هدف کلی ادیان همواره برقراری صلح و آرامش در جهان اعلام شده است / اهانت به مقدسات اسلام اهانت به تمام ادیان آسمانی است
وبینار «همگرایی ادیان در احترام به مقدسات» پنجشنبه سوم مهر ماه 1399 به همت پژوهشکده بین المللی امام رضا(ع)، با هدف روشنگری نسبت به نظر ادیان ابراهیمی در اخترام به مقدسات با سخنرانی آرش آبائی؛ دین پژوه کلیمی و استاد دانشگاه ادیان و مذاهب و دریاوش عزیزیان؛ کشیش کلیسای شرق آشور حجت الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی؛ رئیس میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی و استادیار دفتر تبلیغات اسلامی قم، در جامعة المصطفی العالمیه خراسان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جامعة المصطفی العالمیه_نمایندگی خراسان، در این وبینار که در با شرکت اساتید، دانش پژوهان و دین پژوهان به صورت برخط و آنلاین برگزار گردید، آرش آبائی، دین پژوه کلیمی و استاد مدعو دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار داشت: هدف کلی ادیان همواره برقراری صلح و آرامش در جهان اعلام شده، در دین یهود هم حجم قابل توجهی از آیات و آموزههای یهودی به نوع دوستی و رعایت حقوق انسان استوار است و جامعه آرمانی را در حاکمیت نوع دوستی و آرامش جهانی جستجو میکند.
وی گفت: در سایه همین آموزه ها می توان دریافت که احترام به مقدسات و باورهای توحیدی و الهی در راستای نوع دوستی و استقرار صلح است.
وی به آیه ای از آیات تورات اشاره و گفت: این آیه چکیده تمام آیات می باشد و در این آیه خداوند فرموده اند که " همنوعت را مانند خودت دوست بدار".
این استاد دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: این آیه نشان میدهد که رنجاندن هر انسان دیگری خلاف آموزه های تورات و آموزه های اخلاقی است، همانطور که مایل نیستیم که مقدسات و باورهای ما مورد توهین و تحقیر قرار بگیرد، همینطور هم نمیتوانیم این عمل را به دیگری روا بداریم. بر اساس این آیه می توانیم به این نتیجه برسیم که همه انسانها درباره باورهایشان شایسته احترام هستند و مقدسات دینی آنها باید مورد احترام قرار گیرد.
آرش آبائی اظهار داشت: از حضرت الیاس نبی ذکر شده است که فرمودند من آسمانها و زمین را شاهد میگیرم که چه یهودی و غیر یهودی و چه مرد و چه زن؛ هر انسانی در هر موقعیت اجتماعی در پیشگاه الهی تفاوتی ندارند مگر آنکه هر فرد طبق اعمال خود مورد عنایت خداوند قرار می گیرد.
اهانت به مقدسات اسلام اهانت به تمام ادیان آسمانی است
در ادامه این وبینار، دریاوش عزیزیان، کشیش کلیسای شرق آشور، اهانت به قرآن کریم و پیامبر(ص) را اهانت به تمامی ادیان آسمانی ذکر نموده و عنوان کرد: موضوع اهانت به مقدسات یک اتفاق تازه ای نیست و افرادی که دست به چنین اقدام بی شرمانهای زدند اهداف شومی را دنبال میکنند.
کشیش کلیسای شرق آشور ابراز کرد: اهانت به مقدسات ادیان مسئله سیاسی است و درخصوص این موضوعات باید بحثهای علوم سیاسی و روانشناسی های اجتماعی انجام شود، توهین به یک دین توهین به سایر ادیان آسمانی است و اگر به اسلام پیامبر(ص) توهین شود به تمام پیامبران اولوالعزم توهین شده است.
دریاوش عزیزیان با بیان اینکه رهبران ادیان مختلف باید خط مشی توحیدی را پیش بگیرند، گفت: روح مسیحیت و حضرت مسیح از نفاق مبراست و تمام بیانات حضرت مسیح بر پایه بخشش و محبت است.
وی ادامه داد: پیام اصلی حضرت مسیح شایسته سالاری است و بر این نکته تاکید دارد که همه انسانها شایسته بهترینها هستند و هیچ گونه توهینی به اشخاص جایز نیست؛ یکی دیگر از پیام های حضرت مسیح علاوه بر دوستی با دوستان، محبت به دشمنان است زیرا معتقد است خدا باران خود را بر سر پارسایان و بدکاران میباراند.
عزیزیان تصریح کرد: در مسیحیت تاکید بسیار زیادی بر این مهم شده که برای هم ارزش قائل شوید، خود را برتر از دیگران نپندارید، خادم مردم باشید و دقت کنید که آنچه در نظر همگان پسندیده است انجام دهید.
کشیش کلیسای شرق آشور خاطر نشان کرد: حضرت مسیح در جای جای کتاب مقدس همگان را به صلح دعوت کرده و بشر را از نفاق و دشمنی دور می کند.
وی یکی از سفارشات دین مسیح را احترام متقابل به سایر ادیان دانست و گفت: در سخنان حضرت مسیح بر احترام به آیینهای مختلف تاکید شده زیرا هر دین و آیینی برای پیروان آن ارزشمند است و باید به ادیان مختلف احترام گذاشت.
وی با اشاره به اهانت های اخیر به مقدسات دین اسلام گفت: امروز فضای مجازی رشد فزایندهای داشته است و همگان از این اقدامات زشت و ناپسند و اهانتهایی که به کتاب مقدس اسلام و پیامبر(ص) شده است آگاه شده اند و آن را مورد نقد و بررسی قرار داده و محکوم میکنند.
عزیزیان تصریح کرد: این بررسیها نشان میدهد دشمنان در پی اهداف شوم خود تلاش دارند تفرقه و نفاق را در ادیان مختلف گسترش دهند.
وی ابراز امیدواری کرد پیام بزرگ پیامبران خداوند که محبت و صلح و دوستی است، در جهان ساری و جاری شود.