Al-Mustafa International University
یکشنبه | 4 | آذر | 1403

برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی در مجتمع آموزش عالی خواهران نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان

آیین آغاز سال تحصیلی 1402- 1403 مجتمع آموزش عالی خواهران نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا صالح رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در جمع طلاب، اساتید و کارکنان این مجتمع در مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح با اشاره به سخن مولای متقیان حضرت علی علیه‌السلام که فرمودند: ارزش هرکس به‌اندازه همت اوست، اظهار داشت: ارزش‌گذاری یک طلبه در نگاه امام علی علیه‌السلام بسته به میزان کوشش، تلاش و کار علمی تربیتی او است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح برنامه‌ریزی مطالعاتی طلاب برای تقویت بنیه علنی خود را ضروری دانست و اظهار داشت: لازم است تمام طلاب در دوره تحصیلشان در ایران، حداقل یک دوره مختصر تفسیر را بخوانند. همچنین مطالعه یک دوره حدیثی مانند نهج‌البلاغه، اصول کافی، مطالعه یک دوره تاریخ اسلام، و عقاید اسلامی و اخلاق اسلامی و تأکید بر کتاب‌هایی مانند چهل حدیث امام خمینی، جنود عقل و جهل و انسان‌شناسی اسلامی ضروری است.

وی در خصوص ضرورت انس طلاب با ثقلین‌مبارکین افزود: نباید یک شبانه‌روز بر طلبه المصطفی (ص) بگذرد که در آن با قرآن و نهج‌البلاغه مأنوس نباشد.

این عضو هیئت‌علمی المصطفی (ص) در ادامه عنوان کرد: لازم است طلاب محترم هم‌زمان با تحصیل علوم و معارف به فکر تولید علم و پاسخگویی به نیازهای جوامع خود باشند.

استفاده از قالب‌های جدید مانند داستان و رمان، فضای مجازی و رسانه، به‌ویژه توجه به جوانان و کودکان بسیار ضروری است.

رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان اظهار داشت: امروز طلاب و اساتید المصطفی (ص) با جدیت و جهد مضاعف باید تلاش کنند سطح علمی و پژوهشی نمایندگی المصطفی (ص) خراسان را ارتقا ببخشند.

وی افزود: اساتید محترم در حفظ رابطه صمیمانه و تربیتی اهتمام داشته و در طول تدریس خود توصیه‌های لازم اخلاقی و تربیتی را در این چارچوب به طلاب ارائه دهند. وی تصریح کرد: علاوه بر تلاش برای بالابردن بنیه علمی، اهتمام نسبت به تهجد، شب‌زنده‌داری و انس با قرآن برای طلاب ضروری است. همچنین طلاب بر اساس سنت‌های اصیل حوزوی برای رسیدن به مقام‌های علمی و معنوی باید به  تکریم و احترام به مقام شامخ استاد پایبند باشند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح در بخش دیگر سخنان خود ضمن اشاره به خطبه 82 نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین علیه‌السلام تصریح کرد: شخصی از امام علی (ع) پرسید دنیا را برای من توصیف کنید. حضرت فرمود: مَا أَصِفُ مِنْ دَارٍ أَوَّلُهَا عَنَاءٌ، وَآخِرُهَا فَنَاءٌ! فِی حَلاَلِهَا حِسَابٌ، وَ فِی حَرَامِهَا عِقَابٌ. مَنِ اسْتَغْنَى فِیهَا فُتِنَ وَ مَنِ افْتَقَرَ فِیهَا حَزِنَ، وَ مَنْ سَاعَاهَا فَاتَتْهُ وَ مَنْ قَعَدَ عَنْهَا وَاتَتْهُ، وَ مَنْ أَبْصَرَ بِهَا بَصَّرَتْهُ وَ مَنْ أَبْصَرَ إِلَیْهَا أَعْمَتْهُ.

وی ادامه داد: امام علیه‌السلام در این حدیث چند شاخص از دنیا را داده و قضاوت درباره دنیا را به مخاطب سپرده‌اند. اولین ویژگی دنیا این است که خاصیت آن رنج و سختی است؛

ویژگی دوم دنیا فناپذیری آن است. این شاخصه باید به انسان بفهماند که نباید به مقام و نعمت‌های دنیا دل بست. شاخصه دیگر دنيا این است که در حلال دنیا حساب و در حرام آن عِقاب و عذاب الهی است  و نعمت‌های الهی بی‌حساب در اختیار انسان گذاشته نشده است.  در مقابل حرام‌هایی هم که انجام داده مورد بازخواست و عقاب قرار می‌گیرد؛ چنانکه خداوند در قرآن نیز فرموده “فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ * وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ”.

رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در ادامه ضمن تشریح شاخصه دیگر دنیا اظهار داشت: کسی که از دنیا بهره‌مند باشد مورد فتنه‌ها و آزمایش‌ها قرار می‌گیرد و کسی که از آن بی‌بهره باشد به‌خاطرنداشتن نعمت‌های دنیوی، محزون و ناراحت است. یعنی نه کسی که از دنیا برخوردار است و نه کسی که از آن بی‌بهره است، آرامش و رضایت خاطر ندارند. کسی که تلاش می‌کند به آن دست یابد موفق نمی‌شود و کسی که آن را رها کند، دنیا به او رو می‌آورد.

وی افزود: آخرین ویژگی و شاخصه دنیا که در این حدیث به آن اشاره شده است استفاده از دنیاست؛ کسی که به‌وسیله دنیا بخواهد آفرینش را مشاهده کند، بینش پیدا می‌کند و کسی که نگاهش به دنیا است نابینا می‌شود. یعنی حرص و طمع به‌دست‌آوردن دنیا بصیرت و بینش را از او سلب می‌کند.

گفتنی است پخش کلیپ “وظایف طلبگی از دیدگاه مقام معظم رهبری” ، تقدیر از برگزیدگان آموزشی فرهنگی پژوهشی و برگزاری مسابقه از دیگر برنامه‌های مراسم آغاز سال تحصیلی مجتمع آموزش عالی خواهران بوده است.

خبر های قبلی و بعدی