Al-Mustafa International University
چهارشنبه | 7 | آذر | 1403

وظیفه ما عمل به قرآن کریم و اقامه قرآن در اجتماع است

دوره کوتاه مدت جامعه المصطفی

به گزارش روابط عمومی جامعةالمصطفی العالمیه نمایندگی خراسان حجةالاسلام والمسلمین دکتر سعیدی فاضل در جلسه اختتامیه دوره آموزش های کوتاه مدت پاکستان که در حرم مطهر امام رضا علیه السلام برگزار گردید گفت: امروز توفیق حضور در کنار امام رضا علیه السلام را با هدف برگزاری اختتامیه دوره مربیگری قران کریم داریم که این تقارن از این جهت که امام رضا علیه السلام عالم آل محمد است و بیشترین روایات قرآنی از ایشان نقل شده، یک تقارن مبارکی است

دکتر سعیدی فاضل افزود: قرآن کریم کتاب هدایت بشریت است که بر پیغمبر اکرم صلی‌الله عليه و آله وسلم نازل شد و آن حضرت وظیفه هدایت بشریت را بر اساس دستورات این کتاب مقدس برعهده داشتند.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان گفت: رسول مکرم اسلام در پایان عمرشان به دو عنصر اصلی قرآن و اهل البیت بعنوان ثقل اکبر و ثقل اصغر اشاره داشتند، که ما چهار وظیفه مهم را نسبت به این دو عنصر داریم.

وی اظهار داشت: وظیفه اول انس با قرآن کریم است و حداقل انس خواندن هر روزه قرآن و حداکثر آنهم حفظ قرآن کریم است.

ایشان بیان داشت: وظیفه دوم فهم قرآن کریم است، خداوند کریم در آیه ۲۹ سوره ص می‌فرمایند “كِتَٰبٌ أَنزَلنَٰهُ إِلَيكَ مُبَٰرَك لِّيَدَّبَّرُوٓاْ ءَايَٰتِهِ …” ، خطاب خداوند در این آیه عموم بشریت است و در آیات زیادی نیز به موضوع فهم قرآن و تدبر در قرآن به آن اشاره شده است.

دکتر سعیدی فاضل گفت : بر اساس روایات ائمه‌ معصومین علیهم السلام هفت مرتبه فهم قرآن کریم داریم.
مرحله اول تدبر در قرآن که فهم عمومی قرآن کریم است؛
مرحله دوم غواصی در عمق قرآن کریم؛ و تفسیر قرآن و فهم حداکثری قرآن است که این تفسیر یا ظاهری است و یا باطنی و این سطح برای عموم مردم نیست و در حوزه های علمیه و مراکز تخصصی اتفاق می افتد.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه افزود: مرحله سوم تطبیق آیات قرآن کریم است،که آن چیزی است که اهل بیت علیهم السلام از آن استفاده کرده اند. مراد از تطبیق: افراد و شرایطی است که آیه برای آنها نازل شده است.

دکتر سعیدی فاضل افزود: امام رضا علیه السلام بیشترین روایات قرآنی را دارند و به همین خاطر ایشان را عالم آل محمد نامیده اند و بزرگترین مفسران شیعه از امام رضا علیه السلام درخواست تفسیر قرآن کریم را کرده اند و به حضرت متوسل شده اند و خاطرات بزرگی از علما و مفسران بزرگ نقل شده است.

وی اظهار داشت: مرحله بعد مرحله جری و تطبیق است. یعنی مصداق آیات را فقط مخاطب اولیه و در زمان نزول ندانیم و آیات را در طول تاریخ اجرا بکنیم. بعنوان مثال آیه شریفه؛ «تَبَّت يَدَآ أَبِي لَهَبࣲ وَتَبَّ »
در ظاهر یک مصداق دارد ولی در واقع شکست‌ زورگویان در برابر جریان حق را قطعی اعلام می‌نماید، که این شکست از بند بند آیات این سوره استفاده می‌شود.

دکتر سعیدی فاضل بیان داشت: مرحله آخر مرحله تأویل آیات است که توسط ائمه اطهار عليهم السلام صورت می‌پذیرد.

ایشان اظهار داشت: خدای متعال مسئله آیات الهی را مطرح می‌کند مثل آیه ی شریفه ” وَفِي ٱلأَرۡضِ ءَايَٰت لِّلمُوقِنِينَ“در واقع آیه راهی است برای دستیابی به صفات خدای متعال و ما باید در انتقال مفاهیم خصوصا برای کودکان از آیه استفاده کنیم. به عنوان مثال در آیه شریفه: “«و إِنَّ اَوهَنَ البُیوتِ لَبیتُ العَنکبوتِ ” امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیه شریفه می‌فرمایند: عنکبوت ماده زیر پوست عنکبوت نر تخم ریزی می‌کند و مراد از بیت خانواده است یعنی سست ترین خانواده خانواده عنکبوت است.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان افزود: دو وظیفه مهم دیگر موضوع: عمل به قرآن کریم و اقامه قرآن کریم در اجتماع است.

وی در پایان افزود: در آین دوره آموزشی شما اولا به وظیفه خودتان عمل کرده اید و ثانیا این فهم قرآن که مهمترین مرحله از مراحل فوق است محقق شده است و ثالثا به خوبی میتوانید آنرا انتقال دهید.

خبر های قبلی و بعدی