Al-Mustafa International University
شنبه | 22 | دی | 1403

حماسه شکوهمند دفاع مقدس؛ یک مکتب انسان ساز و عزت آفرین است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح در نشست تحلیل و تبیین دفاع مقدس و محور مقاومت در نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان گفت: حماسه شکوهمند دفاع مقدس به‌عنوان یک مکتب، انسان‌ساز و عزت‌آفرین است و امروز به الگوی محور مقامت در جهان تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا صالح رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در نشست تحلیل و تبیین دفاع مقدس و محور مقاومت که با حضور محمد طهرانی مقدم معاون ستاد امربه‌معروف کشور برادر شهید حسن طهرانی مقدم به مناسبت هفته دفاع مقدس در مشهد برگزار شد، با بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: امام خمینی (ره) در همان روزهای آغازین ‌جنگ‌ تحمیلی فرمود این جنگ برای ما یک نعمت بود ‌ البته ابعاد و آثار این بینش حضرت امام ره نسبت به این رویداد بزرگ، امروز در حال رخ‌نمایی است؛ زیرا در پرتو سال‌های پرفرازونشیب دفاع مقدس بود که نیروهای ارزشمندی برای کشور تربیت شد و توان و ظرفیت مدیریتی و سازنده و توان مقابله با بحران‌های داخلی و بین‌المللی در جمهوری اسلامی ایران تقویت شد و این عامل مهمی برای تثبیت و رشد این انقلاب بزرگ شد.

ایشان در ادامه اظهار داشت، در دوران جنگ تحمیلی تمام قدرت‌های مالی، اقتصادی و قدرت‌های نظامی و سیاسی دنیا مثل آمریکا اروپا و شوروی و کشورهای منطقه‌ای به حمایت از دشمن بعثی مقابل ایران ایستادند؛ ولی معجزه الهی تحقق یافت و نصرت و پیروزی شیرین به برکت ایمان و صلابت مجاهدان نصیب این ملت بزرگ شد .

وی با بیان اینکه رهبری معظم از دفاع مقدس به‌عنوان دوره برجسته یاد کرده‌اند افزود: شناخت کامل از این دوره مهم است چرا که اغلب دستاوردهای مهم ایران اسلامی ریشه در این دوره برجسته تاریخی دارد.

این عضو هیئت‌علمی المصطفی (ص) ادامه داد: در مطالعه و بازخوانی هشت سال دفاع مقدس باید به چهار محور اصلی مطالعاتی این ایام شامل دشمن‌شناسی و بررسی ویژگی‌ها و مختصات دشمنان، شناخت و بررسی ویژگی‌های مدافعان، موارد مورد دفاع و دستاوردهای جنگ تحمیلی دقت نظر داشت.

وی با اشاره به موضوع دکترین دفاعی در جنگ تحمیلی و اثرات آن بر تشکیل محور مقاومت در منطقه تصریح کرد: هدف اصلی ما در جنگ ۸ هشت‌ساله دفاع از کیان دین بود و دشمن به‌خوبی از خطرات تشکیل و رشد یک نظام حکومتی مبتنی بر دین و تبدیل و توسعه دین از قالب فردی به قالب اجتماعی آگاه بود و هراس داشت؛ لذا مستکبران و چپاولگران عالم تمام‌قد برای ازبین‌بردن این جریان دینی در طول جنگ تحمیلی از هیچ تلاش و حمایتی مضایقه نکردند.

رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان با اشاره به نقش تأثیرگذار حضرت امام خمینی ره در این پيروزی افزود: پیام‌‌های امام خمینی (ره) در آن ایام، نوعی مایه ایجاد نشاط و تقویت روحیه رزمنده‌ها بود و بر همین اساس بر خلاف سایر حکومت‌های سلطنتی تاریخ کهن ایران، دلیرانه از هویت ملی و تمامیت ارضی ایران جانانه دفاع کردند.

وی افزود: به فرموده امام خمینی درس‌های بزرگ بسیاری در این جنگ نهفته است تا جایی که فرموده‌اند: رهبر ما آن طفل دوازده‌ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها‏‎ ‎‏زبان و قلم ما بزرگ‌تر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم‏‎ ‎‏نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید و می‌بینیم که انسان به درجهٔ از ایمان و توحید عملی می‌رسد که حاضر است برای کسب رضایت الهی و حفظ اصل اسلام و دین از منافع شخصی عبور می‌کند و جان، مال، آبرو، آرزوهای خود را در راه ارزش‌های دینی و الهی بذل می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح ادامه داد: حماسه دفاع مقدس به‌عنوان یک مکتب انسان‌ساز و عزت‌آفرین است و امروز به الگوی محور مقامت در جهان تبدیل شده است.

وی عنوان کرد: امروز در شرایطی هستیم از دشمن چیزی جز تهدیدکردن چه برای ایران اسلامی و سایر کشورهای محور مقاومت باقی نمانده است.

 

خبر های قبلی و بعدی