به گزارش روابط عمومی جامععه المصطفی نمایندگی خراسان، در مراسمی به مناسبت هفتم محرمالحرام، سرکار خانم سپهری، مربی اخلاق و استاد مرکز آموزش زبان فارسی و معارف اسلامی خواهران با اشاره به عبرتهای عاشورا، بر ضرورت الگوگیری از این واقعه بزرگ برای زندگی فردی و اجتماعی تأکید کرد.
سرکار خانم سپهری با تاکید بر این که عاشورا تنها یک حادثه تاریخی نیست، بلکه دریایی از درسها و پیامهاست، اظهار داشت: یکی از مهمترین این درسها، فداکاری در راه دین است. امام حسین (ع) و یارانشان به ما آموختند که برای حفظ ارزشهای الهی، باید از همه چیز گذشت. در میدان نبرد حق و باطل، تفاوتی بین زن و مرد، کوچک و بزرگ، و پیر و جوان نیست؛ همه در یک صف قرار میگیرند تا از حقیقت دفاع کنند.
وی یکی از کلیدیترین درسهای عاشورا را اهمیت بصیرت دانست و افزود:. دشمن همیشه در حال تغییر چهره است و اگر انسان آگاه نباشد، ممکن است فریب ظواهر را بخورد.
وی خاطر نشان کرد: در جبهه ابنزیاد، بسیاری از افراد فاسق نبودند، اما به دلیل نداشتن بینش صحیح، در صف دشمن قرار گرفتند. بصیرت یعنی بدانیم در کجای تاریخ ایستادهایم و وظیفه ما در هر لحظه چیست.
خانم سپهری سپس با اشاره به آیه 59 سوره مریم، به عوامل انحراف جامعه اسلامی پس از رسول خدا (ص) پرداخت:
۱. دوری از خدا و تباه کردن نماز: بنیامیه با بیاهمیتی به احکام الهی، زمینه سقوط اخلاقی جامعه را فراهم کردند.
۲. دنیاطلبی و شهوتپرستی: وقتی دین جای خود را به مادیات داد، ارزشهای الهی کمرنگ شد. عمر بن سعد نمونه بارز کسی بود که اسیر هوس و قدرت شد.
۳. بیبصیرتی: انسان بیبصیرت هر سخنی را بدون تفکر میپذیرد و در دام دشمن میافتد.
مربی اخلاق مرکز اموزش زبان و معارف اسلامی خواهران با بیان این مطلب که امام حسین (ع) با تعداد اندک یاران، همه چیز را فدای اسلام کرد و نگفت “نمیتوانم”. تاکید کرد: امروز نیز رویارویی حق و باطل ادامه دارد و ما باید با بصیرت و شجاعت در جبهه حق بایستیم. تاریخ تکرار میشود و اگر هوشیار نباشیم، ممکن است همان اشتباهات گذشته را تکرار کنیم.
وی در ادامه داد: عاشورا فقط یک رویداد تاریخی برای گریه کردن نیست، بلکه مکتبی برای زندگی است. باید این واقعه را با شرایط امروز گره بزنیم و از آن درس بگیریم تا در جبهه حق قرار گیریم و فریب دشمنان زمانه را نخوریم.
سرکار خانم سپهری در بخش دوم سخنان خود به معرفی برخی اصحاب امام حسین علیه السلام (حبیب بن مظاهر، وهب بن عبدالله و زهیر ) پرداخت.