به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر سعیدی فاضل، رئیس جامعه المصطفی العالمیه خراسان در نشست توجیهی طرح ولایت با تاکید بر اهمیت کسب بینش و جهانبینی جامع برای حل معضلات بشری، تصریح کرد: ما باید به دنبال این باشیم که چه بینش و جهانبینیای را میتوانیم برای دنیا ارائه کنیم که معضلات آن را برطرف کند.
دکتر سعیدی فاضل با اشاره به دیدگاه رهبر معظم انقلاب، سه نوع نگرش به اسلام را تشریح کرد: اسلام لیبرال یا اسلام التقاطی، اسلام متحجرانه و اسلام ناب محمدی. ایشان، اسلام ناب محمدی را به عنوان راهکار حل مشکلات جوامع بشری معرفی و افزود: ما در حوزه علمیه باید به دنبال کسب معرفت و بینش اولا جامع، ثانیا روش مند و ثالثا نظاممند باشیم.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه خراسان اظهار داشت: انتخاب نوع معرفت دینی در جهان معاصر، نوع حرکت ما را متفاوت خواهد کرد وعدم جامعیت در معرفت دینی میتواند منجر به تفکراتی شود که نه تنها سعادت بشر را رقم نمیزند، بلکه زیانبار نیز خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین سعیدی فاضل در ادامه ضمن اشاره به خطرات تحجر و عدم جامعیت در معرفت دینی، تاکید کرد: اگر ما در حوزه معرفت دینی، معرفتی را انتخاب و به بشر انتقال دهیم که جامع نباشد و از منابع معتبر به دست نیامده باشد، گرفتار تحجر خواهیم شد و این تحجر سبب تصلب در فکر و عقیده و مانع ارائه راهکارهای موثر برای حل معضلات بشری میشود.
وی تصریح کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کرده اند حوزههای علمیه باید خود را از افتادن به دام تحجر دور نگه دارند. اگر در حوزه معرفت دینی، نسبت به یکی از منابع، تصلب و تحجر داشته باشیم و روشی را انتخاب کنیم که جامعیت نداشته باشد، جریانها و تفکرات مختلف مانند اخباریگری، قرآنیون و… دامن ما را خواهد گرفت و ما را به تفکراتی که هیچ سنخیتی با اسلام ندارد آلوده خواهد کرد.
دکتر سعیدی فاضل در ادامه، بعد از جامعیت، روش مندی درتفکر وبینش را ضروری دانست و افزود: روش مندی در فکر و عقیده، به شما کمک میکند که شما نظام فکری پیدا کنید که این نظام فکری یک معرفت و منظومه فکری برای شما ایجاد می کند و در این منظومه هر شبهه و هر مسئله ای وارد شود یک خروجی متناسب با فکر و عقیده شما خواهد داشت. وی ادامه داد: این بینش و معرفتی که اولا جامع باشد، ثانیا روش مند باشد و ثالثا نظاممند باشد، در هر جایی یافت نمیشود و عدم روش مندی و نظاممندی در تفکر، شما را به دام اسلام لیبرال و اسلام التقاطی خواهد انداخت.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه خراسان با اشاره به الگوهای غربی در حوزه زنان، تصریح کرد: غرب معاصر با زرق و برقی که دارد، الگوهایی را در موضوع زن مطرح میکند که نظاممندی و روشمندی تفکر شما را نشانه گرفته است. و اگر این نظاممندی و روشمندی وجود نداشته باشد، شما گرفتار این زرق و برق خواهید شد و نخواهید توانست الگوی متعالی اسلام در حوزه زن را به خوبی تبیین کنید.
حجت الاسلام و المسلمین سعیدی فاضل در ادامه، هدف از کسب معرفت جامع، صحیح، نظاممند و روشمند را عالمگیر کردن دین در عرصه بشریت و در دنیای معاصر دانست و گفت: آن تفکر و عقیدهای به شما انگیزه خواهد داد و شما را به عمل وادار خواهد کرد که در گرو یک برنامه عملیاتی و یک حرکت منظم در جهان باشد.
وی با اشاره به طرح ولایت به عنوان میراث ارزشمند آیتالله مصباح یزدی (ره)، این طرح را یک منظومه فکری جامع، روش مند و نظاممند معرفی کرد که نه تنها تفکر صحیح و درست را در بر دارد، بلکه یک حرکت را در اجتماع ایجاد می کند و باعث حاکمیت دین در عرصه ی اجتماع خواهد شد. طرح ولایت، معرفتی است که انسان را به حرکت وادار میکند تا آن چه آموخته را به عنوان یک منظومه عملگرا محقق کند.
دکتر سعیدی فاضل، با تاکید بر اهمیت طرح ولایت، اظهار داشت: شرکت در طرح ولایت، برای همه طلاب ضروری است. ایشان طرح ولایت را از واجبات و ضروریات طلبگی برشمرد و دلیل آن را ارائه یک منظومه فکری و معرفتی به طلاب دانست که اولا توانایی تحلیل مسائل، ثانیا تبدیل شدن به عنصری فعال و پویا در برابر شبهات و ثالثا دانستن وظیفه در جهان معاصر و اینکه به چه سمتی باید حرکت کرد را به آنها ارائه می کند. وی افزود: این سه نکته، جزو کارکردهای مهم این بسته معرفتی و تهذیبی است که به طلبه کمک میکند تا بتواند در جهان معاصر امروز نقشآفرین باشد.
ایشان با اشاره به شبهات و انحرافات، تصریح کرد: اگر کسی منظومه فکری و منظومه معرفتی کامل نداشته باشد، در برابر اندک تزلزلی که شبهات در او ایجاد میکند، خواهد لغزید و خدای نکرده به چاه شبهات و چاه انحرافات خواهد افتاد. وی تاکید کرد که این موضوع، جزو ضروریترین مواردی است که باید در ابتدای طلبگی، جهت تنظیم منظومه معرفتی به آن توجه کرد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه خراسان با اشاره به آشوب فکری زمان و القای شبهات مختلف فکری و عقیدتی از سوی دشمنان، طرح ولایت را ابتکار ویژهای دانست و تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری می فرمایند خاصیت طرح ولایت، تنظیم معرفتی برای این است که انسان حیات اجتماعی پیدا کند. این طرح اولا معرفت شما رو تنظیم می کند و ثانیا کارایی شما را در حوزه دینداری و تحقق دین و اقامه دین در سطح جامعه روشن و مشخص خواهد کرد.
ایشان در پایان، از مسئولان و دستاندرکاران مجتمع آموزش عالی خواهران وهمچنین اداره فرهنگی خواهران به دلیل برگزاری این جلسه توجیهی برای حضور فعال خواهران در طرح ولایت، تشکر و قدردانی و ابراز امیدواری کرد که با فراهم کردن امکانات لازم، بتوان جمع زیادی از خواهران را در این طرح شرکت داد.
گفتنی است در این نشست حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزینانی معاون فرهنگی تربیتی نمایندگی به توضیح و تشریح طرح ولایت و حجت الاسلام والمسلمین دکتر معلمی معاون پژوهش نمایندگی و استاد طرح ولایت ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص این طرح، به تبیین و نحوه مصاحبه طرح اشاره کرده و در پایان به سوالات طلاب پاسخ داده شد.