به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، سرکار خانم دکتر مریم وفادار،عضو هیئت علمی جامعه المصطفی و رئیس مدرسه عالی فقه و قرآن مجتمع آموزش عالی خواهران، در یادداشتی به نقشه راه مقاومت از منظر امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه پرداخته است، که در ادامه تقدیم میگردد.
بحث ما بررسی اجمالی نقشه راه مقاومت از منظر امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه است. بعضی گمان می کنند که کارآیی دعا در وقت گرفتاری است .در حالی که امام سجاد علیه السلام که در دوران خفقان زندگی می کردند ایشان در قیام عاشورا حضور داشتند و صحنه های جانکاه عاشورا رو با تمام وجود لمس کرده بودند و در عین حال پیام عاشورا و جنایات اموی رو به بهترین شیوه به جهانیان رساندند. حضرت در بیداری امت اسلامی از دعا بهره گرفتند با دعاهای خود مفاهیم عمیق و مهمی را به جامعه منتقل کردند. لذا دعا به عنوان ابزاری فعال و پویا عمل کرد و می کند .
جا دارد بگوییم حضرت برای تقویت جبهه مقاومت و دفاع از حق با بیان حقایق در قالب دعا و مناجات، به ویژه در صحیفه سجادیه در واقع مفاهیم عالی را به طور غیرمستقیم به مردم انتقال دادند .
مقاومت و دفاع پیروزمندانه یک سری الزاماتی دارد که حضرت در قالب دعا مطرح می فرمایند بر این اساس ما به صحیفه رجوع می کنیم تا نقشه راه مقاومت را در صحیفه سجادیه بیابیم.
- ایمان به خداوند و نصرت الهی
شناخت و ایمان عمیق به خداوند میتواند به انسانها قدرت و انگیزه دهد تا در برابر ظلم و ستم ایستادگی کنند. از الزامات قیام و امر به استقامت، شناخت خداوند و وحدانیت او و ایمان عمیق به اوست. درخت ایمان است که ثمر می دهد ایمان است که در واقع متضمن مسئولیت و تعهد است .به بیان شهید بهشتی ایمان به خدا و ایمان به معاداست که اگر عمیق باشد، فرازمانی و فرامکانی عمل میکند. براین اساس برای جبهه مقاومت دیگر مرز تعیین نمی شود و مرز جبهه مقاومت مرز جهانی خواهد بود و مسئولیتی برابر بامسئولیت برای مظلومان جهان تعریف می شود.
امام سجاد علیهالسلام در دعای 14 صحیفه میفرمایند: «یا من یخفی علیه انباءالمتظلمین و یا من لا یحتاج فی قصصهم الی الشهادات شاهدین و یا من قربت نصرته من المظلومین، یا بعد عن الظالمین». ای خدایی که اخبار مظلومان از تو پوشیده نیست و ای خدایی که برای این موارد نیاز به شهادت شاهدان نداری ولی نه اینکه خداوند آنها را واگذارد بلکه یاری خداوند به مظلومان نزدیک است و یاریاش از ظالمان دور. خدایا! ما تو را چگونه میشناسیم؟ اینکه تو همیشه طرفدار مظلوم هستی و یاریِ تو نسبت به مظلومان نزدیک است: یا مَن قَرُبَت نُصرَتُهُ مِنَ المَظلومین. خدایا! هرگز در ذهن ما نمیآید که تو یاور ظالمان باشی: یا مَن بَعُدَ عَونُهُ عَنِ الظّالِمین. اینها شناخت ما از خدا است. بنابراین، مرحلهی اوّل این دعا شناخت ما از خدا است.
با شناخت و ایمان به مبداء هستی می داند هرچند ممکن است ظالمان به ظاهر هم ابتدا پیروز میدان باشند ولی نصرت و یاری نصیب مظلومان است و اعتقاد به نصرت الهی ؛ قوت واستقامت ،صبر و مقاومتش را تقویت می کند .
نمونه بارز ان نصرت الهی به جبهه مقاومت است که با تمام وجود آن را درک کرده ایم. چه آن زمان که در جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس سلاحی از خود نداشته ایم و چه امروز که صهیوتیستها با تمام قوا و با سلاح کشورهایی که به اصطلاح ابر قدرت نامیده می شوند در برابر سلاح های ما دوام نیاوردند و مجبور به آتش بس شدند همه نصرت الهی است . جبهه مقاومت با ایمان و اعتقاد توحیدی پشتوانه اش مبدئی قدرتمند است واز هیمنه پوشالی ابرقدرتها و مستکبران نمی هراسد.
2-لزوم پاسداری از اسلام و تلاش در عزت بخشی به جبهه حق و خواری باطل :
در دعای ششم حضرت می فرمایند وَ وَفِّقْنَا فِی یوْمِنَا هَذَا وَ لَیلَتِنَا هَذِهِ وَ فِی جَمِیعِ أَیامِنَا ….وَ حِیاطَةِ الْإِسْلَامِ، وَ انْتِقَاصِ الْبَاطِلِ وَ إِذْلَالِهِ، وَ نُصْرَةِ الْحَقِّ وَ إِعْزَازِهِ پاسداری اسلام و عیبجویی از باطل و خوار ساختن آن و یاری حق و گرامیداشت آن . حضرت می فرمایند خدا وندا توفیق ده در امروز و امشب و همه روزهای دیگر که پاسداری اسلام کنیم از کیان اسلام دفاع کنیم باطل را نقصان دهیم و ذلیل و خوارش کنیم و حق را نصرت دهیم و عزت پیدا کند.
در دعای بیست هم که در صحیفه سجادیه هست «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْعَلْ لِی یداً عَلَی مَنْ ظَلَمَنِی، وَ لِسَاناً عَلَی مَنْ خَاصَمَنِی، وَ ظَفَراً بِمَنْ عَانَدَنِی، وَ هَبْ لِی مَکراً عَلَی مَنْ کایدَنِی، وَ قُدْرَةً عَلَی مَنِ اضْطَهَدَنِی، بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا بر کسی که به من ستم کند چیرگی ده، و با آن که با من به مجادله برخیزد زبان گویا ساز، و بر آن که نسبت به من دشمنی ورزد پیروزی عنایت کن، و بر آن که مرا میفریبد چارهسازی مرحمت فرما، و بر آن که مرا زبون خواهد قدرت ده »
ظاهرا دعا شخصی است ولی این در واقع در گستره جهانی هم مطرح است زیرا من توفیق یاری به ستم دیدگان را از خداوند می خواهم. زبانی گویا بر دشمنان و پیروزی بر دشمنان و اینکه من نیرنگ و حیله بر کسانی که به من کید می کنند و قدرتی داشته باشم بر کسانی که به من ستم می کنند این دعا نسبت به هرکسی که مورد ظلم ظالمان است مورد درخواست است.
خدایا! ما تو را چگونه میشناسیم؟ اینکه تو همیشه طرفدار مظلوم هستی و یاریِ تو نسبت به مظلومان نزدیک است: یا مَن قَرُبَت نُصرَتُهُ مِنَ المَظلومین. خدایا! هرگز در ذهن ما نمیآید که تو یاور ظالمان باشی: یا مَن بَعُدَ عَونُهُ عَنِ الظّالِمین. اینها شناخت ما از خدا است. بنابراین، مرحلهی اوّل این دعا شناخت ما از خدا است.
3-تقویت فضائل اخلاقی و روحیه ایثار:
به طور کلی در فضایل اخلاقی حضرت میخواهند که فرد از ریاکاری به دور باشد و صبر و امید به رحمت الهی داشته باشد چنانچه میفرماید وَ أَیدْنِی بِتَوْفِیقِكَ وَ تَسْدِیدِكَ، وَ أَعِنِّی عَلَی صَالِحِ النِّیةِ، وَ مَرْضِی الْقَوْلِ، وَ مُسْتَحْسَنِ الْعَمَلِ، وَ لَا تَكِلْنِی إِلَی حَوْلِی وَ قُوَّتِی دُونَ حَوْلِكَ وَ قُوَّتِكَ.
و به توفیق و ارشادت تأییدم فرما، و بر نیت شایسته و کلام پسندیده و کار نیک یاریم ده، و به جای حول و قوّه خودت مرا به حول و قوّه خودم وامگذار.
ودر جای دیگر می فرمایند :«وَ أْثُرْ لَهُ حُسْنَ النِّیَّةِ ، وَ تَوَلَّهُ بِالْعَافِیَةِ ، وَ أَصْحِبْهُ السَّلَامَةَ ، وَ أَعْفِهِ مِنَ الْجُبْنِ ، وَ أَلْهِمْهُ الْجُرْأَةَ ، وَ ارْزُقْهُ الشِّدَّةَ ، وَ أَیِّدْهُ بِالنُّصْرَةِ ، وَ عَلِّمْهُ السِّیَرَ وَ السُّنَنَ ، وَ سَدِّدْهُ فِی الْحُکْمِ، وَ اَعْزِلْ عَنْهُ الرِّیَاءَ ، وَ خَلِّصْهُ مِنَ السُّمْعَةِ ، وَ اجْعَلْ فِکْرَهُ وَ ذِکْرَهُ وَ ظَعْنَهُ وَ اِقَامَتَهُ ، فِیِکَ وَ لَکَ .
و حسن نیت را برایش انتخاب کن و سلامت و تندرستیاش را عهدهدار شو و بیعیبی و بیآفتی را همراهش کن و از ترسیدن نگاهش دار و جرأت را به او الهام کن و نیرومندی را روزیاش فرما و او را به پیروزی یاری ده و راهها و روشهای اسلامی را به او بیاموز و راه شایسته را در داوری کردن به او بنما و ریا را از او برطرف کن و از شهرت و خودنمایی رهایش ساز و اندیشه و ذکر و مسافرت و ماندگاریاش را در راه خشنودی خود و برای خود قرار ده
4-مقاومت و پایداری در ترجیح امر دین بر دنیا :
در دعای نهم صحیفه حضرت می فرمایند جایی که بین آسیب دیدن دین با دنیا تردید ایجاد می شود از خداوند باید درخواست بکنیم که آسیب به دنیای ما وارد شود نه دین ما. امر دین ترجیح دارد نسبت به امر دنیا.حضرت در دعای نهم می فرمایند اللَّهُمَّ وَ مَتَی وَقَفْنَا بَینَ نَقْصَینِ فِی دِینٍ أَوْ دُنْیا، فَأَوْقِعِ النَّقْصَ بِأَسْرَعِهِمَا فَنَاءً،
هرگاه خدایا قرار گرفتیم در ارتباط با دین و دنیا میان دو نقص ،کاهش و نقص را بر دنیایمان وارد کن که زودتر از دست می رود. البته چون این انتخاب گاهی اوقات سخت می شود ترجیح خانواده وکنار خانواده ماندن ،داشتن مال دنیا یا اینکه در مسیر مقاومت قدم برداشتن و از زن و فرزند و مال گذشتن مثل سرداران رشید اسلام لذا در فراز بعد می فرماید رفتن در این مسیر جز با حول وقوه الهی نخواهد بود فلا حول لنا الا بقوتک ولا قوه لنا الا وایّدنا بتوفیقک و سدّدنا بتسدیدک و اعم ابصار قلوبنا عما خالف محبتک
ودر دعای 27 می فرمایند :اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ أَنْسِهِمْ عِنْدَ لِقَائِهِمُ الْعَدُوَّ ذِکْرَ دُنْیَاهُمُ الْخَدَّاعَةِ الْغَرُورِ ، وَ امْحُ عَنْ قُلُوبِهِمْ خَطَرَاتِ الْمَالِ الْفَتُونِ ،
5-تسلط بر فناوری های روز و لزوم سازماندهی و تجهیز نیروهای دفاعی :
در دعای بیست و هفتم می فرماید وعرّفهم ما یجهلون وعلّمهم مالایعلمون و آنچه را نمی شناسند به آنان بشناسان و آنچه را نمی دانند به آنان بیاموز و دردعای بیست و هفتم صحیفه هم میفرمایند کثر عدّتهم واشحذ اسلحتعهم واحرس حوزتهم خدایا شمارشان را فزونی بخش و اسلحههاشان را آماده بدار و از قلمرو آنها حفاظت کن. به نظرمی رسد جبهه مقاومت باید تسلط بر فناوری های روز داشته باشند. تسلط بر هوش مصنوعی داشته باشند . حضرت آقا در چندین سال قبل که به مسئولین می فرمایند که باید موشک نقطه زن داشته باشید هیچ کس تصورش هم نمی کرد چنین موشک هایی را با برد و سرعت عالی بسازند این با درایت حضرت آقا بود . براین اساس علم و دانش آنچه را نمی دانستند کسب کردند. امروز هم حضرت آقا تاکید بر پیشرفت در هوش مصنوعی را دارند که باید در این زمینه بیش از پیش رشد و پیشرفت داشته باشند،که به امید خدا در این حوزه هم برآنها غالب خواهند شد.
دفاع صرفاً نباید با قدرت نظامی باشد بلکه نیازمند دانش، برنامهریزی و مدیریت هوشمندانه و تدابیر عقلانی است. این نگاه علمی، روحیه جهاد را با عقلانیت و واقعبینی تقویت میکند و از هرگونه هیجانزدگی غیرمنطقی جلوگیری مینماید.
6-حمایت مالی از جبهه مقاومت و خانوادههای ایشان:
در فرازهایی از دعاها، بر نقش مردم عادی در حمایت از جبهه مقاومت، حتی اگر در میدان نبرد نباشند، تأکید شده است. این حمایت میتواند به صورت حمایت مالی، معنوی، اجتماعی و جهاد تبیین باشد؛ یعنی دیگران را به دفاع و مقاومت تشویق کنند.
در دعای بیست و هفتم میفرماید: اللَّهُمَّ وَ أَیُّمَا مُسْلِمٍ أَهَمَّهُ أَمْرُ الْإِسْلَامِ ، وَ أَحْزَنَهُ تَحَزُّبُ أَهْلِ الشِّرْکِ عَلَیْهِمْ فَنَوَى غَزْواً ، أَوْ هَمَّ بِجِهَادٍ فَقَعَدَ بِهِ ضَعْفٌ ، أَوْ أَبْطَأَتْ بِهِ فَاقَةٌ ، أَوْ أَخَّرَهُ عَنْهُ حَادِثٌ ، أَوْ عَرَضَ لَهُ دُونَ إِرَادَتِهِ مَانِعٌ فَاکْتُبِ اسْمَهُ فِی الْعَابِدِینَ ، وَ أَوْجِبْ لَهُ ثَوَابَ الُْمجَاهِدِینَ ، وَ اجْعَلْهُ فِی نِظَامِ الشُّهَدَاءِ وَ الصَّالِحِینَ . خدایا هر مسلمانی که در نبود رزمنده، جای خالی او را در خانهاش پر کند یا برایش ابزار جنگی فراهم سازد یا به نبرد تشویقش کند یا در حضورش برایش دعا کند یا در نبودش احترامش را نگه دارد برای او پاداش و مثل همان عطا بفرما و در فرازهای بعدی میفرماید خدایا اسم آنان را در عابدین عبادت کنندگان قرار بده و برای آنها ثواب مجاهدین را در نظر بگیر و آنها را در شهدا و صالحان قرار بده
7-جهاد تبیین :
این فراز که می فرماید وَ إِرْشَادِ الضَّالِّ، وَ مُعَاوَنَةِ الضَّعِیفِ، وَ إِدْرَاک اللَّهِیفِ خدایا توفیق بده که ما راهنمایی گمراهان را داشته باشیم و یاری ضعیفان و پناه به درماندگان
به نظر می رسد حضرت در این فراز جهاد تبیین را بیان می فرمایند .بی گمان در جامعه افرادی وجود دارند که راه درست وحقیقت را گم می کنند .حضرت برای آنان چاره اندیشی می کنند و وظیفه افراد پشت جبهه را مشخص می کنند مبنی بر اینکه افراد آگاه برای کسانی که مسیر را نمی توانند تشخیص دهند و تحت تاثیر فضای مجازی و تبلیغات دشمن هستند برای آنها مواضع را مشخص و تبیین کنند و با شیوه های تاثیرگذار آنها را از گمراهی خارج کنند.
8-بصیرت افزایی:
وَ بَصِّرْهُمْ مَا لَا یُبْصِرُونَ» و آنچه را که نمی بینند و بصیرت ندارند به آنها بصیرت بده
«بصیرت» به معناى دانایى، هوشیارى و به معناى بذل توجه و دقت در مورد چیزی است. بصیرتافزایی به معنای افزایش آگاهی و درک عمیق از مسائل و واقعیتهاست. این فرایند شامل تفکر، تدبر و جستجوی حقیقت است تا فرد بتواند به شناختی روشن و نافذ از مسائل دست یابد و بتواند در مسیر درست گام بردارد. به عبارت دیگر، بصیرتافزایی به معنای توانایی دیدن فراتر از ظاهر و درک عمق مسائل است.
هر انسانی ممکن است پیش از مواجهه با مشکلات، ادعاهای فراوانی مبنی بر فضایل و داشتههای فکری، اعتقادی، معنوی و مانند آن داشته باشد؛ ولی این ادعا زمانی رنگ واقعیت را به خود خواهد دید که در هنگام بروز بحرانهای فکری، اعتقادی، اجتماعی و سیاسی نیز همچنان پابرجا و استوار بماند؛ زیرا در این حالات است که توانایی تشخیص حق از باطل و درست از نادرست مشخص شده، ریزشها و رویشهای بسیاری صورت میگیرد و باورهای فکری و ناگفتهها و واقعیات درون، به صورت گفتار و رفتار بروز مینماید.اینجاست که بصیرت کارساز است.
اهمیت بصیرتافزایی
مقابله بافریب: در دنیای پیچیده امروزی، بصیرتافزایی به افراد کمک میکند تا از دامها و فریبهای دشمنان و منحرفان در امان بمانند.
تقویت ولایتمداری: بصیرتافزایی باعث میشود افراد بهتر بتوانند حق را از باطل تشخیص دهند و در مسیر ولایت الهی حرکت کنند.
حضرت آقا در لزوم افزایش بصیرت می فرمایند “ابتکار عمل را در قضایای مهم، شما به دست بگیرید؛ در زمین دشمن بازی نکنید. اگر بصیرت داشته باشیم، می فهمیم که در این قضیّه نقشهی دشمن چیست، طبق نقشهی دشمن حرکت نمی کنیم؛ به تعبیر رایج، در زمین دشمن بازی نمی کنیم.” ۱۴۰۲/۰۹/۰۸بیانات در دیدار بسیجیان
9– حفظ وحدت و همبستگی:
در یک جامعه اسلامی مهمترین مشخصه بین آنها وحدت و همبستگی است قرآن کریم وحدت و اتحاد را رمز پیروزی و سربلندی جامعه اسلامی و اختلاف و تفرقه را مایه شکست و سرافکندگی میداند سوره انفال آیه ۴۶( وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ ۖ وَاصْبِرُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ و همه پیرو فرمان خدا و رسول باشید و هرگز راه اختلاف و تنازع نپویید که در اثر تفرقه ترسناک و ضعیف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد، بلکه همه باید یکدل، پایدار و صبور باشید، که خدا همیشه با صابران است.) البته رمز وحدت تمرکز بر اتصال و ارتباط و وابستگی در سایه ولایت است. این همبستگی و پیوستگی ایمانی بین افراد جامعه ایجاد میکند که ما هم امروز باید پیرو مقام عظمای ولایت حضرت امام خامنه ای باشیم .
حضرت برای ایجاد وحدت، دعا برای الفت و همدلی میان افراد دارند : دعا به «أَلِّفْ جَمْعَهُمْ» یعنی «جمعشان را به هم پیوند ده» اشاره دارد که نشاندهنده ضرورت ایجاد انس، محبت و همدلی میان اعضای یک گروه یا جامعه است تا دشمن از طریق نفاق و اختلاف نتواند رخنه کند.
و نیز با درخواست تدبیر و مدیریت امور جمعی از خداوند درخواست میکند که «دبّر امرهم »امور جمع را «دَبِّرْ» یعنی تدبیر و مدیریت کند، برنامهریزی مشترک، تقسیم مسئولیتها و مشورت، به تقویت اتحاد کمک میکند.
حمایت و کمک متقابل: واعضدهم بالنصر واعنهم بالصبر دعا به کمک، نصرت و صبر اشاره دارد که نشان میدهد افراد باید در سختیها و مشکلات کنار هم باشند و یکدیگر را حمایت کنند.
اینها زمینهساز اتحاد و همبستگی است.
رهبری می فرمایند :«اتّفاق و اتّحاد بین ملّتهای اسلامی ممکن است، منتها کار لازم دارد، عمل لازم دارد. عرض کردم، ما حالا از سیاستمداران و زمامداران و حکمرانان کشورهای اسلامی هم ناامید نیستیم، امّا بیشترین امیدمان به خواصّ دنیای اسلام است؛ یعنی همین طوری که گفتیم، به علمای دین، به روشنفکران، به اساتید دانشگاه، به جوانان روشنبین، به فرزانگان، به ادبا، به شعرا، به نویسندگان، به گردانندگان مطبوعات؛ امید ما به اینها است۱۴۰۱/۰۷/۲۲بیانات در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی
10-رسیدن به مقام شامخ شهید
مقام شهادت مقامی ارزشمند است که خداوند به مجاهدان سعادتمند هدیه می کند.وآنها در جایگاه رفیع و برتر قرب الهی قرار می گیرند و حضرت درخواست می کنند که مدافعان بعد نابودی دشمن به این مقام نائل شوند می فرمایند:
فَإِنْ خَتَمْتَ لَهُ بِالسَّعَادَةِ ، وَ قَضَیْتَ لَهُ بِالشَّهَادَةِ فَبَعْدَ أَنْ یَجْتَاحَ عَدُوَّکَ بِالْقَتْلِ ، وَ بَعْدَ أَنْ یَجْهَدَ بِهِمُ الْأَسْرُ ، وَ بَعْدَ أَنْ تَأْمَنَ أَطْرَافُ الْمُسْلِمِینَ ، وَ بَعْدَ أَنْ یُوَلِّیَ عَدُوُّکَ مُدْبِرِینَ . و اگر زندگی او را به نیک بختی پایان دادی و شهادت را برایش مقدّر فرمودی، بعد از آن باشد که دشمنت را با کشتن ریشهکن سازد و پس از آن باشد که اسارت به دست مسلمانان، آن نابکاران را به رنج و زحمت افکند و به دنبال آن باشد که اطراف و جوانب سرزمینهای مسلمین ایمنی یابد و پس از آن باشد که دشمنانت به میدان جنگ پشت کرده و شکستخورده بازگردند.
حَمْداً نَسْعَدُ بِهِ فِی السُّعَدَاءِ مِنْ أَوْلِیَائِهِ، وَ نَصِیرُ بِهِ فِی نَظْمِ الشُّهَدَاءِ بِسُیُوفِ أَعْدَائِهِ، إِنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیدٌ. ستایشی که با آن در جرگهی دوستدارانِ نیکبختِ او درآییم، و در صفِ کسانی باشیم که با شمشیرهای دشمنانش به شهادت رسیدهاند. بیشک، او سرپرست مؤمنان و نیکو خصال است.
11-بیان ارزش جهاد و دفاع
قرآن کریم مجاهدان را به خاطر جهادشان می ستاید و بیان می دارد فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما
به این علت که اگر مسئله جهاد و دفاع نبود هرگز اسلام پیروز نمی گشت .از ستم ستمگران و طغیان طاغوتیان جلوگیری نمی شد.
البته جهاد انواعی دارد ؛ جهاد با جان و جهاد با مال و جهاد با قلم و بیان (جهاد تبیین ) و جهاد ابتدائی و جهاد دفاعی که همه در جای خود ضروری و مورد نیاز است.
حضرت در دعای چهارم برای اصحاب رسول خدا که کنار پیامبر بودند و برای اعتلای اسلام جنگیدند در صحیفه می فرمایند وَ اشْکرْهُمْ عَلَی هَجْرِهِمْ فِیک دِیارَ قَوْمِهِمْ، وَ خُرُوجِهِمْ مِنْ سَعَةِ الْمَعَاشِ إِلَی ضِیقِهِ، وَ مَنْ کثَّرْتَ فِی إِعْزَازِ دِینِک مِنْ مَظْلُومِهِمْ.
و آنان را به خاطر اینکه در راه تو از شهر و دیار قوم خود دوری گزیدند، و از فراخی معیشت به سختی در افتادند، و آن افراد بسیاری را که برای بزرگداشت دین تو ستمها دیدند، پاداش عنایت فرما.
در متن آغازین دعا بیست وهفتم می فرمایند:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ حَصِّنْ ثُغُورَ الْمُسْلِمِینَ بِعِزَّتِکَ ، وَ أَیِّدْ حُمَاتَهَا بِقُوَّتِکَ ، وَ أَسْبِغْ عَطَایاهُمْ مِنْ جِدَتِکَ.»
یعنی: خدایا! بر محمد و آلش درود فرست و به عزّتت مرزهای مسلمانان را محکم ساز و به نیروی خود نگهبانان آنها را توانایی بخش و عطایای آنان را کامل کن و عطایای آنان را به توانگریات کامل و سرشار کن. حضرت در قالب دعا، ارزش و اهمیت جهاد و دفاع را یادآوری می فرمایند.
12-ارتباط با اهل بیت علیهم السلام
حضرت در صحیفه 200 بار صلوات برمحمد وآل محمد می فرستند و در دعای 27که دعای مرزداران است در هرفرازی حضرت صلوات می فرستند.
یکی از پیامهای صلوات ها، مساله توجه دادن به ولایت آل محمد (ص) و رابطه دوستی و حقیقی با آنها و طبعا دشمنی با دشمنان آنهاست و به ما می آموزد که همواره با این ذکر به پیوند ولایت با رسالت توجه کنیم.
اللهُمَّ وَ صَلِّ عَلَی أَوْلِیائِهِمُ الْمُعْتَرِفِینَ بِمَقَامِهِمُ، الْمُتَّبِعِینَ مَنْهَجَهُمُ، الْمُقْتَفِینَ آثَارَهُمُ، الْمُسْتَمْسِكِینَ بِعُرْوَتِهِمُ، الْمُتَمَسِّكِینَ بِوِلَایتِهِمُ، الْمُؤْتَمِّینَ بِإِمَامَتِهِمُ، الْمُسَلِّمِینَ لِأَمْرِهِمُ، الْمُجْتَهِدِینَ فِی طَاعَتِهِمُ، الْمُنْتَظِرِینَ أَیامَهُمُ، الْمَادِّینَ إِلَیهِمْ أَعْینَهُمُ، الصَّلَوَاتِ الْمُبَارَكَاتِ الزَّاكِیاتِ النَّامِیاتِ الْغَادِیاتِ الرَّائِحَاتِ.
الهی بر دوستان پیامبر(ص) وآلش درود فرست که به مقامشان اعتراف دارند، و پیرو راهشان هستند، و دنباله رو آثارشان، و چنگ زننده به دستاویزشان، و متمسّک به ولایتشان، و اقتدا کننده به امامتشان، و تسلیم امرشان، و کوشنده در فرمانبرداریشان، و منتظر حکومتشان، و چشم دوخته بر ایشانند، درودهای پربرکت و پاکیزه و فزایندهای که صبحگاهان و شامگاهان در رسند.
فلسفه مقاومت و ایستادگی در برابر ستمکار چیست ؟حضرت می فرمایند در واقع برای احیای دین الهی است که ما باید در برابر ستم ایستادگی بکنیم.
در دعای 47 دعا برای حضور حضرت ولی عصر (عج ) و پاک کردن ظلم وجور و احیای معالم دین خداوند را مورد خطاب قرار می دهند. أَحْی بِهِ مَا أَمَاتَهُ الظَّالِمُونَ مِنْ مَعَالِمِ دِینِک، وَ اجْلُ بِهِ صَدَاءَ الْجَوْرِ عَنْ طَرِیقَتِک، وَ أَبِنْ بِهِ الضَّرَّاءَ مِنْ سَبِیلِک، وَ أَزِلْ بِهِ النَّاکبِینَ عَنْ صِرَاطِک، وَ امْحَقْ بِهِ بُغَاةَ قَصْدِک عِوَجاً
خدایا زنده کن به وسیله امام آنچه از نشانه های دینت را ستمگران می راندند و به وسیله او زنگار ستم را از راهت پاک کن و به وسیله او آنان را که انحراف از راهت گزیدهاند از سر راه بردار، و آنان را که قصد ایجاد کجی دارند از عرصه گاه حیات ریشه کن فرما.
در زمان غیبت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، با پیروی از ولی فقیه، امام خامنه ای حفظه الله، دشمنان را نابود می کنیم و پیروزی جبهه مقاومت و نابودی اسرائیل حتمی خواهد بود ان شاءلله.