ایجاد نمی کند.

خبر های قبلی و بعدی