پنج‌شنبه | 9 | فروردین | 1403

بیانات رییس جامعةالمصطفی(ص) در دیدار با طلاب نمایندگی المصطفی در خراسان

حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی رییس جامعةالمصطفی در دیدار با طلاب نمایندگی خراسان ضمن ابراز خرسندی از حضور در مشهد مقدس و ملاقات با طلاب اظهار داشت: روز گرامیداشت مقام شامخ معلم را خدمت همه اساتید تبریک عرض می کنم چرا که جایگاه استادی و معلمی جایگاه رفیعی است.

وی افزود: آیه یرفع الله الذین آمنوا منکم والذین اتوالعلم درجات بیانگر میزان اهمیت علم و علم آموزی در اسلام عزیز است.
وی ادامه داد: صاحبان علم دارای مرتبه های عالی هستند وشرط این رتبه علم توام با ایمان است و اگر جهت علم به سمت ایمان نباشد می تواتد تبعات منفی برای انسان و جامعه داشته باشد. لذا علم با همراه با آگاهی و ایمان باشد.

دکتر عباسی اضافه کرد: ابتلائات در مسیر رسیدن به این کمال و عظمت برای شما به ویژه جوانترها وجود دارد. هرچند این مطلب وظیفه حل مشکلات را از مسئولان ساقط نمی کند. اما دستیابی به اهداف والا نیاز به تلاش مضاعف دارد.

وی تصریح کرد: از آنجایی که پیامبر(ص) برای همه عالم مبعوث شده است گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر اسلام اصیل نیز، آن گفتمان جهانی فرا قومی و فرا جغرافیایی است که مخاطب آن همه بشریت هستند.

رییس جامعةالمصطفی اظهار داشت: همواره نقطه مقابل این گفتمان، مباحث قومیتی بوده است. فلذا انقلاب اسلامی انقلابی با یک پیام جهانی برای همه انس ان ها است نه صرفا مسلمانان.

وی عنوان کرد: همه المصطفاییان در هر کسوتی به دنبال ارائه فکر و مکتب نجات بخش جامعه بشری است.

وی افزود: دو عنصر برای نیل به این مهم لازم است که اولین عنصر آن جهان بینی و تفسیری از جهان و از انسان و هدفهای عمر و زندگی انسان است که اساسی ترین سوال انسان بوده است و آن این است که این عالم چیست؟ مبدا و مقصد آن کجاست؟ نقش ما چیست؟

وی ادامه داد: یعلمکم مالم تکونوا تعلمون در قرآن تصریح می کند که عقل بشر به تنهایی نمی تواند پاسخ را بیابد لذا خداوند انبیاء را برای تبیین همین هدف فرستاده است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عباسی متذکر شد: اسراری در عالم وجود دارد که به مرور کشف خواهند شد اما پاسخ برخی سوالات براینجات عمر و تمدن بشری در ضرورت و اولویت است.

وی تصریح کرد: علم آموزی و یاد گرفتن حقایق موردنیاز بشری در قااب جهان بینی الهی اولین و مهمترین وظیفه ما است. شناخت هدف از خلقت، میدا و مقصد عالم، راه طی طریق سعادتمندانه و … بسیار حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: درک این حقایق و جهان بینی درست مبتنی بر گفتمان اصیل اسلامی یک ثروتی است که با هیچ چیز در عالم قابل قیاس نیست.

حجت الاسلام دکتر عباسی افزود: هر جامعه مدنی نیاز به نظامات، الزامات و رفتارهایی دارد که به رفتار انسان و جوامع جهت می دهند.

وی ادامه داد: مشکل امروز بشر در عدم جهان بینی درست و عدم درک نظام سبک زندکی فردی و اجتماعی درست است.

رییس جامعةالمصطفی اظهار داشت: سبک های غیر اصیل رایج امروز در جهان بینی تعریفی ندارد اما در سبک زندگی با یک تمدن سلطه جو در حال نسخه پیچی برای بشریت است. لذا باید افق نگاه ما یک نگاه تمدن محور مبتنی بر گفتمان اسلام ناب همراه با پیام نجات بخش پیامبر(ص)، ائمه اطهار(ع) و قرآن کریم باشد.

وی با اشاره به آیه کتب الله لاغلبن انا و رسلی اظهار داشت: مسیر شما بدون شکیت است و اراده خدا مسیطر، قالب و وعده خدا حق است و همانا وعده خداوند متعال پیروزی و تسلط حق بر باطل است و این مسیر حق همان مسیری است که شما درآن گام نهاده اید و دیر یا زود این وعده محقق می شود.

وی تصریح کرد: وظیفه ما به عنوان یک عنصر کوچک در این مسیر نشر، ترویج و تبیین پیام اسلام ناب به همه عالم است و لازمه آن معرفت یابی و التزام به معرفت ایجاد شده در خود است. فلذا در روایت آمده است در این مسیر نتیجه یاد گرفتن، عمل کردن و رساندن به یگران در عالم تکوین، عظمت و رفعت درجه است و این عظمت برای شماست که جای شکر و مراقبت دارد.

حجت الاسلام دکتر عباسی خاطر نشان کرد: در مقایسه با دشمنان و رقبا امکانات ما محدود است. در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس نیز در اکثر مواقع شرایط همینگونه نابرابر بود و طرف مقابل دست استمداد همه عالم را پشت سر داشت اما طبق آیه ان تصبروا و تتقوا لایضرکم کیدهم شیئا، لازمه ظفر و پیروزی صبر و تقوا و استقامت است.

رییس جامعةالمصطفی افزود: علیرغم همه این موارد، تلاش ما همواره رفع دغدغه‌های طلاب در همه حوزه‌ها است و امیدواریم ان‌شاءالله بتوانیم به بهترین نحو شرایط تحصیل و تهذیب شما سربازان امام عصر(عج) را در ایران اسلامی فراهم کنیم.

گفتنی است در پایان این دیدار از برگزیدگان رویداد کتابخوانی منظومه و همچنین از نفرات برتر نمایندگی خراسان در جشنواره بین المللی قرآنی و حدیثی المصطفی تقدیر شد.