به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، سرکار خانم زحمتکش، پژوهشگر حوزه و دانشگاه، به مناسبت ایام رحلت حضرت ام البنین سلام الله علیها در یادداشتی به تبیین ویژگیها و فضایل این بانوی بزرگوار پرداخت.
سیزدهم جمادی الثانی، یادآور روزی غم انگیز است؛ روزی که در آن مادری فداکار و بانویی با عظمت از تبار دلاوران به سوی معبود پر کشید. ام البنین، همسر امام علی(علیه السلام) بعد از عمری تلاش، شکیبایی و استقامت با اهدای چهار فرزند رشید به پیشگاه مولایش امام حسین(علیه السلام) با دلی مالامال از محبت و عشق، راهی دیار دوست شد.
در میان زنان حضرت ام البنین (سلام الله عليها)، شخصیتی است که در میان زنان عرب از جنبه های مختلف اخلاقی، معنوی، علمی و اجتماعی معروف و مشهور بوده است.
از زمان حضور حضرت ام البنین(سلام الله علیها) در این عالم خاکی تا به امروز، افراد زیادی درباره عظمت، صبر، علم، فضل، کمال، انسانیت و شخصیت حضرت ام البنین(سلام الله عليها) قلم فرسایی کرده و سخن گفته اند.
تقریبا تمام جهان عرب و شخصیت هایی که در زمینه زندگانی شیعیان و پیروان اهل بیت(علیه السّلام) مطالعاتی داشته و دارند در برابر شخصیت این بانوی بزرگ سر تعظیم فرود آورده اند. مادری نیکو اولین و بارزترین ویژگی شخصیت حضرت ام البنین(سلام الله عليها) از اسم آن بزرگوار مشخص می شود.
ام البنین یعنی مادر فرزندان ، بعد از واقعه کربلا مردم ایشان را، ام البنین(سلام الله عليها) یعنی مادر فرزندان خطاب می کردند و اشعار بسیار زیبایی از آن بزرگوار باقی مانده که در آن ها هم نگاه سیاسی، هم نگاه اجتماعی و هم نگاه ولایتی و ارادت به اهل بیت(علیه السّلام) را نشان داده است.
در تاریخ می گویند که وقتی «بشیر بن جذلم» خبر شهادت اصحاب امام حسین(علیه السّلام) را به مدینه آورد، این بانوی بزرگ سر راه کاروان آمده بود. «بشیر» با دیدن ایشان می گوید: «فرزندانت به شهادت رسیدند». حضرت ام البنین(سلام الله علیها) می گوید: «اگر چه دلم را شکستی اما از شهادت حسین(ع) برای من بگو.» امام باقر (ع) می فرمایند: «10 سال بعد از واقعه کربلا تا سال 69 هجری که به ارتحال آن بانوی بزرگ نزدیک می شویم و در آن سال رحلت کردند، تمام این ایام ایشان می آمد کنار بقیع، هم عزاداری می کرد و هم برای بیان حقایق، زنان را اطراف خودش جمع و از وقایع جانسوز کربلا پرده برداری می کرد.»
صبوری و حلم در زندگی آن شخصیت بی بدیل آن قدر زیاد است که تقریبا بیشتر ائمه ای که بعد از ام البنین(سلام الله عليها ) در این عالم هستی زندگی کرده اند، از حلم و صبر آن بانو تعریف و توصیف کرده اند بهطور یقین یکی از باارزشترین خصوصیات و ویژگیهای ممتاز امالبنین نقش مادری اوست، مادری که توانست با اخلاق و منش صحیح، فرزندانی را پرورش دهد که در محبت اهلبیت (علیهم السلام) سرآمد همگان شوند و در رکاب سرور و سالار شهیدان به درجه شهادت نائل آیند.
زهرا زحمتکش
کارشناس قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی خواهران