Al-Mustafa International University
چهارشنبه | 26 | دی | 1403

رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در گردهمایی بزرگ زائران المصطفایی اربعین حسینی؛ حرکت میلیونی اربعین تجلی قدرت عظیم اسلام و جبهه متّحد موحّدان در برابر جریان الحاد و دین‌ستیز است

به گزارش روابط‌عمومی نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا صالح رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان اظهار داشت: امروز شما میراث‌دار قدم‌های اولین زائران اربعین حسینی یعنی زینب کبری (س) و جناب جابر هستید و امسال افتخار زیارت امام حسین علیه‌السلام در ایام اربعین، روزی شما شده است.

رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان ادامه داد: لازمه کسب فیوضات بیشتر در سفر اربعین، طهارت نفس و آمادگی روحی و معنوی است.

صفات برجسته شخصیتی امام حسین علیه‌السلام

وی اضافه کرد: امام حسین علیه‌السلام دارای صفات بی‌نظیری است که به‌عنوان عناصر اساسی حماسه کربلا در عاشورا تجلی کرده است و زائر امام حسین علیه‌السلام که در یک حرکت نمادین به‌سوی او سیر معنوی می‌کند باید از آن پیشوای بزرگ، شناخت عمیقی داشته باشد که به‌صورت اجمالی به برخی از ویژگی‌های برجسته حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام اشاره می‌کنم.

شجاعت و جرئت در اقدام

ایشان در ادامه افزود: اولین صفت امام حسین علیه‌السلام شجاعت مثال‌زدنی ایشان و جرئت و جسارت اقدام برای رسیدن به هدف است. شجاعت یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت و  دستیابی به هدف است. امام حسین علیه‌السلام با این ویژگی توانسته است مسیر تاریخ را دگرگون کند و معنا و مفهوم زندگی را دگرگون کند.

شجاعت امام حسین در حقیقت ترکیبی از ایمان استوار، دانش و شناخت عمیق و اعتمادبه‌نفس بالا بوده است و این عنصر سبب شده که امام بتواند در مواقع حساس، تصمیم‌های دشوار و مهمی بگیرد و دست به عمل بزند.

تحقق اوج این صفت در امام حسین علیه‌السلام او را به‌عنوان شجاع‌ترین شخص در تمام مراتب بشریت تبدیل کرده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح افزود:

عزم و اراده قوی

دومین ویژگی، عزم جدی و اراده قوی امام حسین (ع) است امام علیه‌السلام در اهداف و راه خود هیچ تردیدی نداشت و هیچ عاملی اراده  او را تحت‌تأثیر قرار نمی‌داد و امام با این ویژگی  توانست تاریخ بشریت را متحول کند.

مقاومت و صلابت در برابر دشمنان

اظهار داشت: سومین ویژگی ایشان‌ ایستادگی، صلابت و مقاومت بود و این قدرت ایستادگی و مقاومت به‌تنهایی در مقابل قدرت‌های بزرگ مسئله کمی نیست و همین نیروی مقاومت رمز موفقیت انسان‌های بزرگ در همه ادوار تاریخ است که نمونه بارز آن پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و استمرار آن به رهبری حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی با تمام فشارها و تحریم‌ها و دشمنی‌ها است.

عدالت‌طلبی و امتناع از پذیرش ظلم

رئیس نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان ادامه داد: چهارمین ویژگی امام حسین علیه‌السلام امتناع از پذیرش بی‌عدالتی و ظلم و نرفتن زیر بار ستم است.

شناخت جلوه‌ها و ابعاد ظلم

وی اضافه کرد: پنجمین ویژگی امام حسین علیه‌السلام بصیرت و درک ظلم است. فهم و درک و شناخت مصادیق ظلم بسیار مهم است. شناخت دقیق امام حسین علیه‌السلام از برنامه‌های معاویه و مقابله با او از همان زمانی که برای فرزندش یزید از مردم طلب بیعت می‌کرد، بیانگر بصیرت ویژه ایشان در درک ظلم و توجه دادن عموم جامعه به این جریان است و امروز هم آحاد جامعه مسلمان به‌ویژه خواص و رهبران باید درک درستی از برنامه‌های استعماری و ظالمانه  آمریکا، صهیونیسم و نظام سلطه غرب بر علیه امت اسلام داشته باشند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالح عنوان کرد: هجرت امام حسین علیه‌السلام در سال 61 هجری از مدینه تا مکه و کربلا هجرتی تاریخ‌ساز از سوی امام حسین علیه‌السلام بود. هجرتی که با افشاندن بذر ظلم‌ستیزی در مدینه آغاز و تا جان‌فشانی در مسیر نجات و اعتلای اسلام ناب در روز عاشورا به طول انجامید و امروز این هجرت شما از مشهد به کربلا در مسیر زیارت اربعین حسینی و این پیمایش خط امام حسین علیه‌السلام می‌تواند یک هجرت سازنده و معنوی باشد.

مهم‌ترین پیام‌های راهپیمایی معنوی اربعین حسینی

وی تصریح کرد: حرکت اربعین چند پیام دارد که عبارت‌اند از اینکه:

پیاده‌روی اربعین در حقیقت حرکت در مسیر ولایت و امامت و پذیرش امامت و ولایت معصوم است.

دوم اینکه زیارت اربعین گام‌نهادن در مسیر توحید و عبودیت و گذشتن از خود و همه دارایی‌های خود در راه خداوند و رسیدن به مقام رضای الهی با تأسی از جمله معروف امام حسین علیه‌السلام در روز عاشورا “رضی الله رضانا اهل‌البیت” است.

پیام سوم این است که اجتماع اربعین بزرگ‌ترین همایش انسانی با پیوندهای بزرگ اجتماعی و مذهبی و نماد یک پیوند فرا نژادی و فرا جغرافیایی است در کربلا همه عوامل تفرقه و جدایی ملت‌ها اعم از مرزهای جغرافیایی و رنگ‌ها نژادها و زبان‌ها و سایر طبقات اجتماعی رنگ می‌بازد و همه انسان‌ها با محوریت شعار “حب الحسین به اقیانوسی تبدیل می‌شوند.

چهارم اینکه تحقق دو عنصر مهم صلح و امنیت به‌عنوان زیر ساخت تمدن اسلامی در کربلا کاملاً بارز است و شاهد هستیم که در این مسیر همه ملل و مذاهب اسلامی در کنار هم در صلح و امنیت جمع می‌شوند.

پیام پنجم زیارت اربعین؛ تجلی قدرت عظیم اسلام با حضور ۲۰ میلیون زائر در قالب یک جبهه متحد موحدان در برابر مشرکان و توحید در برابر الحاد است.

و پیام ششم اینکه یکی از برکات این سفر، شناخت امام‌زمان (عج) است و ما باید در طول زیارت اربعین به یاد امام‌زمان (عج) باشیم.

توصیه‌های معنوی سفر

وی در پایان با ذکر چند توصیه معنوی خاطرنشان کرد:

از برکات حضور در این مسیر معنوی توفیق شستشوی باطن و کسب فیوضات معنوی است که باید سالک در این حرکت با تاسی به سیره حضرت امام حسین علیه‌السلام،  توجه کافی به آداب و سلوک معنوی داشته باشد:

۱.  نماز اول وقت به‌ویژه حضور در نمازهای جماعت، چون امام حسین خود نیز در ظهر عاشورا نماز جماعت را برپای داشت.

۲. تلاوت قرآن در طول مسیر به یاد تلاوت قرآن امام بر روی نیزه و هدیه ثواب آن به امام حسین علیه‌السلام، و امام حسین علیه‌السلام فرمودند: ” فَهُوَ یَعْلَمُ أَنِّی کُنْتُ أُحِبُّ الصَّلاةَ لَهُ وَ تِلاوَةَ کِتابِهِ وَ کَثْرَةَ الدُّعاءِ وَ الاِسْتِغْفارِ” ؛

یعنی:

” خدا می‌داند که من نمازِ براى او و تلاوت کتابش (قرآن) و رازونیاز فراوان و استغفار را دوست دارم”.

۳.اهتمام و استمرار بر ذکر الهی زیرا بسیار سفارش شده به مراقبت و استمرار ذکر، حفظ خشوع و پرهیز از غفلت،

۴. اهتمام جدی به تهجد شبانه و اقامه نماز شب با تاسی از حضرت زینب سلام‌الله‌علیها که امام سجاد علیه‌السلام فرمودند ” عمه‌ام زینب در شب يازدهم محرم نیز باآن‌همه مصائب و سختی‌ها نماز شب را برپای داشتند.

۵.  قرائت بااخلاص زیارت عاشورا به‌صورت کامل با آداب آن،

۶.  مسابقه در خدمت به دیگران و تقویت روحیه خدمتگزاری به زائران امام حسین علیه‌السلام و همراهی و همدلی با کاروان

۷.  دعا برای اتحاد  نصرت و پیروزی مسلمانان عالم، دعای ویژه برای سلامتی حضرت حجت ارواحنافداه، دعا برای رهبری معظم حضرت امام خامنه‌ای حفظه‌الله  مواردی است که می‌تواند بر معنویت این سفر روحانی بیفزاید.

خبر های قبلی و بعدی