به گزارش روابطعمومی المصطفی (ص) در خراسان، حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا صالح، رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان، جمع خواهران طلاب المصطفی (ص) خراسان در نجف اشرف، اظهار داشت:
وقتی وارد این منطقه تاریخی و معنوی میرسیم به این نکته توجه داشته باشیم که اینجا محلی است که امیرالمؤمنین (ع) در آن زیست کرده و حضور داشته، گاهی مناجات کرده و اشک ریخته و گاهی نیز برای مردم خطبه خوانده و صدای ایشان هنوز هم در این منطقه به گوش میرسد و زمانی که انسان وارد این منطقه میشود مظلومیتهای امیرالمؤمنین (ع) را بهخاطر میآورد.
وی در زمینه ارزش و جایگاه زیارت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام اظهار داشت: امام صادق (علیهالسلام) در خصوص جایگاه زائرین حضرت امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند؛ که هنگام حرکت بهسوی زیارت امیرالمؤمنین (ع) ملائکه از زیارتکنندگان ایشان استقبال میکنند و چون از زیارت باز میگردند نیز ملائکه آنها را بدرقه میکنند.
وی در خصوص قدرت معنوی حرم امام علی علیهالسلام اظهار داشت: احساس حضور و ارتباط ولی خدا بسیار سازنده است. زمانی که انسان وارد حرم حضرت امیرالمؤمنین (ع) در نجف اشرف میشود احساس میکند که یک انرژی قوی، مثبت، آرامشبخش و سبکی روحی دارد. انسان این احساس را دارد که در محضر و جوار امام معصوم است و طبق منابع دینی ما امام علیهالسلام زائر خود را مشاهده میکند و از درون او آگاه است و کلام او را میشنود و سلام او را پاسخ میدهد.
اینجا محلی است که طبق حدیث، هر روز هفتاد هزار مَلَک بر امام وارد میشوند و سلام میکنند و این تا روز قیامت ادامه دارد.
رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در خصوص برخی از آداب زیارت، عنوان کرد: اولین نکتهای که اهمیت دارد این است که شما طلاب عزیز باید توجه داشته باشید که در چه مکانی و در کنار چه شخصیتی قرار گرفتهاید؛ شخصیتی که جانشین پیامبر خداست، انسان کامل و ملاک و معیار ایمان جامع است؛ لذا در این سفر باید سعی ما این باشد که با ایشان یک ارتباط معنوی برقرار کنیم.
احساس پدر و فرزندی با حضرت امیر (ع)
حجتالاسلام صالح اظهار داشت: نکته دیگر این است که طبق حدیث نبوی صلیالله عليه و آله: که فرمود: “أنا وعلي أبوا هذه الأمة” باید احساس کنید که فرزند معنوی امیرالمؤمنین (ع) هستید، لذا وقتی وارد حرم میشوید؛ مانند یک فرزند با پدر صحبت کنید، آرامش داشته باشید و از آن پدر بزرگوار امّت بخواهیم که به فرزند خود نگاه مهربانان و پدرانه داشته باشد و دست او را در رسیدن به صراط مستقیم بگیرد.
کسب طهارت قبل از تشرف در محضر امام معصوم
حجتالاسلام صالح افزود: نکته دیگر اینکه وقتی میخواهیم به محضر امام معصوم برسیم باید پاکیزه باشیم. توبه و استغفار از آلودگیها، لغزشها و گناهان و اینکه انسان به مقام مغفرت الهی برسد در اتصال و ارتباط با امام و حجت خدا بسیار مهم است. بهگونهای که تمام انبیای الهی پس از ایمان درخواست استغفار الهی را داشتهاند و این طلب غفران مقدمه همان طهارت است “يَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا”
نیایش و مناجات با پروردگار
نکته دیگر استفاده از فضای معنوی حرم مطهر امیرالمؤمنین برای نیایش و رازونیاز الهی است یکی از منابع بسیار راقی برای نیایش با پروردگار، مناجات امیرالمؤمنین (ع) است که توصیه میکنم حتماً آن را در این منطقه بخوانید.
اهتمام به عبادات و تهجّد شبانه
وی بیان کرد: امیرالمؤمنین اهل عبادت و ذکر کثیر بودهاند در این سفر باید از این ویژگی امام پیروی کنیم. نماز شب و تهجد بهویژه در حرم مطهر آثار معنوی زیادی دارد که از آن غافل نشویم.
توجّه خاص امام علی علیهالسلام به زائرین
وی خاطرنشان کرد: در روایاتی که حاج شیخ عباس قمی در مفاتیح نقل کرده وارد شده که هنگام حرکت بهسوی زیارت امیرالمؤمنین (ع) ملائکه از شما استقبال میکنند و چون از زیارت بازگردید ملائکه شما را بدرقه میکنند، همچنین فرمودهاند که اگر در این سفر کسی بیمار شود امیرالمؤمنین (ع) به عیادتش میرود، اگر در این سفر از دنیا برود ایشان جنازه او را بدرقه میکند و ملائکه در کنار قبرش او را آمرزش میکنند. در واقع اینجا قبری است که هر دردمندی که به این قبر پناه بیاورد شفا میگیرد.
ارزش حرکت پیاده برای زیارت قبر شریف امام علی علیهالسلام
رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان بیان کرد: سید بن طاووس فرموده است که هرکه پیاده به زیارت امیرالمؤمنین (ع) برود حقتعالی برای هر قدمی که بر میدارد ثواب یک حج و یک عمره برایش مینویسد و اگر پیاده بازگردد برای هر گامش، ثواب دو حج و دو عمره مینویسند.
مقام علمی و حکمت امیرالمؤمنین علیهالسلام
حجتالاسلام صالح عنوان کرد: نکته دیگر توسل و بهرهمندی از مقام علمی و حکمت امیرالمؤمنین علیهالسلام است. دراینخصوص این است که در زیارت مطلقه امیرالمؤمنین آمده است که «سلام ای دروازه حکمت ربالعالمین».
شما طلاب برای علوم اهلبیت (ع) به جامعةالمصطفی (ص) آمدهاید، ازاینرو بدانید که به زیارت باب حکمت ربالعالمین آمدهاید، این مقام و فرصت را از دست ندهید و از ایشان علم و حکمت بگیرید و از او بخواهید که قلب مرا از حکمت پر کن.