Al-Mustafa International University
شنبه | 3 | آذر | 1403

رئیس مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی برادران نمایندگی خراسان: مدیریت زمان از اهمیت ویژه‌ای برای طلبه برخوردار است 

به گزارش روابط‌عمومی نمایندگی جامعةالمصطفی (ص) در خراسان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سید محمد معلمی در ادامه جلسات درس اخلاق هفتگی مركز آموزش زبان و معارف اسلامي خواهران نمایندگی خراسان برگزار شد در ابتدا خطاب به طلاب پیرامون برنامه‌ریزی و نظم در زندگی با اشاره به حدیثی از امام کاظم (ع) تصریح کرد: «اِجتَهِدوا في أن يَكونَ زَمانُكُم أربَعَ ساعاتٍ: ساعَة لِمُناجاةِ اللّهِ وساعَةً لِأَمرِ المَعاشِ وساعَةً لِمُعاشَرَةِ الإِخوانِ وَ الثِّقاتِ الَّذينَ يُعَرِّفونَكُم عُيوبَكُم» معنای حدیث این است که سعی کنید اوقات خود را به چهار بخش تقسیم نمایید؛ بخشی را به مناجات با خداوند متعال و بخشی را به کار و تلاش برای امرارمعاش و کسب درآمد و بخش سوم را به روابط اجتماعی و گفت‌وگو با دوستان و افراد مورد اعتمادتان که (در جهت رشد و تعالی) عیوب شما را بیان می‌کنند و در واقع نسبت به شما خالصانه علاقه‌مند هستند، اختصاص دهید. بخش چهارم اوقات خود را نیز برای لذت‌بردن از امور حلال مادی و معنوی قرار دهید و با این بخش چهارم است که شما می‌توانید به سه بخش دیگر رسیدگی کنید.

وی افزود: در واقع امام علیه‌السلام، بر جامع‌نگری و لزوم تلاش برای رفع نیازهای مختلف انسان تأکید فرموده است و به‌عبارت‌دیگر، مقصود امام علیه‌السلام این نیست که اوقات شبانه‌روز را به طور مساوی به چهار بخش تقسیم کرده و به هر بخش شش ساعت اختصاص دهید؛ بلکه مراد آن است که تمام این چهار بخش و محور که به ابعاد مختلف وجودی انسان مربوط می‌شوند، باید موردتوجه قرار گیرند.

حجت‌الاسلام دکتر معلمی ادامه داد: بخشی از اوقات را باید به بعد معنوی و ارتباط با خالق هستی اختصاص داد و بخش دیگر مربوط به بعد مادی و نیازهای زندگی است و بخش سوم به بعد اجتماعی انسان و توجه به روابط اجتماعی مربوط می‌شود که یکی از ابعاد وجودی انسان است؛ و بخش چهارم به تفریحات و استفاده از لذت‌های حلال مربوط می‌شود؛ مثل استراحت‌کردن، خواب، تفریح و گردش، مسافرت و لذت‌های حلال دیگر.

وی اضافه کرد: منظور از مناجات و ارتباط با خالق هستی، نماز، روزه، قرائت قرآن، خواندن دعاهای مختلف، گفتن ذکرهای زبانی و نظیر آن است که اصطلاحاً عبادت خاص نامیده می‌شوند و منظور از امرارمعاش، هر کار و تلاشی است که برای تأمین احتیاجات مادی زندگی انجام می‌گیرد.

رئیس مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی برادران نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان عنوان كرد :  منظور از بخش سوم، داشتن روابط اجتماعی با دیگران و دوستان است و مقصود، تمام روابط اجتماعی است که در رشد و کمال انسان و به‌ویژه در بعد رشد اجتماعی انسان مؤثر است. امام علیه‌السلام می‌فرماید که این معاشرت‌ها، باید بر محور ارزش‌های اخلاقی و زمینه‌ساز کمال انسان باشد و به همین خاطر می‌فرماید: با افراد قابل‌اعتماد روابط اجتماعی داشته باشید؛ آنهایی که دلسوز شما هستند و خالصانه به شما علاقه‌مندند و اگر عیب، نقص و کمبودی در رفتار شما مشاهده کنند، از سر خیرخواهی، آن عیوب را به شما تذکر می‌دهند تا در صدد رفع آن برآیید و زمینه رشد و کمال خود را فراهم کنید.

وی بیان کرد:  مقصود از بخش چهارم، هر نوع فعالیت و تلاشی است که به‌منظور لذت‌بردن از امور حلال انجام می‌شود. طبیعی است که این بخش، دامنه زیادی دارد و شامل خواب، استراحت، بازی، گردش و هر تفریح حلال دیگر می‌شود.

حجت‌الاسلام دکتر معلمی در پایان با بیان اینکه اشاره می‌کنند،  از آن جا که شما طلاب در دوران تحصیل به سر می‌برید، بخش دوم از محورهای چهارگانه، برای شما طلاب گرامی، همان تحصیل دانش، تلاش علمی، مطالعه، است و باتوجه‌به این که زمان تحصیل، محدود و لزوم تلاش‌های علمی جدی‌تر است، طبیعی است که باید فرصت بیشتری را به این امر اختصاص دهید.

ارسال خبر : واحد فرهنگی تربیتی مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی خواهران

خبر های قبلی و بعدی