رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی (ص) ضمن تبیین اندیشه مرجعیت علمی قرآن در اندیشه رهبر معظم انقلاب، با بیان این که این موضوع در مباحث آینده علمی و قرآنی بسیار تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تصریح میکنند، مسئله قرآن، مرجعیت آن و رجوع به این کتاب الهی و استفهام از آیات آن در مسائل گوناگون فکری، عملی، اجتماعی، سیاسی و حکومتی و… بسیار مهم است.
حجتالاسلاموالمسلمین علی رضایی، رئیس مجتمع قرآن و حدیث المصطفی (ص)، اختتامیه کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری (اجلاسیه شرق کشور) امروز پنجشنبه ۱۴ خردادماه، در تالار قدس کتابخانه خراسان رضوی ضمن تسلیت شهادت جمعی از هموطنان عزیزمان در مزار شهدای کرمان اظهار داشت: به غربت اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی در میان نسل جوان امروزی اشاره نمود.
دبیر علمی کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب در ادامه به نوآوریهای قرآنی امام خامنه ای اعم از نوآوری روششناسانه، ابتکارات علمی و نظریههای نو آمد قرآنی اشاره نمود و افزود: علاوه بر مبانی معهود و قواعد و روشهای مرسوم تفسیری در مبانی، قواعد نکتهسنجی و مبانی جدید را ارائه میکند.
وی ضمن تبیین انواع گرایشهای تفسیری با بیان این که تمام گرایشهای تفسیری را میتوان در اندیشه قرآنی رهبر معظم انقلاب یافت، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی از پیشتازان تفسیر علمی در دهههای اخیر بوده بر اساس نظریات ایشان رشتههای و گرایشهای مختلف علمی در حوزه مطالعات قرآنی و علوم تدوین شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین رضایی با بیان این که رهبر معظم انقلاب علاوه بر مبانی عام مبانی خاصی در تفسیر ارائه میکنند اظهار داشت: منحصر نشدن تفسیر آیات در تفسیر فردی، قرآن کتاب کاربردی زندگی وحدتآفرین و … ابعادی از نگرشهای تفسیری رهبر معظم انقلاب است.
وی گرایشهای چهارگانه رهبر معظم انقلاب در عرصه تفسیر را موردتوجه قرارداد و اذعان داشت: طرح ۱۰ میلیون حافظ قرآن، کرسی تلاوت در مساجد، طرح خواندن ترجمه تفسیری در هنگام تلاوت، دعوت به پیشرفت و رشد علمی کشور بر اساس قران و تشکیل جلسات تفسیر قران کریم از جمله رویکردهای تفسیری رهبر انقلاب در گذر زمان است.
رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی (ص) ضمن تبیین اندیشه مرجعیت علمی قرآن در اندیشه رهبر معظم انقلاب، با بیان این که این موضوع در مباحث آینده علمی و قرآنی بسیار تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تصریح میکنند، مسئله قرآن، مرجعیت آن و رجوع به این کتاب الهی و استفهام از آیات آن در مسائل گوناگون فکری، عملی، اجتماعی، سیاسی و حکومتی و … بسیار مهم است.
وی ضمن اشاره به معانی مرجعیت علمی قرآن کریم اضافه کرد: منبع بودن، مرجعیت امضایی حدیث، پاسخگویی به سؤالات زمان، جهتدهی به علومانسانی اعم از مبانی اهداف و اصول، مرجعیت معرفی کنار عقل و حس، سیطره عملی با رجوع به قرآن، مرجعیت الگویی و تمدنسازی، مرجعیت پارادایمی و فرهنگ علمی، سرچشمه برخی علوم را در قرآن دانستن و مرجعیت در علوم ادبی از جمله رویکردهای مبتنی بر نگاه رویکردی به قرآن کریم بیان کرد.
رئیس مجتمع قرآن و حدیث المصطفی (ص) نظریههای نو آمد قرآنی را موردتوجه قرارداد و ضمن اشاره به اهمیت نظریه ابتناء علومانسانی بر قرآن کریم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی علومانسانی فعلی را ترجمه غرب و بر اساس مبانی اومانیست و سکولاریستی میداند و ضمن تأکید بر این که هدایت قران کریم عام بوده، شامل همه علوم میشود و در مبانی، اهداف و.. علومانسانی اثر دارد؛ بازسازی علومانسانی بر اساس قرآن را راهبردی مهم در بهرهگیری از نظریههای نو آمد قرآنی میدانند.