Al-Mustafa International University
پنج‌شنبه | 1 | آذر | 1403

معاون پژوهش و آموزش مؤسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری: تأکید مقام معظم رهبری به قرآن به عنوان منبع فقه در شیوه اجتهادی است

اسحاقی گفت: در منظومهٔ اندیشه‌های قرآن رهبر انقلاب، معرفت قرآنی بهترین ابزار حرکت جامعه اسلامی است، پیوند میان معرفت قرآنی و عمل دینی چنان محکم است که به گفته ایشان اگر جمع قابل‌توجهی از کشور با قرآن به‌گونه‌ای انس داشته باشند که مفاهیم قرآن در ذهنیت آنها تثبیت شده باشد. در این صورت، حرکت اسلامی جامعه، تضمین شده است.

محمد اسحاقی، معاون پژوهش و آموزش مؤسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری در اختتامیه کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه ای، امروز پنج‌شنبه ۱۴ دی‌ماه ضمن تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از دوستداران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و دوستداران مقاومت اسلامی در مزار شهدای کرمان اظهار داشت: بافکر و اندیشه مقام معظم رهبری هدایت قرآنی و زندگی قرآنی زیبنده ایشان است.
وی در ادامه به موضوع اندیشه و عمل مقام معظم رهبری اقامه قرآن، به وجوه گوناگون شخصیت ایشان پرداخت و گفت: اندیشمند و صاحب‌فکر، اسلام‌شناس و مفسر قرآن، رهبر معنوی و اخلاقی، فرد مؤثر در جریان‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور و شخصیتی انقلابی از برخاسته از بستر جریان‌های انقلابی و دینی در کشور از جمله ویژگی‌های امام خامنه ای عنوان کرد.
اسحاقی در ادامه به مخاطبان رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: مسئولین کشور در رده‌های مختلف، فرماندهان نظامی کشور، جوانان و فعالان انقلابی، فعالان رسانه‌ای و هنری و دشمنان داخلی و خارجی را از جمله مخاطب سخنان ایشان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در مواجه با بیانات مقام معظم رهبری سه‌گام منطقی تفقه، تبیین و تحقق وجود دارد، ادامه داد: در هریک به شناخت، پژوهش، ترویج، تبلیغ و اجرایی‌شدن می‌پردازد باید با استفاده از این روش بتوانیم محصولات قرآنی را تولید کنیم و به جامعه عرضه کنیم.
وی به مزایای پژوهش بر اساس مسائل مستخرج از بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و ابراز داشت: به‌صرفه جویی در زمان برای مسائل عینی و مؤثر در پیشبرد انقلاب اسلامی کمک می‌کند، همچنین ضریب اطمینان بالا از عملیاتی و مؤثربودن پژوهش‌ها از دیگر مزایای این نوع پژوهش عنوان کرد.
وی تشخیص ضرورت‌ها و اولویت‌ها در بین مسائل مختلف و چالش‌های کشور و عطف توجه پژوهشگران و جامعه علمی به همه ابعاد بیانات مقام معظم رهبری از جمله این مزایا عنوان کرد.
اسحاقی در ادامه به اشاره به مختصاتی از اندیشه‌ورزی و کنش گری قرآنی امام خامنه ای اذعان داشت: گرایش آیت‌الله خامنه ای به اسلام سیاسی به‌واسطه تدبر عمیق به قرآن کریم بوده است و از نظر فکری نقطة آغاز اندیشه ایشان است و به‌عنوان یک مصلح اجتماعی، در حل مسائل سیاسی‌اجتماعی بر قرآن کریم متمرکز می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: در دین‌شناسی آیت‌الله خامنه ای، طرح اسلام به‌صورت یک مکتب فکری منسجم و یک مسلک اجتماعی، با تمرکز بر قرآن کریم صورت‌بندی‌شده است، ایشان با امتداد معارف قرآنی به ساحت فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی در صدد تحقق ارزش‌های اسلامی و دوری قرآن از مهجوریت حقیقی است.
وی تصریح کرد: انس با قرآن کریم در نظام فکری امام خامنه ای، هم افق با شکل گیری ذهن قرآنی در سطح فرد و جامعه و حمل قرآن در محاورات زبانی تعریف شده است.
وی تأکید کرد: در منظومهٔ اندیشه‌های قرآن رهبر انقلاب، معرفت قرآنی بهترین ابزار حرکت جامعه اسلامی است، پیوند میان معرفت قرآنی و عمل دینی چنان محکم است که به گفته ایشان اگر جمع قابل‌توجهی از کشور با قرآن به‌گونه‌ای انس داشته باشند که مفاهیم قرآن در ذهنیت آنها تثبیت شده باشد. در این صورت، حرکت اسلامی جامعه، تضمین شده است.
معاون پژوهش و آموزش مؤسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: تدبر یک وظیفه همگانی، روش فهم عمومی است و مهمترین پیامد آن بیداری و بصیرت عمومی، هدایت فکر و عمل انسان ها است؛ اما واقعیت تلخ این است که قرآن هنوز در جامعه ما یک امر عمومی نشده است.
وی در ادامه به بخشی از کنش گری امام خامنه ای در جریان سازی قرآنی کشور اشاره کرد و افزود: سیاست گذاری فرهنگی برای ایجاد مراکز علمی تخصصی در حوزه علوم قرآن، تأسیس رادیو قرآن، ایجاد رشته های تخصصی علوم قرآنی، تجدید رسم الخط قرآن، تشکیل شورای عالی قرآن، تأکید بر توجه به قرآن در آموزش و پرورش و راه اندازی جریان حفظ ۱۰ میلیونی را از جمله اقدامات مقام معظم رهبری در عرصه کنشگری قرآنی عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به قرآن به‌عنوان اولین و مهم‌ترین منبع فقه در شیوه اجتهادی توجه دارند، اشاره کرد و در این باره توضیح داد: امام خامنه ای با آسیب‌شناسی بی‌توجهی به قرآن در ادوار گذشته بر ضرورت اعتنا به آن در نظام تحصیلی حوزه علمیه تأکید می‌ورزند.

خبر های قبلی و بعدی