چهارشنبه | 5 | اردیبهشت | 1403

مهم‌ترین محور این همایش «فقه، تربیت و فضای مجازی» است

استاد مریم وفادار، دبیر علمی همایش بین‌المللی فقه و تربیت گفت: مقوله«فقه، تربیت و فضای مجازی» را می‌توان به عنوان مهم‌ترین محور این همایش بین‌اللمللی دانست.

به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، مریم وفادار، دبیر علمی همایش بین‌المللی فقه و تربیت، امروز ۱۳ اردیبهشت‌ماه در همایش بین‌المللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان با حضور جمعی از طلاب این نمایندگی برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این همایش نزدیک به دو سال است که کلید خورده و اولین انگیزه هم برگزاری این همایش مشخص کردن جایگاه رشته فقه برای طلاب و دانشجویان است تا از این طریق پویایی و ظرفیت این علم در پاسخ‌گویی به مسائل تربیتی مشخص شود.

دکتر وفادار در خصوص اهداف برگزاری این مراسم بیان کرد: برای برگزاری این مراسم اهداف زیادی اعم آشنا شدن محققان با جدید ترین دیدگاه‌ها و نظرات در این حوزه، آشنایی با موضوعات و مسائل جدید و سیر تحول این علم، آسیب‌شناسی مطالعات فقه و تربیت و در نهایت اصلاح، رشد و توسعه فقه را در نظرداشتیم.

دبیر علمی همایش بین‌المللی فقه و تربیت با اشاره به اینکه این همایش برای رسیدن به اهداف خود مسیر طولانی را طی کرده است، گفت: پس از جلسات متعددی که با اعضای هیئت علمی دبیران پژوهش، مدیران و رؤسا داشتیم محورهای این همایش تعیین شد و در نهایت هم در پاییز ۱۴۰۰ توسط شورای پژوهشی جامعةالمصطفی قم تصویب شد.

دکتر وفادار با بیان اینکه این همایش چندین محور را پیش روی خود قرار داده است، توضیح داد: اولین محور این همایش؛ پیشینه و سیر تحولات فقه و تربیت است، به جهت اینکه برای هر پژوهش نیازبه آگاهی در مورد پیشینه آن است، تا خلاءهای آن علم مشخص وهمچنین موازی کاری صورت نگیرد
ظرفیت‌های تربیتی فقه نیز به عنوان دومین محور این همایش انتخاب شد زیرا دانش فقه ظرفیت‌های مهمی در عرصه زندگی انسان دارد و از جمله آن، ظرفیت های تربیتی این دانش مهم اسلامی است که تاکنون کمتر بدان پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه سومین محور همایش، تعامل فقه و تربیت است تا ارتباط فقه با ساحت‌های مختلف تربیتی از جمله ساحت‌های عبادی، اعتقادی و جسمانی به تصویر کشیده شود، بیان کرد: همچنین چهارمین محور نیز تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی است تا از بعد تربیتی به آن‌ها نگریسته شود و در نهایت هم فقه، تربیت و فضای مجازی است که مهم‌ترین محور تلقی می‌شود.

دکتر وفادار اظهار داشت: این همایش اولین همایشی است که از سوی دانشجویان و طلاب جامعةالمصطفی مقاله دریافت شده است که این مقالات به بیش از ۱۷۰ عنوان می‌رسد. که در راستای این همایش ۱۲ کارگاه، ۲۳ پیش نشست و ۴ کرسی تدریجی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار کردیم. همچنین گفتنی است که در برگزاری این همایش ۲۱ نهاد ما را همراهی کردند. تمامی این مراحل طی دو سال صورت گرفته است که منجر به دریافت بیش از ۳۸۰ مقاله شد که تعدادی از آن‌ها به زبان اردو، عربی و انگلیسی نوشته شده است.

وی خاطر نشان کرد: در طی این مسیر از رهنمودهای آیه الله اعرافی پیشکسوت در حوزه فقه تربیتی واساتیدی چون حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی؛ رئیس جامعةالمصطفی و دکتر عبادی؛ معاون پژوهشی جامعةالمصطفی بهره بردیم.

وی افزود: پیشران اصلی این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین صالح رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان بودند.

در انتها خانم دکتر وفادار بیان کرد :
از تمامی کسانی که به نحوی در به ثمر رسیدن این همایش مارا یاری کردند سپاسگزارم