سه‌شنبه | 28 | فروردین | 1403

اصل و مبنای زندگی  براساس نگاه امام صادق (ع) تبیین شود

حجت الاسلام والمسلمین قادری در مراسم شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) و گرامیداشت خادم با اخلاص مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام «مرحوم حاج علی اصغر عابدزاده طاب ثراه» در نمایندگی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة در خراسان، اصل و مبنای زندگی را براساس نگاه امام صادق (ع) تبیین کرد.

به گزارش روابط عمومی نمایندگی جامعةالمصطفی(ص) در خراسان، حجت الاسلام و المسلمین قادری ضمن تسلیت سالروز شهادت امام صادق (علیه السلام) در این مراسم گفت: از امام صادق (ع) پرسیدند اصول و مبنای زندگی چیست؟ ایشان فرمودند: چهارچیز است؛ اصل اول تلاش و کوشش است، در مکتب امام صادق (ع) تنبلی و فراغت جایی ندارد.

وی در توضیح این روایت گفت: امام صادق (ع) می فرمایند: من به این باور رسید‌ ام  که اگر قرار است من کاری انجام دهم باید خودم آن کار را انجام دهم و هیچ کس مانند من نمی تواند عملی را انجام بدهد که برعهده من است؛ به عنوان مثال اگر پدر و مادر تربیت فرزند را انجام ندهند و آن را به دیگران واگذار کنند، هیچ کس مانند والدین برای تربیت فرزند تلاش نمی کند.

وی با اشاره به بیان امام صادق (ع) که می فرمایند؛ اگر کسی به دنبال علوم دانش معرفت نباشد در مسیر سعادت قرار نمی گیرد  ادامه داد: این گونه بناها و کارهای خیری که مرحوم عابدزاده انجام دادند که در گذشته انجام داده اند و ادامه داشته است و مانند یک درخت رشد کرده است، کارهای ارزشمندی بوده است.

وی گفت: امام صادق (ع) اصل دوم را حیا و شرمساری نزد خدا می دانند زیرا خداوند بر اعمال من آگاه است. در تاریخ آمده است، یکی از تلاش‌های استکبار در هر شرایطی حیازدایی در جوامع مختلف بوده است، به اشکال مختلف اتفاق می افتد و امروز نیز تلاش استکبار در جامعه اسلامی حیازدایی است.

حجت الاسلام و المسلمین قادری اظهار داشت: در گذشته یک اصل بود که اگر حیا از بین برود دیگر دین و مالی نمی‌ماند، مبنایی که انسان شرم کند، در همه جا، حتی در خلوت و فضای مجازی و خانواده مسئله حیا را رعایت کند.

وی با بیان اینکه اصل سوم را امام صادق (ع) آرامش و اطمینان به وعده‌های الهی بیان می کنند، در توضیح این مطلب خاطر نشان کرد: خداوند در قرآن به انسان وعده‌هایی داده است، توسط انبیا وعده‌هایی به مردم داده است امام صادق (ع) یکی از اصول و مبنای زندگی خود را آرامش و اعتقاد به وعده‌های خداوند می‌دانند.

وی افزود: فردی که چنین اصولی در زندگی خود دارد، دغدغه ندارد، تکلیف خود را انجام می‌دهد، تا معارف اهل بیت (علیهم السلام) از این طریق منتشر شود.