Al-Mustafa International University
یکشنبه | 4 | آذر | 1403

مكتب اهل بيت(ع) دارای کامل‌ترین برنامه برای رهبری و امامت جامعه بشری است

حجت‌الاسلام والمسلمین صالح در ویژه برنامه جشن دهه کرامت در مركز آموزش زبان و معارف اسلامی خواهران نمایندگی خراسان اظهار داشت: کامل‌ترین مكتب برای هدایت، رهبری و امامت جامعه، مكتب اهل بيت(علیهم السلام) است و شرط امامت در مكتب اهل بيت(علیهم السلام) تکامل یافتگی و طهارت انديشه و طهارت عمل و رفتار است.

به گزارش روابط عمومی نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا صالح رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان در ادامه با اشاره به اینکه در مكتب اهل بيت (علیهم السلام) براساس تشریع خداوند متعال، از اصلی ترین شرایط امام این است كه دارای مقام عصمت و تنزیه از هرگونه آلودگی و انحراف در اندیشه وعمل باشد و بر این اساس ديگران می توانند از او پيروی كنند.
وی با استناد به آيه 124 سوره بقره ، “وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ” افزود: پس از این که خداوند ابراهیم نبی را آزمود و شایسته آن جناب برای مقام امامت ثابت شد، حضرت ابراهیم از پروردگارش خواست که آیا از فرزندان من نیز کسى را پیشواى مردم قرار مى دهى؟ خداوند فرمود: امامت، عهدِ من است، و عهدِ من به کسانى از فرزندان تو که از ظالمین هستند نمى‌رسد.
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین صالح در ادامه بحث با اشاره به اينكه در اين آيه مراد از عهد امامت است افزود: كسانی كه سابقه هرگونه آلودگی اعتقادی و رفتاری اعم از كفر، شرك و جهل و ظلم ومعصیت داشته باشند صلاحیت و شایستگی برای امامت و رهبری جامعه را ندارند.
ایشان با اشاره به روايتی از حضرت امام رضا علیه السلام که فرمودند: اِنَّ لِلأمامِ عَلاماتٌ: يَكُونُ اَعْلَمَ النّاسِ وَاَحْكَمَ النّاسِ وَاَتْقَى النّاسِ وَاَحْلَمَ النّاسِ وَاشْجَعَ النّاسِ وَاَسْخَى النّاسِ وَاَعْبَدَ النّاسِ … وَيَكُونُ مُطَهَّرا… حضرت رضا عليه السلام فرمود: براى «امام»، نشانه هايى است: از همه مردم داناتر، حكيم تر، شکیباتر، گشاده دست، باتقواتر، شجاع تر، و عابدتر است و پاك و پاكيزه است…
گفتند، شرط ديگر امامت اين است كه امام در عصر خودش افضل مردم زمان خودش باشد ، يعني در تمام زمینه های دنیایی و اخروی و فضائل انسانی ، خلقيات و مسائل اعتقادي و ايمان برتر باشند.

وی در ادامه با بیان این که اين ايام همزمان با ولادت امام رضا (ع) است پيرامون سيره عبادي امام رضا (علیه السلام) تصريح كرد: امام رضا (علیه السلام) از نظر عبادت عابدترين مردم زمان خودش بود بسیاری از اوقات شب را بیدار می ماندند و بسیار کم می خوابیدند؛ و بيشتر شب را عبادت می‌كردند و در نماز سجده هاي طولانی داشتند ، امام رضا (علیه السلام) به هیچ قیمتی فضیلت نماز اول وقت را از دست نمی‏دادند و همواره ذكر خدا به لب داشت.

عضوهیات علمی المصطفی در ادامه با بیان این که امام رضا (علیه السلام) بيشتر روزها را روزه می‌گرفت افزود: حضرت روزهای اول، وسط و آخر ماه را روزه می گرفت، هر سه روز يك ختم قرآن می‌كردند ، وقتی حضرت به آيه ای می رسيد كه در آن آيه عذاب الهی بود متاثر می شدند و به شدت گريه می‌كردند .

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاكيد بر جلوه‌هایی از زیبایی‌های رفتاری و سيره تربیتی امام رضا (علیه السلام) تصریح کرد: امام در سخن گفتن با كسی درشتی نمی‌كرد ، سخن كسی را قبل از تمام شدن قطع نمی‌كرد، هرگز درخواست كسی را كه قادر به انجام دادن آن بود رد نفرمودند، وقتی امام در جمعی می‌نشست ادب را رعايت می‌كرد و پايش را دراز نمی‌كرد، وقتی افرادی در حضور او بودند تكيه نمی كرد. به افراد خدمتكار احترام می گذاشت ،
نسبت به‌ به رعایت بهداشت محیط بسیار پایبند بود و آب دهان را روي زمين نمي انداخت ، قهقهه نمی‌زد و تبسم می‌كرد .

رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان در پایان تاكيد كرد: امام شخصيتی است که در همه امور در جایگاه عالی وممتاز ايستاده است، پس بهترين مكتب برای رهبري و امامت جامعه، مكتب اهل بيت (علیهم السلام) است.

تهیه خبر: واحد فرهنگی تربیتی مرکز آموزش زبان ومعارف اسلامی خواهران

خبر های قبلی و بعدی