به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان مولوی احمد صارمی مدیر مدرسه حج اهل سنت خراسان رضوی در نشست علمی بررسی«مبانی وحدت اسلامی از منظر قرآن کریم» در نمایندگی المصطفی در خراسان با قرائت آیه إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ اظهار داشت: وحدت اسلامی به عنوان یک باور و اعتقاد راسخ و ریشه گرفته از آموزه های قرآنی و روایی، فراهم کننده قدرت حقیقی است که می تواند بعد خدا تکیه گاه استواری برای مسلمانان های در رویارویی با فرهنگها باشد. لذا علمای اسلام باید این درس را بیاموزند، به آن عمل کنند و در جوامع اسلامی ترویج بدهند.
وی افزود:وحدت اسلامی یکی از آرزوهای شیرین و دیرین امت اسلامی است و هیچ مسلمان آگاه و دلسوزی نیست که شکوفایی دوباره تمدن اسلامی و مجد و عظمت اسلام را نخواهد و لازمه این مهم، وحدت و همبستگی همه نیروها و مذاهب اسلامی در سایه عمل به قرآن و بازگشت به آن وسیره عملی رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) آن حضرت است.
مدیر مدرسه حج اهل سنت خراسان رضوی ادامه داد: مقصود از وحدت این است که پیروان هر یک از مذاهب گوناگون اسلامی در عین حال حفظ عقاید و احکام خاص مذهب خود در روابط اجتماعی فرهنگی و سیاسی خود باید به خاطر مصالح عالیه اسلام و امت اسلامی حول محور دین و مشترکات اسلام با هم همسو باشند و این می تواند عامل موثری برای پیشرفت مادی و معنوی امت اسلام باشد.
وی تصریح کرد: وحدت متضمن معنویت راستین و ارزشهای اسلام و پیشرفت امت اسلامی است و امروز علت جانشینی رذائل اخلاقی به جای فضیلت ها فاصله گرفتن از وحدت است.
مولوی صارمی با بیان آیه وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَيِّنَاتُ ۚ وَأُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ متذکر شد: تفرقه، عامل تشطط، بدبختی و عذاب الهی است و باید آن را کنار گذاشت چرا که این دستور قرآن است و هدف همه ما یکی است و نباید به ندای دشمن گوش داد و در سایه وحدانیت، نبوت، معاد، قرآن، پیامبر خاتم، کعبه، نمازها، رزوه رمضان، ادای زکات، حج و سایر اشتراکات و از همه مهمتر اعتلی امت اسلام کنار هم بمانیم
وی با اشاره به خطبه 134 و ۲۰۶ نهج البلاغه اظهار داشت: اولین بنیانگذار تقریب بین مذاهب و منادی وحدت امت اسلامی بعد از قرآن کریم شخص علی ابن ابیطالب است و ایشان اصحاب خود را از امور تفرقه انگیز و صب و لعن نهی کرده است
مدیر مدرسه حج اهل سنت خراسان رضوی با ذکر عبارات اعتصموا ،اصلحوا، رابطوا، تعاونوا، الف بین قلوبکم و بیان مبانی وحدت در قرآن افزود: در بیش از ۱۵۰ آیه از قرآن کریم به مسئله وحدت پرداخته شده است و بعد از توحید، مهمترین موضوع مورد تأکید قرآن، وحدت امت اسلامی و پرهیز از اختلافات است.
وی با بیان آیه اعتصام در قرآن ادامه داد: در این آیه حبل الله قرآن کریم است که یک طرف آن به دست خداست و طرف دیگر میان بندگان آویخته شده است و تنزیل قرآن از جنس آویختن است نه ریختن. اعتصام در این آیه اشاره به جمع دارد و طبق فرموده رهبری معظم اعتصام به حبل الله وظیفه هر مسلمان است.
وی اضافه کرد: همچنین در آیه “فاصبحتم بنعمته اخوانا” اخوانا بر خلاف واژه اخوه است و در اخوانا باید دوستی و الفت از دو طرف باشد که بری مراحل ابتدایی برادری است. همچنین مصداق تمسک، ایمان به خدا و کفر به طاغوت است.
مولوی صارمی گفت: وحدت امت اسلام بر محوریت پیامبر اکرم(ص) یک ضرورت است و مسلمانان باید با محوریت رسول خدا در عصری که بیش از هر زمان نیاز به وحدت است فاصله ها را از میان خود بردارند چرا که تفرقه به خودی خود یک پدیده شوم منافی با اسلام و آموزههای دینی است که باعث نفوذ و آسیب پذیری امت اسلام در برابر دشمنان می شود.
وی با ارجاع به آموزه های قرآنی نتایج وحدت خاطر نشان کرد: وحدت و دوری از تفرقه یک وظیفه و تکلیف شرعی و یک واجب دینی و رمز موفقیت است و نتیجه وحدت اخودت و همدلی، آگاهی از خدمات و برکات اسلام، مهرورزی، قدرت، سعادت و آبروی اسلام و مسلمین است.