Al-Mustafa International University
پنج‌شنبه | 22 | آذر | 1403

ویژه برنامه شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها در مجتمع آموزش عالی خواهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جامعه المصطفي العالميه نمايندگي خراسان، همزمان با فرارسیدن ایام شهادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، اداره فرهنگی تربیتی و قرآنی مجتمع آموزش عالی خواهران ویژه برنامه شهادت آن حضرت را با سخنرانی سرکار خانم پور حسینی استاد حوزه و دانشگاه و با موضوع “شخصیت معنوی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها” در جمع طلاب، اساتید و کارکنان این مجتمع برگزارکرد.

استاد پورحسینی در ابتدای مراسم ضمن عرض تسلیت ایام شهادت صدیقه طاهره سلام الله علیها، اظهار داشت: بحث شخصیت معنوی بحث بسیار دقیقی است که ما در حس و تجربه آن را می توانیم درک کنیم . نکته مهم این است که ما شخصیت معنوی حضرت زهرا را کشف کنیم. باید دید قرآن ابعاد معنوی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را چطور معرفی کرده است. از دید ما یک نزدیکی بین عمر حضرت و تعداد آیات قرآن وجود دارد. آیات قرآن شش هزار و دویست و سی و شش آیه است که اگر به تعداد روز های سال قمری تقسیم شود عددی نزدیک به هجده سال که عمر شریف آن حضرت است به دست می‌آید.
وی ادامه داد: نکته جالب زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) این است که در فضای نزول قرآن متولد شده اند در حالی که مولا علی(ع) و پیامبر اسلام(ص) قبل از نزول قرآن تولد یافتند. نوع جنس معنویت حضرت برای ما در آیه ” وَاخْفِضْ جَنَاحَكَ لِمَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ” روشن می شود. باید دید وَاخْفِضْ جَنَاح به چه معناست. وقتی مادری بال و پرش را می‌گستراند نهایت قدرتش را نشان می دهد مانند آن پرنده ای که برای جوجه هایش این کار را انجام می دهد این را اصطلاحاً می گویند “خفض جناح”. در قرآن مجید ما این تعبیر را چند مرتبه محدود مشاهده می کنیم. وخفض جناح را حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها برای ما انجام داده اند، حضرت فرمودند سلام من را به فرزندانم برسانید.

این استاد مجتمع آموزش عالی خواهران تصریح کرد: یک شخص معنوی ارتباطش با خدا قوی است اما این رکن، تنها کافی نیست. یعنی معنویت فقط قرار نیست ما را از جهنم نجات دهد. معنویت قرار است در جامعه تأثیر گذاری ایجاد کند. بحث کنش اجتماعی مهم است. ما در جامعه از این جهت سراغ انسان های معنوی می رویم که تاثیر بپذیریم و رشد کنیم و از توشه های مهم فاطمیه برای ما این است که به فاطمه سلام الله علیها نزدیک شویم.
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها روی انفاق ایستاده اند. نه به این معنا که زکات و صدقه نداشتند. در بعد اجتماعی، ایشان در دیدن شکافهای اقتصادی جامعه خیلی قوی بودند. برای همین دشمنان فدک را غصب می کنند. دشمن می داند کجا را هدف قرار دهد. چون شما وقتی زکات می دهید در حقیقت خود را تزکیه می کنید. وقتی صدقه می دهید حکم الهی را تصدیق می‌کنید که این در آیه قرآن آمده است. اما وقتی انفاق می‌کنید ممکن است انفاق برای خدا نباشد. برای این که کلمه ی انفاق بُعد الهی را نشان دهد در قرآن یک قید فی سبیل الله را به همراه خود دارد به این دلیل که در خود کلمه، نگاه الهی دیده نشده است. صدیقه طاهره سلام الله علیها را وقتی در قرآن نگاه می‌کنید ایشان مصداق آیه ی” لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ ” هستند.

استاد پورحسینی در پایان اظهار داشت: ما در ایام فاطمیه قرار است که معنویت بانوی دو عالم را دریافت کنیم و شخصیت معنوی را برای خود تعریف کنیم. معنویتی که مثل خورشید می درخشد.

خبر های قبلی و بعدی