Al-Mustafa International University
جمعه | 2 | آذر | 1403

نیازمند فقهی نظام‌ساز در جامعه هستیم

سرکار خانم دکتر هژبری در آیین اختتامیه همایش فقه و تربیت گفت: در جامعه نیازمند فقهی پویا، نظام‌ساز، نظام مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و فقهی که بتواند به صورت کاربردی و فعال وارد متن جامعه شود؛ هستیم.

به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، دکتر نسرین هژبری، مدیر همایش بین‌المللی فقه و تربیت، امروز در اختتامیه همایش بین‌المللی فقه و تربیت اظهار داشت: خداوند می‌فرماید:«مومن زمانی‌که مرگ او فرا رسد، در حالی‌که تنها برگه‌ای از دانش را از خود به جای گذارد به ازای هر حرفی که در آن برگه نگاشته شده است خداوند در بهشت باغی برای او به پهنای هفت گیتی در نظر می‌گیرد. همچنین امام صادق(ع) نیز می‌فرماید که قلب آدمی با کتابت آرامش می‌یابد».

وی بیان کرد: ما توجه داریم که ارزش هر پژوهش به ارزش دانشی است که در آن پژوهش جست‌وجو می‌شود. ما معتقدیم که دانش فقه ما در همه دانش‌های حوزوی و ارزشمندترین دانش‌هاست، البته در بعد فردی دانش فقه، انسان به عبودیت می‌رسد و خدا را می‌توان با فقه بندگی کرد و همچنین در فقه خداوند حلال و حرام‌ها و مرزهای خود را مشخص می‌کند.

مدیر همایش بین‌المللی فقه و تربیت اظهار داشت: در بعد اجتماعی هم ما نیاز به فقه پویا، نظام‌ساز، نظام مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و فقهی که در متن جامعه فعال و به صورت کاربردی وارد شود؛ داریم.

دکتر هژبری با اشاره به فرمایشی از امام راحل در خصوص فقه ابراز کرد: ایشان فرمودند که فقهی که بخواهد زندگی انسان‌ها و ملت‌ها را اداره کند باید ویژگی‌هایی داشته باشد. علامه مطهری نیز شاخصه‌های فقه پویا را چند عامل از جمله دخیل بودن زمان و مکان در استنباط حکم، دخیل بودن عنصر مصلحت، تخصصی شدن فقه و تشکیل شورای فقاهت دانسته‌اند که برخی از این موارد به ثمر رسیده است.

وی بیان کرد: انگیزه اصلی که ما را به طراحی این همایش وا داشت که حدود دوسال برای این همایش با کمک نهادهای همراه به طراحی این همایش پرداختیم؛ حرمت فقه به ویژه در میان طلاب بین‌الملل و خواهران بود. وقتی این افراد پذیرش می‌شدند و ما از دانش و کاربرد فقه از آن‌ها سوال می‌کردیم می‌گفتند که دانش فقه وظیفه بیان احکام شرعی دارد.

مدیر همایش بین‌المللی فقه و تربیت افزود: همچنین انگیزه بعدی ما این بود که فقه را عملیاتی و کاربردی کنیم. با توجه به اینکه همایش ما تعامل بین دانش فقه و تربیت است، بر همین اساس تحلیل تربیتی ابواب فقهی می‌تواند ما را به این منظور نزدیک کند.

 

خبر های قبلی و بعدی