Al-Mustafa International University
چهارشنبه | 26 | دی | 1403

برگزاری نشست توصیه‌های اخلاقی در سفر اربعین در تمهیدیه خواهران نمایندگی المصطفی در خراسان

مدیر خوابگاه خواهران: پياده‌روی در مراسم اربعين يك توفيق بزرگی است كه برای بهره‌وری بيشتر از اين سفر معنوی لازم است تا زائرين آدابی را رعايت كنند.

به گزارش روابط‌عمومی نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان،  به همت  واحد فرهنگی – تربیتی  مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی خواهران نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان نشست درس اخلاق  با موضوع «توصیه‌های اخلاقی در سفر اربعین» در این مرکز برگزار شد.

در این نشست مدیر خوابگاه خواهران خانم خیاطی با اشاره به  توجه به ارزش‌هاى اخلاقىِ اسلام در سفر زيارتی، افزود: يكی از اين ارزش‌های اخلاقی كه رعايت آن پسنديده است؛ رفتار نيكو با همراهان است. انسان بايد به هم سفر خويش به ديد زائر امام نگاه كند و نهايت احترام، ادب، مهربانی، خوش‌خلقی، و تواضع را داشته باشد و اگر احیاناً در طول سفر بر اثر محدوديت امكانات، ازدحام جمعيت، خستگی راه يا بيماری، با بدخلقی او مواجه شد، با سعه‌صدر و مدارا آن را مديريت كند.

مدیر خوابگاه  خواهران با اشاره به آیه 41 سوره احزاب ادامه داد: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً؛ اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد ذكر حق و ياد خدا (به دل و زبان) بسيار كنيد». بر همين اساس توصيه می‌شود برای آمادگی پیداکردن حضور در پيشگاه معصوم و كسب حال معنوی، ذكر و ياد خدا را داشته باشيم كه آثار سازنده روحى و اخلاقى فراوانى به‌جای می‌گذارد، و زائرين به‌راحتی می‌توانند با برنامه‌ريزی مشخص و همراه‌داشتن يك صلوات شمار ساده، اذكار فراوانی را در اين سفر معنوی انجام دهند.

وی بیان کرد: از آن جا كه حالت روحی و جسمی، ظاهر و باطن در يكديگر تأثير متقابل دارند، لباس تميز و وضع ظاهری زائر در پدیدآمدن حال مناسب روحی و ايجاد نشاط معنوی تأثیرگذار است. به‌علاوه، بخشی از حرمت‌گذاری به شخصيتی كه به ديدارش می‌رويم، در آراستگی ظاهر و مرتب بودن لباس جلوه می‌كند، بر همين اساس به پاكيزگی لباس در احادیث و روایات توصيه شده است.

خانم خیاطی با تأکید بر اینکه نماز از عالى‌ترين نمونه‌هاى معنوى پيوند باخدا و برترين جلوه‌هاى ذكر خدا است، تصریح کرد  امام حسين (ع) از اقامه‌کنندگان نماز است، همچنان كه در زیارت‌نامه ايشان آمده است: «أَشْهَدُ أَنَّكَ‏ قَدْ أَقَمْتَ‏ الصَّلَاةَ وَ آتَيْتَ الزَّكَاةَ؛ گواهى می‌دهم كه تو برپادارنده نماز و دهنده زكات هستى»، نماز در حادثه عاشورا جلوه خاصی داشت، از نمازهای سيد الشهداء (ع) و اصحابش در شب عاشورا، از نماز اول وقت حضرت در ظهر عاشورا، گرفته تا نمازهای شب حضرت زينب (س) در حالت اسارت و… لذا يكی از شاخصه‌های شيعه واقعی و عاشق امام حسين (ع) اهميت به نماز است و بر همين اساس نبايد از نماز اول وقت و نوافل شب در سحرگاهان غافل ماند.

وی اظهار داشت: صلوات فرستادن ذكر بسيار مبارك و با عظمتی است كه بر زبان آوردن آن در همه احوال و زمان‌ها دارای ثواب است و در اين سفر كه زائرين برای زنده نگه‌داشتن نام اهل‌بیت عليهم‌السلام، گام بر می‌دارند، زيبنده است كه مترنّم به اين ذكر باشند.

مدیر خوابگاه خواهران در ادامه افزود، وقار كه بيانگر يك نوع آرامش ظاهری، سنگينی و متانت شخصيت است، به انسان اين امكان را می‌دهد كه از كارهای سبك، شوخی‌های نامناسب و كارهای زننده كه مناسب شأن يك مسلمان نيست برحذر باشد و شأن يك زائر را کاملاً رعايت كند.

وی خاطرنشان کرد: در مراسم پياده‌روی اربعين كه خيل مشتاقان حضور دارند و خدام زائر الحسين (ع) بدون منت و با افتخار كارگشايي دارند، چه زيباست كه زائرين نيز در اين امر عظيم سهيم باشد و مراقب بزرگ‌ترها، مسن‌ترها، و افراد محتاج به كمك باشند و از آنان دستگيری نمايند، كه سیدالشهدا (ع) در اين زمينه فرمودند: «وَ مَنْ نَفَّسَ كُرْبَةَ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ‏ اللَّهُ‏ عَنْهُ‏ كُرَبَ‏ الدُّنْيَا»؛ هر كس اندوهی را از دل يكی از اهل ايمان بزدايد، خداوند متعال مشکلات دنيا و آخرت او را از ميان بر مي‌دارد.

ایشان در پایان خطاب به طلاب  تأکید کردند بنابراين ادب حضور در مراسم اربعین اقتضا مي‌كند زائر کاملاً مراقب اعمال و رفتار خود باشد و بداند در هر قدمی كه بر مي‌دارد و هر كلامی كه مي‌گويد، امام حسين (ع) و ساير ائمه (ع) او را مي‌بينند.

خبر های قبلی و بعدی