رئیس نمایندگی جامعة المصطفی (ص) خراسان در همایش بین المللی بازخوانی اندیشههای شهید مطهری:
شهید مطهری الگوی کامل و عملیاتی جهاد تبیین است
همایش «بازخوانی اندیشهها و سیره علمی معنوی شهید مطهری» توسط جامعةالمصطفی (ص) نمایندگی خراسان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی نمایندگی المصطفی (ص) در خراسان، همایش بینالملل «بازخوانی اندیشهها و سیره علمی معنوی شهید مطهری» با حضور جمع زیادی از طلاب و فضلای برادر و خواهر غیرایرانی جامعةالمصطفی (ص)، اساتید و اعضای هیئتعلمی، مسئولان علمی، فرهنگی در زادگاه شهید مطهری، شهرستان فریمان برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا صالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی (ص) در خراسان طی سخنرانی در اختتامیه همایش بینالمللی «بازخوانی اندیشهها و سیره علمی معنوی شهید مطهری» با اشاره به اهمیت و ضرورت جهاد تبیین گفت: حوزه و دانشگاه مهمترین نهادهایی هستند که باید به این موضوع توجه کنند، شهید مطهری یک الگوی کامل و جامع برای عملیاتیسازی جهاد تبیین است.
عضو هیئتعلمی المصطفی (ص) گفت: با توجه منظومه فکری شهید مطهری و نیاز جهان اسلام محورهای این همایش را در زمینه تبیین و معرفی اندیشههای الهیاتی، فلسفی، سیاسی، اقتصادی، تربیتی و اخلاقی و جامعهشناختی، آراء تفسیری، فقهی و حقوقی، سیره علمی و اخلاقی و همچنین شهید مطهری و انقلاب اسلامی و روششناسی علوم و حوزه و دانشگاه در اندیشه شهید مطهری طراحی نموده است.
وی در خصوص میران استقبال از این همایش گفت بیش از 100 مقاله به این همایش ارسالشده است که پس از ارزیابی علمی تعداد ۸۶مقاله مورد پذیرش هیئت داوران قرار گفته است و در قالب شش دفتر مجموعه مقالات به چاپ رسیده است، عضو هیئتعلمی جامعةالمصطفی (ص) العالمیه افزود باتوجهبه این که جامعةالمصطفی (ص) یک نهاد حوزوی وبا رسالت تربیت کادر علمی، فرهنگی و تبلیغی برای جهان اسلام است لذا از اهداف مهم این همایش الگو پردازی و جهتدهی به شاکله فکری و شخصیتی طلاب بر اساس اندیشه و شخصیت علمای برجستهای مانند شهید مطهری میباشد.
وی با اشاره به نقش المصطفی (ص) در ترویج و معرفی اندیشه شهید مطهری در سطح جهانی گفت: ترویج و تبیین اندیشههای شهید مطهری در کنار اندیشههای حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از رسالتهای بزرگ جامعةالمصطفی (ص) میباشد و در همین راستا امروز آثار شهید مطهری را به بیش از 10 زبان زنده دنیا توسط طلاب و فضلای المصطفی (ص) ترجمه شده است.
وی ادامه داد: امروز در کشورهای بزرگ اسلامی نسل جوان دانشگاهی بامطالعه آثار شهید مطهری جذب مکتب اهلبیت (علیهم اسلام) شدند؛ زیرا آثار این شهید فرزانه بیان توأمان اسلام اعتدالی و عقلانی بوده است لذا بیشترین استقبال را از آثار شهید مطهری در عرصه بینالمللی داشتهایم و این یک الگوی مطلوب برای نسل امروز است.
رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی (ص) در خراسان با بیان اینکه در کشور بزرگ اسلامی مانند اندونزی 55 کتاب از شهید مطهری با زبان ملایو ترجمه و منتشرشده است، افزود: یکی از کارهایی که بهصورت خودجوش توسط علاقهمندان به این شهید عزیز انجام شده تأسیس مدارسی با عنوان شهید مطهری بوده که نسل جوان را مجذوب خود نموده است.
وی در ادامه به برخی از ویژگیها و شخصیتهای علمی و سیره عملی شهید مطهری اشاره کرد و افزود: اولین شاخصی که میتوان در مورد شهید مطهری بیان کرد، تفکر نظاممند اوست شهید مطهری هم اندیشه نظاممند داشت هم و نظریهپرداز بود و به همین سبب نظامات مختلف اسلامی مانند نظام تربیتی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را میتوان از آثار ایشان استخراج کرد.
از سوی دیگر شهید مطهری گفتمان ساز بود لذا با اینکه سالها از شهادت این اندیشمند حوزوی میگذرد اندیشهٔ این مرد بزرگ مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است و در خارج از ایران، گفتمان اول آن کشورها اندیشه این شهید است.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح با بیان اینکه یکی دیگی از شاخصهای شهید مطهری روحیه انقلاب و مبارزه ایشان است این عالم اندیشمند حوزوی از بانیان و مدافعان نهضت امام خمینی (ره) بود.
رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی (ص) خراسان شهید مطهری را اهل اجتهاد و استنباط عنوان کرد و افزود: اندیشههای ایشان باعث شد که با موج عظیم اندیشههای مارکسیستی در آن زمان مبارزه شود و ایشان با قوه اجتهادی که داشت که به پاسخگویی شبهات گروههای مختلف پرداخت.
وی در ادامه به ویژگی آگاهی شهید مطهری به علومانسانی مانند فلسفه اشاره کرد و افزود: همانطور که ایشان در فقه و تفسیر و کلام مسلط بود به فلسفه غرب هم مسلط بود و محصور به علوم اسلامی سنتی حوزه نبود.
این نویسنده برجسته حوزوی با تسلطی که به علوم روز و شبهات جامعه در آن دوران داشت، توانست پاسخگوی نسل جوان باشد و حتی با پاسخگویی به اندیشههای فمینیستی به دفاع از حقوق زنان و جایگاه زنان در اسلام بپردازد و کتاب حقوق زن را نوشت.
وی در ادامه گفت یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای این شهید، شناخت انحرافات و التقاط و تحجر ایستادگی در برابر اندیشههای انحرافی بود.
شهید مطهری هم در شناخت جریانهای متحرک والقاطی دارای فراست و تشخیص فوقالعاده قوی بود و هم شجاعت بیان انحرافات فکری و اجتماعی را با بهرهگیری از حکمت و منطق قوی علمی دارا بود.
وی در ادامه به ویژگیهای برجسته تبلیغی شهید مطهری پرداخت و این شاخص را برای تربیت نسلی از روحانیون مؤثر و تحولآفرین لازم دانست و گفت: شهید مطهری فرزند زمان بود، زیرا بر اساس تحولات زمان و آنچه متن جامعه نیاز داشت حرکت میکرد.
وی افزود ویژگیهایی مانند اخلاص و تبلیغ محوری، هجرت در راه تبلیغ، محتوای اصیل، فصاحت و رسا بودن بیان و روان بودن قابلفهم بودن قلم ایشان و تسلط و چیرهدستی در ادبیات فارسی و ارتباط مستقیم با اقشار مختلف مردم و مسئلهشناسی را مهمترین خصوصیات تبلیغی ایشان دانست.
وی در پایان به نظریه جهاد تبیین که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرحشده است، اشاره کرد و گفت: حوزه و دانشگاه مهمترین نهادهایی هستند که باید به این موضوع توجه کنند، و شهید مطهری یک الگوی کامل و جامع برای تحقق و عملیاتیسازی جهاد تبیین است زیرا آن شهید عزیز علاوه بر آنکه در جهاد با نفس و خودسازی موفق بود و دارای شخصیتی زلال و معنوی بود در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی تاریخی و تمدن مجاهدانه تتبع کرد و با بیان و قلم تأثیرگذار خود به تبیین حقایق و مبارزه با خرافات دفاع از مرزهای عقائد حقه پرداخت و این همان چیزی است که بهعنوان جهاد تبیین امروز باید دنبال شود.
یادآور میشود در بخش دوم این همایش یکروزه، مقالات برتر و منتخب، توسط نویسندگان در چهار کمسیون تخصصی ارائه گردید و مورد ارزیابی داوران قرار گرفت و در پایان همایش به چهار نفر از نویسندگان مقالات، لوح تقدیر و جوایزی اهدا گردید.