Al-Mustafa International University
پنج‌شنبه | 1 | آذر | 1403

جنبه عملی و عینی فقه باید در جامعه تجلی پیدا کند

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبادی در همایش بین المللی فقه و تربیت در مشهد با اشاره به اینکه فقه تئوری واقعی و کامل اداره انسان از گهواره تا گور است گفت: فقه و اجتهاد صرفا یک جنبه نظری نیست بلکه باید جنبه عملی و عینی در جامعه پیدا کند و تحقق این معنا تا اندازه زیادی به مسئله تربیت بستگی دارد.

به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی، معاون پژوهشی جامعةالمصطفی، ۱۳ اردیبهشت‌ماه در همایش بین‌المللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، اظهار داشت: شورای سیاست‌گذاری همایش‌ها در جامعةالمصطفی که در قم مستقر است، دارای اعضایی مرکب از واحدهای تخصصی مختلفی مانند آموزش، مرکز تخصصی فرهنگی تربیتی و … هستند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم مربوط به همایش می‌شوند، شرکت دارند و اظهار نظر می‌کنند.

وی بیان کرد: در طی جلساتی که در این شورا، راجع به یک سری موضوعات برگزار می‌شود، مباحث مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و در نهایت تصمیم‌گیری می‌شود که چه همایش‌ها و برنامه‌هایی به صورت ملی و یا بین‌المللی برگزار شود و همچنین جوانب و ملاحظاتی که باید در خصوص موضوعات مورد توجه قرار گیرد نیز در نظر گرفته می‌شود.

معاون پژوهشی جامعةالمصطفی عنوان کرد: در شورای سیاست‌گذاری است که موضوع و ملاحظات تصویب می‌شود و اگر مباحث نیاز به اصلاح داشته باشد نیز توسط همکاران همایش و شورای سیاست‌گذاری ابلاغ می‌شود که خوشبختانه این فرایند در سال گذشته برای این همایش طی شد و در نهایت هم امروز این همایش برگزار شد.

حجت الاسلام دکتر عبادی اظهار داشت: نوع همایش‌ها به ویژه در چند سال اخیر با تأکیداتی که ریاست المصطفی نسبت به برگزاری همایش‌ها داشتند، این بوده است که بیشتر از ظرفیت‌های داخلی استفاده شود و سعی شود که در تعامل و تضارب با مراکز همسو غنا و محتوای همایش‌ها هرچه بیشتر قوت و غنا پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین نکته مورد تاکید این بوده است که هر همایشی در بردارنده خروجی‌های مشخص و معینی باشد و صرفا به این امر بسنده نشود که یک و یا دو روز اندیشمندانی دور هم جمع شوند، مقالاتی ارسال شود که گاهی هم مقالات سفارشی هستند، عرضه شود و بعد هم تمام شود بلکه باید هم نسبت به موضوع مقالات باید دقت لازم صورت گیرد و هم اینکه خروجی همایش‌ها در قالب مقالات و چکیده‌ها که حتی قابل عرضه در نشریات معتبر با ملاحظات خاص محتوایی و شکلی باشد؛ چاپ شود.

معاون پژوهشی جامعةالمصطفی عنوان کرد: خوشبختانه پیداست که این مسئله درباره این همایش مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم که بتوانیم از خروجی‌های این همایش هم استفاده‌های بیشتری داشته باشیم.

حجت الاسلام دکتر عبادی اظهار داشت: در اینجا لازم می‌دانم که از افرادی که این موضوع را پیشنهاد داده‌اند باید تشکر کنم، چرا که یکی از برجستگی‌هایی که این موضوع از آن برخوردار است، همنشینی مسئله فقه و تربیت است.

وی عنوان کرد: دین در نگرش ما محصور به یک سری احکام و فردیات نیست و آن تعبیری که مرحوم امام راحل داشتند این بود که فقه تئوری واقعی و کامل اداره انسان از گهواره تا گور است و این همان معمای تفقه در دین است. این تعریف در کنار تعریف تربیت حکایت از همنشینی به جا و شایسته این دو در کنار یکدیگر است.

معاون پژوهشی جامعةالمصطفی اضافه کرد: اگر به این نکته توجه کنیم که یکی از اهداف اساسی این است که ما چگونه می‌خواهیم اصول محکم فقه را در عمل فردی و اجتماعی خود، پیاده کنیم و چگونه این موارد محقق می‌شود. البته که فقه و اجتهاد صرفا یک جنبه نظری نیست بلکه باید جنبه عملی و عینی در جامعه پیدا کند و تحقق این معنا تا اندازه زیادی به مسئله تربیت بستگی دارد.

خبر های قبلی و بعدی