Al-Mustafa International University
جمعه | 2 | آذر | 1403

به مناسبت ایام سوگواری فاطمیه (س) صورت پذیرفت؛ تبیین “سیره تربیتی حضرت زهرا (س) ” در مجتمع آموزش عالی خواهران جامعةالمصطفی (ص) خراسان

به همت اداره فرهنگی تربیتی مجتمع آموزش عالی خواهران جامعةالمصطفی (ص) خراسان به مناسبت ایام فاطمیه (س) مراسم سوگواری حضرت صدیقه طاهره با موضوع"سیره تربیتی حضرت زهرا (س) " با حضور طلاب خواهر غیرایرانی در مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی جامعةالمصطفی (ص) خراسان در این مراسم خانم دکتر هژبری رئیس مدرسه عالی فقه و قرآن جامعةالمصطفی (ص) خراسان با اشاره به مواردی از سیره تربیتی حضرت زهرا (س) و تأکید بر ضرورت اجرای سیره ایشان در زندگی اظهار داشت: محورهای تربیتی سیره حضرت زهرا (س) در سه بخش ارتباط با والدین، ارتباط با فرزندان و ارتباط به جامعه تقسیم‌بندی می‌شود.

وی با اشاره به چگونگی احترام به والدین افزود: احترام به والدین و اطاعت از آنها به جز وقتی که خلاف حق رفتار می‌کنند واجب و در حکم برائت از آتش است و بزرگ‌ترین هدف و آرزو در امان بودن از عذاب اخروی است.

رئیس مدرسه عالی فقه و قرآن جامعةالمصطفی (ص) خراسان ادامه داد: وقتی آیه نازل شد که پیامبر (ص) را مثل افراد عادی صدا نزنید و با عنوان رسول‌الله ایشان را خطاب کنید حضرت زهرا نیز چنین کردند و پیامبر (ص) فرمودند این دستور شامل شما نیست و شما مرا پدر صدا کن.

وی دررابطه‌با سیره تربیتی حضرت زهرا (س) در ارتباط با فرزندان عنوان کرد: در سیره تربیتی فاطمی برخورد با فرزندان باید توأم با قهر و مهر باشد چرا که مهر به‌تنهایی باعث بی‌مسئولیتی و تنبیه و قهر زیادی هم باعث سرخوردگی و سرکشی فرزند می‌شود؛ لذا در شیوه تربیتی حضرت زهرا (س) فرزندانی موقعیت شناس تربیت شده بودند و حضرت نیز به همه ابعاد تربیت اعم از  اعتقادی، مذهبی، اجتماعی و… توجه داشتند. مثلاً در فضای خانه فرزندان را تشویق به سیره پدر می‌کردند و اشعاری باهدف و مضامین تربیتی برای فرزندانشان می‌خواندند.

دکتر هژبری پیرامون سیره تربیتی حضرت زهرا (س) در اجتماع تصریح کرد: ما به‌عنوان مبلغان و الگوهای جامعه باید بدانیم که یک مبلغ ابتدا باید اول بر خودسازی خود اهتمام داشته باشد و آماده پذیرش سختی‌ها و مسائل تبلیغ باشد. همچنین متوجه باشد که بهشت را به بها می‌دهند نه به بهانه. ازاین‌رو باید حیا و عفت را در جامعه به‌عنوان یک مبلغ و طلبه امام‌زمان (عج) به‌عنوان یک الگو رعایت کند.

وی با تأکید بر تأثیر تبلیغ عملی متذکر شد: سیره حضرت زهرا (س) یکپارچه، توحید بود و چنان سخن می‌گفت و رفتار می‌کرد که گویی تجسم خداوند بر روی زمین بود.

خبر های قبلی و بعدی